Majú vaši kolegovia v práci veľa súkromných telefonátov?

15. mar 2023

Mam kolegyňu je to už pani pred dôchodkom. V práci často telefonuje svojim 3 deťom, bratovi a manželovi. Rozmýšľam prečo nezavola svojim 3 deťom po práci aby sa spýtala ako sa majú čo varili. Lebo keď v práci im vola tak nič dôležité sa ich nepýta. Len čo robili cez víkend co varili a také. Aj vaši kolegovia veľa a často telefonujú v práci súkromné?

dzulli1980
15. mar 2023

A telefonuje zo súkromného, či firemného telefónu? ... ak z firemného, chce ušetriť, ak zo súkromného, v práci sa nudí, potrebuje zabiť čas.

autor
15. mar 2023

@dzulli1980 zo svojho fonu vola. Nič dôležité nevolá.

cyberk
15. mar 2023

Taak toto som si nikdy nevsimala :D skor take, ze kolko xxx krat musia ist na cigaretku a potom nahlas vyplakavaju, ze maju vela roboty a nestihaju 😅😅

autor
15. mar 2023

@cyberk sak hej ale keď sa spýta pri telefonovaní už také somariny ze špagety ste včera varili a aké špagety kupujete bezvajecne ci vaječné? Po práci môže doma volať dlhé hodiny aj o tom ci kupujú voňavý ci obyčajný toal.papier

beata_k
15. mar 2023

Lebo v praci je za to platena 😄

evica17
15. mar 2023

Toto by ma.iritovalo, počúvať to v práci,alebo byť na mieste tých ľudí čo im volá. A nie,v pracovnej dobe u nás nik nevyvoláva, proste buď kecame medzi sebou alebo si na Pc kuknem,ak sa nudím. A ani som s atym nikde nestretla

babababka
15. mar 2023

Starostlivá mama,babka... ?Ja a ani moje kolegyne by sme určite nemali čas telefonovať a nie ešte počúva´t cudzí rozhovor.

anetka34
15. mar 2023

Ja som teda v práci nemala veľmi čas vyvolávať. Akurát kolegyňa, ktorá už išla do dôchodku a mala ma zaúčať, to zaúčanie asi zobrala, že ona už má platený "fajront" a celé dni vypisovala dcéram, či už vnúčik kakal, jedol...
Ja keď som sa jej opýtala ako treba toto a tamto robiť, pracovné, tak mi len odvrkla alebo na mňa hučala, (asi som ju vyrušovala v hraní na mobile) a ešte sa tvárila aká som sprostá, že po dvoch týždňoch už všetko neviem a ona sa ešte musí so mnou zapodievať.

pinkgirl
15. mar 2023

Zrejme nie je dostatočne pracovne vyťažená, keď môže obvolávať celú rodinu. Veď jej naznač aby si to vybavila mimo kancelárie, že ťa to ruší. Nech si vybehne na chodbu, do kuchynky či nejakej zasadačky.
Má to "za pár", tak sa nad to povznes.

janinah
15. mar 2023

To je ešte nič..mám kolegyňu.ktora skončí hovor a začne...dedko volal.že....nevesta volala že...akoby to niekoho zaujímalo....

lesana25
16. mar 2023

Nemá asi čo na práci v pracovnej dobe. Nepoviem, ak treba vybaviť niečo dôležité, ale takéto sprostosti určite obťažujú aj tých na druhej strane hovoru, nie len vás ktorí to musia počúvať.
Raz som takú mala na izbe v nemocnici, celé dni nič iné len vyvolávala príbuzným, ale hovor nezačínal "Ahoj, ako sa máte" ale hneď ako zdvihli nasledoval výsluch "No čo ste varili? A to ti nikto jest nebude, si normálna? A Jakub obedoval?"
Na hlavu.

autor
16. mar 2023

@babababka poznáte recept nato ako nepočuť jej hovory keď sedíte meter od osoby ktorá telefonuje? Rada uvítam. Kedze v príspevku píše a nie ešte počúvať cudzí hovor. Dá sa to nepočúvat?

eeffka
16. mar 2023

Zuzka nevyrusujem ta? Lebo ty mna ano. Nadriadenu nemate? U mna je zvykom ist sukromne veci vybavit na 5min na chodbu, keby mi takto kvakali v kancli vyriesili vy sme to hned.

diewcatqoo
16. mar 2023

Mala som taku kolegynu, bolo to peklo. Este aj tie hovory mala nastavene tak nahlas, ze sme poculi vsetko, co odpovedala druha strana. Viackrat sme sa jej najprv snazili naznacit, ze to nie je vhodne, potom sme jej aj narovinu viackrat povedali, ze nas rusi a nezaujima nas jej sukromie. Ale ona mala v pazi. Vraj ona si nie je vedoma toho, ze nas rusi. Ked to uz chcela riesit nadriadena, kolegyna sla na dlhodobu PN a potom dala vypoved.
Su take typy ludi, ktore maju potrebu byt stredobodom pozornosti za kazdu cenu. Ta moja kolegyna bola taka, ze jej bolo vzdy vsade plno.. nahlas rozpravala, predvadzala sa, vzdy vybuchy smiechu. Kazdemu to slo na nervy.

amelie2017
16. mar 2023

Sukromne volam len cez prestavku alebo ak je nieco urgentne. Kolegovia- podriadeni (mimo casu, kedy je otvorena restika) moc nevolaju, ale nonstop su na insta, tiktoku, whatsappe, takze len chodim a upozornujem, ze mobil do vrecka, ak ho este raz uvidim, pojde do skrinky, ako v skole 🤦‍♀️ ale vacsina ma okolo 20 rokov. Takze to aj tak vyzera. Ale ked im volam, pisem, lebo nieco potrebujem na druhej strane hotela, pripadne, ked som sa vybuchla na terase a pod, nik nedviha.

