LinkedIn - registrácia

31. jan 2023

Vôbec sa v tom nevyznám, ale chcela by som sa tam zaregistrovať. Baby ktoré tam ste už dlhšie a máte skúsenosti, mala by som pár otázok. Ja si tam vlastne napíšem o sebe o svojej práci a môžem ponúkať spoluprácu ostatným ľuďom, ktorí sa napríklad uchádzajú o nejakú prácu ? Pozrela som si aj jeden kurz ohľadom LinkedIn ale chcela som si prečítať aj takéto vaše bežné poznatky a skúsenosti. Môžem tam aj ponúkať svoje produkty ? Alebo je to čiste len na prácu ?

anjelicek26
31. jan 2023

Produkty nie, ide cisto o pracu a prepojenia... ja som tam len par mesiacov, je to fajn, clovek nikdy nevie, koho bude "potrebovat" do buducna...hlavne som tak mala moznost si popripajat nasich CEO a top manazment, prakticky cez nich som sa dostala k firme, kde budem pracovat teraz...

dadis
31. jan 2023

Je to pracovny "facebook". Spravis si svoj profil vratane pracovnych skusenosti a skol (v podstate vypises udaje zo zivotopisu), potom si vyhladas ludi, ktorych pracovne poznas a poziadas o connection (alo priatelstvo na fb)..potom ta oslovuju pestonáky s ponukou prace, zielas a tvoris content na feede, davas kudos a hodnotenia kolegov..a pod

autor
31. jan 2023

Aha čiže pokial sa venujem svojej práci a chcem sa len zviditelniť aby som mala viac klientov tak je to pre mňa asi zbytočné, či ? Kedže ja nehľadám žiadnu prácu.

melanta
31. jan 2023

Ja ho používam aj na job, aj na ponuku svojej práce. Ale ja robím niečo, čo sa na tejto sieti ponúka. Robím totiž headhunting. Čomu sa venuješ ty?

beata_k
31. jan 2023

Nie je to zbytocne. Plno firiem si tam robi PR. Aky su cool a neviem co. Problem bude skor, s tym, ze nemas prepojenie. "Nikto" to neuvidi.

autor
31. jan 2023

@melanta mám toho viac, grafika, logá, ilustrácie,...

autor
31. jan 2023

@beata_k ano, to som vlastne pozerala aj na tom kurze, dá sa zviditelniť pomocou tých kontaktov, ale ako ich toľko nadobudnúť aby som sa zviditelnila ? Premýšlam aj nad tik tokom a pinterestom, ale neviem no

hiro
31. jan 2023

@dadis "potom ta oslovuju pestonáky s ponukou prace" 🙂 Ano, to je asi jedine co tam funguje, som tam roky ale toto je jedine co mi tam chodi, stale, nikomu z nich uz neodpisujem.

melanta
31. jan 2023

Tak môžeš tvoriť príspevky, edukačné (prečo mať logo, ako logo ovplyvňuje vnímanie firmy, čo hovoria prieskumy o tom, ako ilustrácie vedia zviditeľniť značku a pod), reklamné príspevky. Samozrejme, potrebuješ širokú sieť kontaktov mať na sieti. A potom môžeš platiť propagované príspevky. To isté vieš robiť na FB a IG, platiť si propagáciu príspevkov. Na to kontakty nepotrebuješ. Tam si zaplatíš to, aby sa príspevok ukazoval ľuďom podľa zadaných kritérií.

beata_k
31. jan 2023

To bude lepsie nez linkedin. Ono je to ozaj skor pracovna siet. Neviem, ci potrebujes zlepsit predaj, ale ak ano tak skus stranku sashe.sk

melanta
31. jan 2023

Tik tok na propagáciu grafických služieb? Kto chodí aktívne na tik tok? Ozaj myslíš, že tam chodí cieľová skupina na tvoje služby? Nemyslím. Linkedin a Instagran, urob si super profil. Ako som písala, plať si propagáciu reklamných príspevkov. V nich striedaj ponuku služieb (príspevok ale musí ozaj zaujať na prvý pohľad) s príspevkami edukačnými, ktoré budú zaujímavé na čítanie, na informácie.

autor
31. jan 2023

@melanta dobre teda tak dajme tomu že skúsím ig, tam viem ako to funguje aj propagácia, ale ako teda na linkedin nájsť ten okruh ľudí ? Aby si ma všimli. Okrem toho mať vymakaný profil

loginexistuje
31. jan 2023

normalne sa registruj je to odborna komunita a miesto kde sa hladaju ludia na spolupracu kludne sa vies propgovat prispevkami len musis mat dostatocny pocet connections aby to malo zmysel
a uvadzas tam svoje profesionalne referencie a potom ta oslovuju headhunteri s ponukami prace ci projektov

dadis
31. jan 2023

@hiro Napadlo mi toto meme 😂😂

melanta
31. jan 2023

Ak nie si tak technicky zručná, aby si vedela urobiť zaujímavý profil a skvelé príspevky edukačné, tak si zaplať kurzy. Určite ja či aj niekto iný tu na MK by ťa to vedel naučiť, ale toto sú bežné platené služby, ak nie si technicky a kreatívne zdatná.

loginexistuje
31. jan 2023

@melanta robi grafiku loga takze kreativne by zdatna mala byt 😉

melanta
31. jan 2023

Mimochodom, robíš grafiku, ilustrácie. Od človeka, ktorý sa týmto živím by som čakala, že sadne za Linkedin a sám od seba logicky a intuitívne ide ako drak.

melanta
31. jan 2023

@loginexistuje no mala, práve to píšem. Ale poznám ľudí, ktorí sa o.i. roky živia napríklad robením webov a teda celé roky robia hrozné weby.

autor
31. jan 2023

@melanta aha tak pardon že som sa tu vôbec na niečo opýtala 🙂

dadis
31. jan 2023

Urcite ano. Pohraj sa s profilom, pridaj sa do marketingovych/grafickych/kreativnych skupin, postuj svoje prace, blogy a pod. Urcite to je zdroj b2b kontaktov, ktore sa ti v praci zidu.