LinkedIn práca

20. sep 2024

Ahojte, po tom co sa u nas deje uvazujem nad druhou pracou. Som zamestnana home office s flexibilnym pracovnym casom co mi vyhovuje ale platovo mam len 900 eur, co mi uz nevyhovuje ako samozivitelke. Uvazujem nad zalozenim profilu na linkedin. Da sa tam najst praca na 100%home office s flexibilnym casom? Uvazujem ze by som stihala 2 prace naraz. Mam jazykove zrucnosti, skusenosti v it sfere (nie programator)

gab1sol
20. sep 2024

Mám vytvorený profil na LinkedIn, ale chodím tam len sporadicky. Prácu nehľadám, aj napriek tomu sa mi občas niekto ozve, že mi chcú ponúknuť prácu. Poznám pár ľudí, ktorí si tak prácu našli. Tak už len hľadať a dúfať, že nájdeš ponuku, ktorá ti bude vyhovovať. 😉

katariiinkaa
20. sep 2024

Určite sa tam dá nájsť práca, LinkedIn je celkovo super na budovanie povedzme "kariérneho mena". Často tam vidím rôzne pracovné ponuky, taktiež som raz za čas bola priamo oslovená firmou, či nemám záujem o spoluprácu. Takže za mňa, smelo do toho, určite tým nič nepokazíš 🙂

t1nusa
20. sep 2024

za mňa LinkedIn nie je Profesia 😊 jasné, nájdeš tam aj pracovne ponuky a určite máš šancu nájsť niečo, čo ťa osloví a zaujme, ale ja LinkedIn vnímam skôr ako sociálnu sieť, kde máš profil za účelom zviditeľnenia sa z kariérneho hľadiska, resp. tvoríš si tam svoj životopis a oboznamuješ o svojich kariérnych úspechoch atď 😊 skús pozrieť ešte priamo Profesiu, Kariéru alebo portály ako Pretlak či Growni, verím, že sa ti podarí nájsť prácu, ktorú hľadáš, držím palce 🙏🏻

melanta
21. sep 2024

@t1nusa tie lepšie pozície sa ponúkajú skôr na Linkedln ako na profesii. Veľa regruiterov mnohé pozície na profesiu ani nedáva, na Linkedln áno. Mnohé firmy hľadajú výlučne cez Linkedln, tebou spomenuté ostatné stránky už vôbec nepoužívajú.

melanta
21. sep 2024

Podstatné je urobiť si naozaj dobrý profil. To, či si vieš nájsť prácu full remote nezáleží od portálu, ale od toho, čo vieš ponúknuť. Mnohé firmy a korporát upúšťajú od full remote, prípadne nechávajú ľudí doma len 1-2 dní v týždni. Ale samozrejme, stále je toho dosť aj na full remote, ak má človek to, čo zamestnávateľ potrebuje a dá sa to robiť výlučne z domu. Ja mám napríklad skvelo platenú v podstate administratívnu pozíciu, full remote, ale potrebujem certifikát C1 z francúzštiny a C1 buď angličtina alebo nemčina.
Linkedln - daj si záležať na dobrom/trefnom pomenovaní pozícií v CV a zručností, aby ťa vedeli nájsť ľudia, ktorí hľadajú kandidátov podľa pozícií a zručností. Nastav si vyhľadávanie ponúk, je ich tam dosť. A rozširuj si sieť prepojených ľudí, z oblasti v ktorej pôsobíš, regruiterov, manažérov. Nech ťa ľudia vidia a registrujú.

autor
21. sep 2024

@melanta dakujem skusim, na profesii som si nasla za posledne obdobie len 2 inzercie naco mam kvalifikaciu, bavilo by ma to ale ponukaju len full time od 8-16:30, vlastne vacsina pracovnych ponuk je tak mne by vsak vyhovovalo viac flexibilny- hodiny odrobit ale aby zamestnavatelovi to bolo jedno ci v noci ci cez den alebo cez vikend, a taka praca sa tazko hlada, preto rozmyslam ze skusim "predat, ponuknut seba, svoje schopnosti"

t1nusa
21. sep 2024

@melanta ďakujem za vysvetlenie, nemám s LinkedIn veľkú skúsenosť čo sa týka hľadania práce, tak som napísala len z vlastnú skúsenosť 😊

melanta
21. sep 2024

Autorka, záleží od konkrétnej práce/pozície. Niektoré pozície môžu byť flexibilné, niektoré aj keď je možnosť home office, je nutné pracovať v bežný pracovný čas. Nepíšeš, akú pozíciu robíš a akú hľadáš + jazyky a úroveň. Takže ťažko sa vyjadriť, ako náročné bude nájsť taký job.

autor
21. sep 2024

@melanta momentalne testujem aplikaciu pre koncoveho pouzivatela, zaroven prekladam slovencina-madarcina web stranky, aplikacie.. su rozne firmy ktore sa zameriavaju na slovensko-madarsko a sem-tam mam chut aj oslovit konkretne tie firmy lebo si vsimam ze preklady su nedostacujuce/katastrofalne myslis ze to je dobry napad?

melanta
21. sep 2024

Maďarčinu si študovala? Áno, ak robí preklady niekto s maďarčinou južného Slovenska, tak tam väčšina nehovorí spisovnou maďarčinou. Ak máš vyštudovaný maďarský jazyk, tak vieš to využiť profesne. K testovaniu aplikácií, iba toto samo o sebe mi príde málo, ale ak tam sú aj iné zručnosti, otázka za mňa je, či potrebuješ zamestnávateľa. Či má význam zamyslieť sa nad tým robiť sama pre seba a mať nie jedného zamestnávateľa , ale viac klientov. Samozrejme, človek stratí výhody zamestnanca. Ale si sama sebe pánom, vyberáš si klientov, zákazky, robíš koľko chceš a zarábaš koľko chceš.

autor
21. sep 2024

@melanta madarcinu som studovala, mam ju spisovnu a bez narecia, rozmyslala som aj nad prekladatelstvom-nemam peciatku, ale to by ma az tak nenaplnalo ako to co robim teraz. Ale dakujem dala si mi dobry napad mozno pre mna by bola cesta pracovat pre viac firiem, aj ked byt zivnostnikom od buduceho roka nebude ziadna vyhra. Musim nad tym pouvazovat