Maloobchod na dedine

shirin2021
3. jan 2022

Prosím Vás nevedel by mi niekto poradiť ako začať podnikať v maloobchode s potravinami. Najprv ako to vlastne je s registračnou pokladňou?? Kde a co potrebujem vedieť. Stačí súhlas obce na otvorenie? alebo potrebujem niekde ísť??

bennn
3. jan 2022

Verím, že niekto o tom niečo tu bude vedieť. Ale mňa by k tomu zaujímalo napríklad, či to vidíš ako rentabilné.

janapeterjana
3. jan 2022

@shirin2021 existujú aj siete ako Môj obchod, ak by si chcela byť niekym zastrešená

bibina32
3. jan 2022

@shirin2021 Asi by si mala najprv zavolať na hygienu, a tam sa spýtať čo potrebuješ k otvoreniu. Pretože, ak ti hygiena nedá povolenie tak registračná pokladnica ti bude nanič. Napíšem ti môj názor. Pár rokov dozadu som brigádovala v malom obchodíku na dedine. Ja osobne by som sa do toho nepúšťala. Obchod tam bol tento jeden, bola to malá dedinka. Každý porovnával ceny z jednotou alebo lidlom. Keď jej pečivo ostalo, nemohla ho vrátiť. Keď objednala menej tak zase chýbalo. Potom šla na materskú, tak to zavrela. Ono je najlepšie sa opýtať niekoho,kto taký obchod má teraz, a čo všetko treba. Držím palce.

marca12
3. jan 2022

@shirin2021 urcite sa do toho nepustaj. Do takehoto podnikania by sa mal pustit iba clovek,ktory vie pracovat s informaciami, nastudovat si,dohľadať. Clovek,ktory sa na mamickovskom fore pyta fakt nema co podnikat. Urcite ti to nepojde,nemas zakladne znalosti,huzevnatost,prehlad. Tym to nemyslim urazlivo.

ivkazba
3. jan 2022

@shirin2021 stačí súhlas obce alebo musím niekam ísť? Musíš ísť na veľmi veľa miest. Oznámenie obci, živnostenský úrad, RÚVZ, povolenie od hygieny, BOZP, prenájom a zariadenie obchodu, dodávatelia. A samozrejme nejaký ten podnikateľský plán, vedieť, aké počiatočné investície to bude potrebovať, aké priebežné, aké očakávane príjmy. Plus zohľadniť v pláne lokalitu. Ako píše bibina, veľa ľudí bude poroznávať ceny u teba s tými v Lidli či Kauflande. Takže sa môže stať, že k tebe budú ľudia chodiť nakupovať iba vtedy, ak im bude doma chýbať kilo múky na aktuálne pečenie.

No a už som to tu na MK písala viac krát, ako aj píše @marca12 na otvorenie potravín nájdeš veľmi jednoducho obrovské množstvo informácii na nete. Ak si ich nevieš dohľadať a spracovať ich, dokonca ak položíš otázku či musíš niekam ísť, tak preboha nechoď podnikať.

danieladeley
3. jan 2022

neptrebujes nikam chodit, ak chces mat potraviny, staci zavolat na urad a oni uz z lasky k tebe obehaju vsetky urady a vybavia vsetky povolenia