Malé deti a nočné zmeny

19. aug 2023

Ako matka 2 malých detí, 3 roky, 2 roky , sa chcem spýtať, je niekde zo zákona dané, že takéto ženy sú oslobodené od nočných smien/zmien?
Alebo to nikoho nezaujíma, kto má koľko detí a situáciu v rodine.
Vďaka
Ešte dodám, že mám TPP, s tým ze prevádzka funguje ranné, nočné 12tky.
Rozmýšľam dopredu, čo ak sa chcem do tej prace vrátiť alebo ci hľadať niečo len na ranné.

domkakvet
19. aug 2023

Skor zvyknu zenam vyhoviet, ale asi zalezi kde, od firmy.

tanyan
19. aug 2023

Môžeš požiadať zamestnávateľa o úpravu pracovného času podľa § 164 ods. 2 Zákonníka práce. Ak je to možné z prevádzkovo-technických dôvodov, tak ti musí vyhovieť.

bolarazjedna
19. aug 2023

Do 3 rokov života dieťaťa ta nemôžu dat do nočnej zmeny bez tvojho súhlasu.

sterea
20. aug 2023

Väčšinu zamestnávateľov to nezaujíma, aj ja som od dvojičiek nastúpila do nepretržitej prevádzky ☹️ a o dovolenku na Vianoce som sa musela hádať, žiadne ohľady na mňa neboli brané.

babulkomale
20. aug 2023

Nikoho nic nezaujima.

luccija
20. aug 2023

Popýtaj sa v práci, keď potrebujú a ľudí je málo pristanú aj na 8,5 či inú zmenu

vler
20. aug 2023

@sterea zatialco zo zakona moze byt pre matky malych deti brany ohlad co sa tyka nocnych, neviem preco ocakavas ohlad pocas Vianoc

sterea
20. aug 2023

@vler napísala som to preto, že nikomu nevadilo ani to že matka od 2 maličkých deti mala byť na štedrý večer v robote a slobodní bezdetní chlapci s mamičkou. O nejakých iných ohľadoch, vrátane nočných smiem o tom som ani len nesnívala. Buď makáš za rovno ostatnými alebo môžeš ísť a to som robila v jednej z tých lepších fabrík.

trgypadl
20. aug 2023

@sterea zial, ale to je tak vsade kde sa pracuje na zmeny, snad necakas,ze tie Vianoce budu robit len bezdetni, alebo co maju deti odrastene, pri takych prevadzkach s tym treba zial pocitat