Dobrý deň, bola som dlhodobo PN a zamestnávateľ odo mňa žiada prepúšťaciu správu z urgentu a z nemocnice. Má na to právo? Vraj to slúži na nejaký posudok spôsobilosti...
Urcite na to pravo nema!!! Slusne? A oni s tebou jednaju slisne? Podla mna nie...nevravim, ze mas byt ku nim hruba, ale nejako by som sa s tym nehrala, normalne by som povedala: Spravu vam nedam, zo zakona nemate pravo toto odo mna pozadovat
@greta1035 na pracovnom lekárstve to požaduje lekár k tomu, aby mohol vystaviť lekársky posudok. Ako inak by mohol stanoviť, či je človek spôsobilý vykonávať prácu? Máš nejaký problém s tým, aby si toto podstúpila? Veď je aj v tvojom záujme vedieť a mať v rukách posudok, že si zdravotne spôsobilá robiť svoju prácu. V posudku pre zamestnávateľa nie sú rozpísané údaje z karty.
@stastnamanzelka ano chodíme aj my na pracovné lekárstvo každé 2 roky, len som chcela vedieť či to tam bude potrebné doniesť..
Nie, na toto pravo nema. Vystavit posudok sposobilosti k vykonu povolania je opravneny len lekar pracovneho lekarstva a ten ma pravo nahliadnut aj do prepustacej spravy.