drahusa333
16. mar 2023

U nas sa tiez stavalo ze kolegyne na pracovisku nebolo pol hodiny, a ona telefonovala, ja som robila robotu za dvoch sama....netusim co riesila, ale bez toho aby povedala ze si ide zavolat odisla .... Bezne mi to nevadilo, ale v den ked ona mala ostat doma a ja som chora bola v praci, mi to prislo trochu blbe ze sa zasiva, pritom som mohla ja odist a ona robit, a telefonovat mohla poobede🤔

loginexistuje
16. mar 2023

najprv by som ju slusne poprosila aby sla telefonovat mi o kancelariu lebo ma rusi pri praci
ak by nepomohlo tak skola hrou v case kedy ona telefonuje by som vedla nej telefonovala aj ja a pekne nahlas
ak ani tak mail nadriadenim

lb1984
16. mar 2023

Ja by som to moc neriešila každého osobná vec co robí, ak by ma to rusilo keď pracujem dala by som si sluchátka na uši. Ináč ja open space nenávidím alebo keď som s niekym v kancli. Keď som sama makám jak drak ale keď nie otravujem všetkých naokolo 🙈 asi preto ma nestahuju z HO 🤣🤣🤣

simca06022011
16. mar 2023

No keď jej to tolerujú, v účtovnej firme keď sme zobrali ženu, ktorá príliš telefonovala, rieiislasukromneveci, alebo také ktoré kým zacali pracovat prešla vyše hodina (káva, raňajky, telefonat, namaľovať sa), a hodinu pred koncom sa chystali na odchod, tak sme sa s nimi lúčili ako dohovor nezabral na 1x 🙂 čiže nie u nás také nie je l. Kolegov v praci ak zavolajú napr manželkám (jedna je na md) tak to sú také rýchlo hovory medzi zákazníkmi, alebo cez obed... to vôbec neriešim. Naozaj riešim keď proste človeka platím a oj nepracuje :Dto sa dá rýchlo overiť, vi tej prace ma malo alebo ju nerobí ako ma.

floki1994
16. mar 2023

Absolutne to neriesim ci volaju vela alebo malo.. ked mi to vadi/rusi ma to napriklad pocas meetingu rovno poviem ze nech ide volat inde lebo mi to prekaza...niekedy si dam sluchadla a riesim svoje. Akoze vsak ste dospela zena treba sa ozvat ze vas to rusi pri praci a vybavene 🙂

eeffka
16. mar 2023

@floki1994 inac to je super logika, vyrusujuci ma pokracovat a ty ako poskodena si das sluchadla 🤣

mikadooo
16. mar 2023

Ako ktorí. Asi to nemá moc na práci, keď im stihne takto vyvolávať. Ja mám svoju prácu rada, radšej robím, ako telefonujem o blbostiach a potom aby som po večeroch dobiehala čo nestihnem. Ale mám aj ja takých kolegov, ktorí často vyvolávajú. Neriešim, nech si to rieši šéf ak chce. Ja, tým, že som v robote naozaj rada, tak to mám u zadku.

floki1994
16. mar 2023

@eeffka ja si tam pustim hudbu a mam zaroven aj relax ..prijemny s uzitocnym spojene 😊

vulka
16. mar 2023

U nás nie. Nie je čas na vykecávanie do telefónu, cigaretku a často ani na wc. Ani muzičku si nepustíme. V škole sa maká 🙂

benit
16. mar 2023

Ja som mala taku kulegynu. Muz robil na smeny.odchaszal do prace volal jej, prisiel do prace volal jej, xobudil sa po nocnej volal jej. Syn isiel zo skoly volal, isiel na kruzok volal. Esteze ten druhy bol v ms a volat nemohol. To boli telefonaty typu co si jedol, co si robil, cital si noviny, stupil som do hovna co s tym? Telefonaty ma 20 minut a ked mate spolocne nieco rozrobene je to na vraha. Kedy som vstupila k nej do miestnosti telefon na uchu.

luccija
16. mar 2023

Čo ty vieš možno im volá aj poobede🙂
Mala som takú kolegyňu v štátnej správe tá volala a vybavovala každý deň niečo dcére, doktorov, kamarátkam... končila s tým, že musím ísť nestíham v práci a, keď položila volala druhej kamarátke.Mna to nerušilo mne to bolo smiešne a robila som si svoje ...potom káva cigaretka, potom idem pozrieť na kontrolné oddelenie, zrazu obed potom sa pomotala a o 14:30 išla domov, lebo ráno prišla skôr čo všetci sme vedeli, že neprišla🙂
Dnes sedí na ministerstve pekne sa vypracovala ničnerobenim.

anetka34
16. mar 2023

@luccija Tak tomuto sa už hovorí kariérny rast 😂🤔🙄.

otazka1
16. mar 2023

@luccija ježiš toto mi pripomína moju kolegyňu,už je na dôchodku,normalne nostalgia ma prefackala 😃

benit
16. mar 2023

@luccija to tak je vzdy ked sa potrebujes niekoho zbavit kopnes ho vyssie😆

janulicka24
16. mar 2023

No toto som si zazila, tiez som mala taku kolegynu, mala vela casu, malo roboty a potom volavala, nevadilo mi to pokial to nebolo pri mne, ked ma to zacalo rusit, tak uz som jej to povedala, neni to podla mna okej.