Majú deti budúcnosť na Slovensku?

tanulik16
24. jan 2018

Myslite si ze na Slovensku bude buducnost pre deti.Zvazujete odchod do zahranicia?

lienka737
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
libawet
24. jan 2018

@tanulik16 a prečo by nebola? Slovensko je stále najbezpečnejšia krajina, a stále aj krásna, napriek všetkému, čo sa tu deje....a roboty je tiež dosť, už práveže skôr prac. sila začína chýbať a kto chce a vie, nestratí sa ani tu, to nie je o krajine.

beky1813
24. jan 2018

Buducnost je taka, aku si ju clovek urobi a kludne aj na Slovensku a nechystam sa ho opustit

jatva
24. jan 2018

Vzdy je daka buducnost. Otazne je aka bude.
Povedala by som, ze zalezi co ocakavas, coho sa bojis.
My sme uz vonku. Hlavne teda kvoli praci, neuvazovala som ci je tu lepsia buducnost pre deti.
Asi by som sa skor vyhybala velkym mestam. Napr v obdobi tych medializovanych utokoch vo fr, de a uk, som sa v Prahe necitila uplne bezpecne. Kde som sa pohla, tam vojaci. Myslim si, ze v cr je lepsie skolstvo aj zdravotnictvo. Ostatne temy idu trochu mimo mna momentalne. Keby som mohla, idem este viac na zapad.

lienka737
24. jan 2018

Kvoli juvenilnej justícii, teroristickým útokom a návalu migrantov určite NEplánujem opustiť Slovensko a ísť do iných európskych krajín (Nemecko, Belgicko, Francúzsko, GB, či severské štáty).

jana_eyre
24. jan 2018

keby som nebola presvedcena o relativne dobrej buducnosti. slovenska nebola by som tu a nemala deti.. problemy vzdy boli a budu, nikde to nie je dokonale a mame slobodu takze je vela na cloveku.. pokial nema dieta alebo rodic nejake zdravotne obmedzenie, alebo komplikaciu nic podla mna nie je nemozne ani tu na slovensku..

gabrielkaa
24. jan 2018

Zalezi, kto ma ake ocakavania. Zit sa da vsade. (Zit alebo prezit) 🙂

janush
24. jan 2018

zivot na Slovensku nie je najidealnejsi, ale z pohladu bezpecnosti (teroristicky utok, migracia...) je lepsie ostat na SLovensku ako ist na zapad...

johanna_b
24. jan 2018

@jatva sme "vonku" a byva v cr 😆 keby to nebolo podla mapy smer trosku zapad tak podla toho prepiteho prezidenta poviem ze je to hlboky vychod

johanna_b
24. jan 2018

@tanulik16 tanulik byvam v Rakusku, ale moj muz je Rakzsan. Je to uplne nieco ine, ked je jeden z nas doma. Inak podla Tvojej otazky usudzujem ze v cudzine si nikdy nezila, pretoze vsade si a ostanes len cudzincom. Toto si treba uvedomit.

lienka737
24. jan 2018

@johanna_b ČR neberiem ani ako zahraničie. Keby ešte mali euro, tak tam sme ako doma.

ebi88
24. jan 2018

A kde v zahranici to po 1. Bude podla vas lepsie a 2. Kde myslite, ze na vas s otvorenou narucou cakaju?

ebi88
24. jan 2018

@johanna_b haha hej, sme uz vonku xD cr

jatva
24. jan 2018

@johanna_b dufam, ze prezident sa zmeni. Viac ako to, ze budem volit, nespravim. Inak si myslim, ze je v cr kopec veci lepsich. A urcite to nie je "vychodnejsia" krajina ako sr. Na svk mame az teraz normalneho prezidenta (aj to moja babka vyhlasuje, ze jej prezident to nie je). To, co sme tu mali doteraz bolo tiez velmi zle.

tanulik16
autor
24. jan 2018

@johanna_b byvam vo viedni

janush
24. jan 2018

a to je pravda.. vonku si stale brana ako "auslander"....

jatva
24. jan 2018

@ebi88 ci chces ci nie cr je uz zahranicie. I ked pre mna je to stale jedna krajina.

maminuska
24. jan 2018

@jatva tak napríklad ja dúfam že sa prezident v ČR nezmení a terajšieho prezidenta SR považujem za najhoršieho ,napriek tomu že som ho volila. VČR žijem asi 1/3 roka, manžel je Čech .

jatva
24. jan 2018

@maminuska ja zemana nemusim, pripomina mi prasa z animal farm a kiska je sympatak, urcite reprezentativnejsi typ ako vsetci pred nim ci Zeman.

maminuska
24. jan 2018

No a čo sa týka budúcnosti na Slovensku , som toho názoru , že je ďaleko lepšia z dlhodobého hľadiska ako v západných krajinách a to z pohľadu bezpečnosti, politickej nekorektnosti , neinklúzie ...

mircalla
24. jan 2018

Viem si predstavit v EU lepsie krajiny na zivot, ale aj horsie
Nevyhody: skorupovana vlada a uplatni a lahko manipulovatelni volici, obrovska korupcia, katastrofalne sudnictvo, nizke platy, nekvalitne potraviny, pomerne vysoka kriminalita

Slovaci su ale taki, ze im vacsinou staci ozaj velmi malo ku stastiu a spokojnosti - nemyslim materialne ale vsobecne - so vsetkym sa zmieria (bohuzial), potom to u nas aj tak vyzera

maminuska
24. jan 2018

@jatva mne ani tak nejde o fyzický vzhľad ale o ich názory, a mne Kiska pripomína jednu myšaciu postavičku z rozprávky.

jatva
24. jan 2018

@maminuska vzhladom k jeho naklonnosti k rusku a cine, podporou kscm neviem ci je to len o vzhlade..

johanna_b
24. jan 2018

@maminuska teda ry tam reprezentujes. a to ti nevadi ze to prasa prepite je putinova slapka? ty uz radsej nic nepis. 🖓

maminuska
24. jan 2018

@mircalla ja myslím že korupcia je aj v západných krajinách , nie raz sa prejavia škandály aj u samotných predstaviteľov EU . Korupcia je , bola a bude všade, je to sprostá ľudská vlastnosť,ide však o mieru trestania, a tu SR pokrivkáva.

jatva
24. jan 2018

@johanna_b snad trosku tolerancie by nezaskodilo.

mircalla
24. jan 2018

@maminuska Pokrivkava je dost slabe slovo

johanna_b
24. jan 2018

@tanulik16 a planujes sa vratit? ja tomu rozumiem, doma je doma. keby som mala Slovaka, vydrzim tu max mesiac

maminuska
24. jan 2018

@johanna_b skutočne veľmi dobrý názor akým prezentuješ demokraciu a slobodný názor..kto nejde so mnou , nech nepíše 🙂

johanna_b
24. jan 2018

@maminuska komouska....