Zdravím ľudia, myslite ze ma potenciál otvoriť psí salon ? Strihanie,kúpanie, ozonoterapia .. chcela by som to riešiť cez urad prace príspevok na podnikanie.. mate niekto s týmto príspevkom skúsenost? Vdaka
Zistila by som si ci uz je nejaky salon v okoli, co ponuka rovnake sluzby, zhodnotila by som o ake velke mesto ide a v akom regione. Myslim ze v dobrej lokalite ma potencial, s prispevkom nemam skusenost.
Ja žijem v menšom meste cca 25 tisíc obyvateľov. V meste a v okolitých dedinách sú dokopy 4 psie salóny a každému sa dobre darí, jeden je otvorený cca tri mesiace a už ma stále plno. Jeden čo je otvorený asi 15 rokov stráca pomaly klientelu (ževraj je pani vyhorena a robí to úplne s odporom).
Zisti si koľko máte salónov v okolí a či by bol záujem.
@natall113
@bibina32
@erika237
Ďakujem baby.. sme male mesto cca 20 tisíc obyvateľov plus príslušné dediny v okolu... sú tu 2 salóny jeden je taky na úrovni pekný a druhy taky zašity pod pochodom a čuduj sa svetu čakacia doba cca týždeň.. so psikmi by ma veľmi bavilo robiť.. len proste mam v hlave že či to pôjde ci to ma význam a ci proste ľudia obetujú tých 30 euro za hodinku kúpania,strihania, česanie pre psika
@natall113 akurát som pozrela tvoj profil a vidím Topoľčany tak to sme kúsok od seba ja som z BnB... my tu mame 2 psie saloniky....v Topoľčanoch som pozerala super recenzie tam ma psi salon Penny.. ten vyzerá ze už má dlhoročnú pobocku... 😊
Skúsiť môžeš, len aby si sa vedela postarať o všetky typy plemien.. My sme išli do salóna trimovať a pani nám psa očesala a hotovo 😁 viackrát som tam nešla
Trvalo to asi 20 minút 😬 ja doma trimujem celý deň, niekedy.viac dní, naraz je toho veľa
co tak strihanie na byte zakaznikov?
Ja som si dochadzala do dobreho psieho salona aj 35km a spat. Takze ano
ked som mala bisonika, chodila mi takto strihat jedna pani...na dohodnuty termin...psa som den predtym vykupala, vycesala, ona uz iba ostrihala....popripade aj pazuriky...usetris na najme salonu, na vode aj elektrike...
Ja mam skúsennosť, riešila som to teraz mesiac dozadu cez úrad prace, poviem ti samé nervy a ich nesplniteľné požiadavky a podnikateľský plán na 20 strán, nakoniec si salon otvorím sama.
@zefyra to som počúvala od viacerých že hrôza spolupráca .. ale moje dve známe to nevzdali a dostali obe príspevok 5300
Teraz už psíka nemáme, ale chodili sme jednej vychytenej, vždy nás vyhnala, nemohli sme pri strihaní byť.. psa sme brali oťapeného, motal sa, potom sa rozkríklo, že tým psom niečo dáva😱 v ostatných salónoch sme normálne mohli byť, buď sme asistovali, alebo čakali v kresle..
Ten salón už je dávno zatvorený aj keď pes bol ostrihaný ako na výstavu..
Tak veľmi záleží aj od prístupu, určite to nie je ľahká práca, ale keď si šikovná a máš ku psom vzťah, tak môže byť aj ďalších 10 salónov, budeš mať plno..
Držím palce.
Ja som invalidná a ZŤP, mohla som dostať 7500 euro, ale nestalo mi to za to, najprv som chcela podnikať v dome v oddelenom priestore, chýbala im tam rekuperacia, no strechu kvôli tomu búrať nebudem a nepáčili sa im ani dva priestory čo som našla, všade si niečo našli. Keď si to idem sama otvoriť zrazu ani rekuperaciu nepotrebujem. A to bolo stále niečo. A musíš si nájsť tie najlacnejšie veci a napríklad šampóny a spreje na rozčesavanie do toho nespadajú. Proste celé zle.
