Ahojte, potrebovala by som poradit, tyka sa to manzela, pravdepodobne dostane vypoved a problem je v tom ze ma taku pracovnu zmluvu ze zastupuje nejaku pani na materskej. vo firme pracuje 1,5r. chcem sa opytat ci ma nejaky narok na odstupne ked ma taku zmluvu? mozete mi niekto poradit?dakujem pekne
pokial ma na dobu urcitu { konkr. na zastupovanie pocas MD} nema narok na odstupne...
to sa neda povedat tak jednoznacne...
musi mat min. tri roky odpracovane za posledne styri roky ku dnu kedy sa nahlasi na UP..
pokial to bolo na dobu urcitu stacia dva roky
okrem toho dnes sa rokuje o zmierneni podmienok na ziskanie davky..
takze treba pockat o par dni by to mohlo byt jasnejsie..
maznacik - nana sa pýtala na odstupné, nie na dávku v nezamestnanosti!!!
pardon.. dakujem kocky.. mne to uz nejako splyva cele
jasne na odstupne nema narok...
má nárok ak mu dajú výpoved skôr ako uplynie tá doba určitá - ved tam musí mať nejaké dátumy-nie?
martinaema,
nemusí tam mať dátumy. Stačí, ak má napísané, že zastupuje zamestnanca XZ počas materskej a rodičovskej dovolenky. Doba určitá nemusí byť ohraničená len dátumom.
no to sú mi veci - ved to môže byť mesiac, ale aj 3 roky, príp. aj viac. Ved ten človek potom nevie či ešte na druhý deň má ísť do roboty 😨 Ja som myslela, že ked má niekto zmluvu na dobu určitú, tak mu končí k tomu a tomu dátumu a basta.
Nana sa vyjadrila trochu neurčito - dostane výpoved z nejakého dôvodu, alebo sa vracia pani z materskej?
martinaema,
áno, je to tak, že nemá nejako istý PP.
ona hovorí o výpovedi, ale predpokladám o výpoved nejde, len o ukončenie prac.pomeru. Výpoved ako píseš, by dostal, ak skončí PP pred uplynutím doby napr. z nadbytočnosti, z dôvodu rušenia firmy...
nie, nemá