Mal by byť životopis podpísaný?

8. máj 2024

Pre istotu sa pýtam. Naposledy som dávala žiadosť do firmy pred 15r tak si teraz nie som istá. Všetko podpísať? Aj motivačný list a žiadosť?
Nejaké nápady čomu sa vyhnúť a na čo nezabudnúť?
Dik moc

tramtada31
8. máj 2024

Zivotopis sa zväčša posiela elektronicky, nemusis ho podpisovat a motivačný list tiež nemusis posielat, keď nie je vyslovene požadovaný. Dá sa ten “motivačný” schovať akože do stĺpčeka o mne, kde v kratkosti uvedies, prečo si práve ty schopny kandidát. Ak posielaš veľa životopisov a vzdy by si mala poslať motivačný list, zabilo by ti to kopec času. HRista nemá veľa casu na to, aby cital aj to, aj to. Skôr buď stručná, nech je zivotopis prehľadný (napr vybolduj názvy pozícii, používaj kratsie vety s opisom činnosti a vzdy ich daj do nového riadku). Treba písať bez zbytočných omáčok a nech sú tam len podstatné veci. HRista scanuje tvoj životopis a nesmie sa v ňom utopiť

autor
8. máj 2024

@tramtada31 Práveže môj životopis už ani nemôže byť stručnejší. Pracovala som na jednej pozícii od ukončenia školy a žiadosť odnášam len do dvoch firiem. Ja chcem ísť osobne. Pre mňa je elektronické poslanie žiadosti neosobne. Mám taký pocit že je lepšie sa ísť ukázať. Ďakujem krásne za odpoveď

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
valiant
9. máj 2024

Zalezi asi od pozicie, ale keby mi prisiel osobne uchadzac so zivotopisom, nemala by som zivotopis kam dat. Potrebujem ho v elektronickej podobe a k nemu suhlas so spracovanim udajov, napr ako to vyzaduje Profesia.

dadis
9. máj 2024

Urcite nie osobne. Zivotopis si uloz vo forme .pdf a posielaj mailom. V maily mozes uviest par motivacnych viet, preco sa o poziciu uchadzas. A podpis netreba.

hankab
9. máj 2024

Poslala by som ho elektronicky, nepodpisany.
Nie som z HR, ale mne to prave naopak pride vlezle niekam narocky chodit osobne, lebo osobny kontakt. Ved zijeme v digitalnej dobe, ponuka je niekde na profesii alebo inom portali, nie vylepena A4 niekde na dverach firmy. Preto firmy ocakavaju, ze im CV pride do mailu, a nie fyzicky do kancelarie.

sissy27
9. máj 2024

Uz sme v 21.storoci, priniest zivotopis osobne je tak trochu divne a mozno aj drze. Neviem teda co su to za firmy, ale nie vsade HR alebo ina zodpovedna osoba sedi na zadku, sucha nohami a caka, ci niekto neprinesie zivotopis. My napr HR ani nemame na Slovensku, takze by ti len niekto medzi dverami povedal, aby si ho poslala mailom tak ako je uvedene v poziadavkach. A to, ze si tie poziadavky precitas a porozumies im, je byt prvy krok k tomu, aby sa tvojim zivotopisom niekto zaoberal.

andreakg
9. máj 2024

Môj manžel teraz posielal životopis do štátnej firmy,vrátili mu naspäť,že má podpísať,ešte sa s tým nestretol,ostal prekvapený,asi to len málokto požaduje

vilma7
9. máj 2024

Osobne by som do firmy nešla, nepredpokladám že ťa bez termínu prijme nejaký šéf, alebo majiteľ.
U nás sa posielajú elektronický a potom sa ľudia pozývajú na pohovor. Tým že ho odnesiem osobne, nič nezískal.
A nikdy som nevidela podpísaný životopis, plus pridaj do neho fotku.

autor
9. máj 2024

Tak to som prekvapená že je to tak. No dobre teda, presvedčili ste ma.

marcellka32
9. máj 2024

Osobne nechoď, to sa robilo v roku 1975

vilma7
9. máj 2024

Vieš, dotyčný si chce najskôr tvoj životopis, recenzie atď preštudovať skôr, ako ťa pozve na pohovor. Takže ozaj to nemá žiaden vplyv na tvoje prijatie.

mia_von_prag
9. máj 2024

Určitě nechoď do firmy. Už aj telefonát, že posielam životopis je príliš, nie ešte osobne.
Riaď sa pokynmi v inzeráte, zašli životopis elektronicky vo formáte pdf, bez podpisu a čakaj, či ťa pozvú na pohovor.

domkakvet
9. máj 2024

Elektronicky nepodpisujem, inak podpisujem.

simca06022011
9. máj 2024

ak ziadaju CVcko poslat emailom, nenes ho osobne. Na firme zvacsa nie je nik, kto by bol na teba zvedavy a kto ta bude cakat a prebral. CVcka sa ale nepodpisuju ziadne. To nie je list ani uradny dokument. Zbytocne. A aj zbytocne sa vobec prejst tam. Ak niekto ma napisane, ze moze sa dorucit aj ina, postou/osobne, tak v pohode.
Ak ide o nejaku mini firmu, teoreticky vies zavola a informovat sa ci mozes pirst osobne, alebo tam zajst, ale bude to divne.. mna to vzdy velmi vyrusovalo pri praci a niektori boli aj dost otravni (lebo pytat sa somariny medzi dverami, najma tie co boli v inzerate len aby boli akoze "komunikativni" mi nepride vobec cool). Lebo aj tak pri uchadzacoch, a emailom s CVckami sme sedeli dvaja vzdy...

simca06022011
Autor odpoveď zmazal
Zobraz