Má vplyv správanie mimo práce na prácu?

14. nov 2024

Ahojte, konkrétna situácia.
Hľadám psychologičku a dopátrala som sa k jednej, recenzie moc nemá ale je z mesta odkiaľ aj moja sesternica, tak som ju kontaktovala či nevie náhodou aká je, či nepočula tam v meste recenzie.
Ukázalo sa, že ju pozná osobne. Jej muž a ex priateľ pani psychologičky sú dobrý kamaráti. Sesternica viac krát bola s ňou na spoločnom výlete alebo niekde si posedieť. Recenzie na jej prácu mi dať nevedela, ale svoj názor na jej osobu áno. Vraj v súkromnom živote sa správa veľmi.. zaujímavo. Keď boli niekde vždy robila žiarlivostné scény, na niečom sa urazila alebo sa hádala - je celkom výbušná.
Ja sa s ňou kamarátit nechcem, to aká je mimo práce mňa nezaujíma no predsa som sa tak zamyslela, ísť k psychologičke, ktorá sa správa takto? Môže byť takáto psychologička v práci dobrá?

barka1
14. nov 2024

Može. Pred par tyzdnami spáchal samovrazdu jeden z najznamejsich a najuznavanejsich českých psychologov.

petracandle
14. nov 2024

Aj psychológ je len človek...na druhej strane, áno, asi by som k takej psychologičke nešla. Ja sa snažím obklopovať vyrovnanými, kľudnými ľuďmi (ako inšpiráciu/motiváciu), a preto by som k nej nemala úplnú dôveru

petracandle
14. nov 2024

A ešte dodám, že je paradox ale veľa psychológov ten odbor išli študovať, nakoľko oni sami majú nejaký problém, a preto ich to fascinuje.
Čiže áno, môže mat aj úžasný psychológ sám problémy, ale to neznamená, že nemôže druhým ľuďom efektívne pomáhať

marianarem
14. nov 2024

Tazko povedat. Kedy presne sa s nou sesternica vidala? Psycholog, ak chce robit terapie, musi prejst dlhodobym vycvikom, v ramci ktoreho aj sam podstupuje terapiu. Cize mohlo sa to medzicasom zmenit.
Ale inac psychologovia su tiez len ludia a maju svoje problemy. Mojej niekdajsej psychologicky dcera napriklad trpela depresiami. Ja som bola vtedy este mlada, videla som veci ciernobielejsie a prislo mi zvlastne, ze psychologickina dcera moze mat take problemy, kladla som si otazky, ze ktovie, ako ju vychovavala, preco jej nevie pomoct a podobne. Dnes to uz vidim samozrejme inac. Aj depresiu, aj psychologa. Clovek moze v mnohom pomoct inym, aj ked sam bojuje na nejakom fronte. Tato konkretna psychologicka bola uplne eso, mne velmi pomohla.
Ale stretla som sa aj so psychologom, ktory bol ako clovek blbec a jeho "terapia" bola este horsia.

janicast
14. nov 2024

Môj názor na psychológov je ,že väčšina z nich tiež ,,potrebuje,,psychológa...sorry

3princezne
14. nov 2024

Ano, moze byt dobra

apolka77
14. nov 2024

Dnes ide študovať psychológiu takmer každý druhý. To je realita. Preto je veľká pravdepodobnosť že sú medzi nimi aj takýto . Osobne si neviem predstaviť chodiť na terapie k niekomu kto sa takto správa. Z druhej strany áno, aj oni sú len ľudia. A klient väčšinou nemá čo vedieť o súkromnom živote psychológa. A zas drby od sesternice nemusia byť objektívne možno jej výraz " sa hádala" bolo iba že si sebavedomo povedala názor.

luccija
14. nov 2024

To je ako, keď doktori majú problém s alkoholom, fajčia, internista môjho otca je veľmi obézny a dáva rozumy o životospráve.Vyskusaj ju a uvidíš už dopredu si robíš predsudky a to nie je dobre.

oli18
14. nov 2024

@petracandle co prispevok, to perla 🙈

lonely66
14. nov 2024

@barka1 ktorý?

barka1
14. nov 2024

@lonely66 Ptáček

petracandle
14. nov 2024

@oli18 keď myslíš 😄🤷🏼‍♀️

barborachors
14. nov 2024

l takej osobe by som ja nešla. Tak ona je psychicky nevyrovnana a ide davat ludom rady? To kde sme uz.

petronelag
14. nov 2024

Ani ja by som k takej osobe, ktorá prejavuje žiarlivosť, je výbušná nešla na vyšetrenie.
Už dávno povedal Béla Bugár, politik, že dobrý odborník je len ten, ktorý má aj dobré charakterové vlastnosti, to isté platí aj u psycholólgov ako aj u politikov.

nelka93
15. nov 2024

@petronelag každý má aj dobre charakterové vlastnosti, takže vlastne všetci sú odborníci?

petronelag
15. nov 2024

@nelka93 Niekto má v prevahe dobré charakterové vlastnosti a niekto má skôr tie zlé.