Pokiaľ si vezmeš dotáciu z úradu práce musiš splniť niekoľko podmienok.Celú dotáciu naraz nedostaneš.Dalej budeš musieť mať vypracovaní podnikateľský plán zaplatiť niekomu a potom ideš pred komisiou plán obhajiť to nie že i dáš vypracovať plán tak hned ti daju dotáciu never oni najprv či to bude vôbec dobre koľko psích salonov je v meste.Pokiaľ vezmeš dotaciu s úradu práce budeš musieť v kuse podnikať bez zavorenia lebo čas dotácie budeš musieť vrátiť.Počas 3 rokov budeš musieť strpieť kontroly z úpsvr, Dú,SP,ZP a rôzne kontroly.
@macatt
Ďakujem vám za názory všetkým.. veľmi ma láka ten psi salon je to položka ktorá by sa mi kľudne zmestila do 3000 euro vytvoriť ho samozrejme plus nájsť dobrý podnájom.. ku psikom mam veľmi dobrý vzťah... veľmi by ma to bavilo.. len proste mam v hlave pôjde to? Nepôjde to? Už máme 2 salóny v meste .. neviem no
@alickapusinka tuším ze sú už len 2 roky že nemôžem zrušiť podnikanie
a vies to so psami, ak nebudu spolupracovat atd? mas prax so strihanim pazurov, umyvanim a pod vecami? lebo to je dost podstatne...
@simca06022011 samozrejme nemám skúsenosti profesionálne.. ale na to si chcem urobiť profesionálny kurz co sa týka strihania, kúpania, vycesavania a celkovej starostlivosti ktorý je prípravou na psi salon..
už su 3 roky kamarátka dostavala dotáciu minuleho roku.Pozri si dotacie na podniaknie úpsvr tam to máš napísane.
prispevok dostaneš na dvakrát.Najprv 60% percent a po roku ak budeš robiť dalšich 40% percent.
No hlavne, aby ste vedeli pracovať so psami. Nie len nápad otvoriť si psí salón cez úrad práce. Mám 2 yorkov, 14 rokov a 11 rokov. 4 x do roka chodia do salónu na úpravu a značná väčšina salónov je výsledok rozmaru povolania manželka. Je veľké umenie úprava psov, práca s nimi, nie ich len ostrihať strojčekom a potom vyzerajú ako keby sa pobili medzi sebou.😡😡😡 Prosím Vás, nerobte to.
@macatt ja som k nej tiez chodila, ale mna sa jej nepodarilo nikdy vyhnat, to si nedovolila. Ale, tak, ja som sa ani nepytala, ci mozem zostat. Sedkala som tam cely cas, lebo som tiez pocula, ze dava ukludnovaky.
V dnešnej dobe, keď zviera je na prvom mieste, nie človek, určite sa oplatí
@jankasmejka áno, to je pravda, ja som začínala kedysi ako zamestnanec v jednom salóne, rok po mne ešte majiteľka kontrolovala a doupravovávala psov a pekne strihať som sa naučila až tak za rok a pol. Naozaj je to umenie. Bez tejto skúsennosti by som si nikdy salon neotvorila.
Darit by sa vam urcite casom darilo lebo tieto sluzby su ziadane. Urcite vsak by ste museli niekde nadobudnut prax. Idealne zacat u niekoho v salone ako pomocna sila aspon rok alebo dva, musite ponuknut kvalitu!
Mam dvoch psikov, ktori chodia kazdy mesiac na ozon, strih atd. ak by sa mal niekto na nich ucit, tak mu zlamem ruky, obaja s PP a plemena, u ktorych pri uprave su nutne vedomosti a zrucnosti.
u nas by sa uzivil ja musim nasho Humtera objednavat na strihanie s dvoj az troj mesacnym predstihom (foxterier)
Záleží aké ste veľké mesto a či v okolí je už psí salón. My sme malé mesto, sú tu dva.