Lepšia práca i napriek hendikepu

vvvvb
13. apr 2024

Je tu niekto kto vedel, že má na viac, avšak neveril, že by to kvôli handicapu aj zvládol? Dokázali ste nakoniec ísť za lepším, prekonať vlastnú nedôveru a podceňovanie okolia?

mamina7070
13. apr 2024

nevyskusas nevies zavisi co je tvoj handicap ak je to slaba vola tak potom tazko uspiet

vvvvb
autor
13. apr 2024

@mamina7070 Slabá vôľa je handicap? Zle počujem, vždy mi tvrdili, že na lepšie nemám, lebo nebudem rozumieť.

doriiis
13. apr 2024

Vyskúšaj,uvidíš.Na reči ostatných sa vykašli.

mamina7070
13. apr 2024

@vvvvb ano slaba vola je velmi velky faktor pri prekonavani handicapu
ak mas problem so sluchom tak su predsa zdravotne pomocky ktore ti vedia pomoct aby si pocul
da sa naucit odozerat z pier
a teda aka je ta lepsia praca a co robis teraz?

madeincssr
13. apr 2024

@vvvvb no ved nie vsetky prace su o sluchu. Urcite skus, co ta laka. A bud to bude dobre (uspejes), alebo ak aj nie, svet sa preto nezruti. Aj neuspech patri k zivotu a niekedy nam aj pomoze (ked len urcit spravnejsi smer).

doriiis
13. apr 2024

Autorka....ja vždy,keď idem do novej výzvy tak si položím otázku: co najhoršie sa môže stať? Skús si to napísať na papier a uvidíš,že za pokus to určite stoji

vvvvb
autor
13. apr 2024

@doriiis Práve, že keď si predstavím to najhoršie čo by sa mohlo stať, tak by skončil môj najväčší sen.

vvvvb
autor
13. apr 2024

@mamina7070 upratovačku

doriiis
13. apr 2024

@vvvvb ...a to je aký?

vvvvb
autor
13. apr 2024

@doriiis spisovateľka

vvvvb
autor
13. apr 2024

@doriiis Keď mi toto nevyjde, tak čo budem robiť? Zas len nekvalifikované práce za pár eur?

vvvvb
autor
13. apr 2024

Ako, netvrdím, že písaním kníh nejako zbohatnem, ale bude tam aspoň aj to vnútorné naplnenie.
Lenže ma dosť brzdí, že na také niečo nemám a nedokážem to.

madeincssr
13. apr 2024

@vvvvb a zo zaciatku skusit pisat popri sucasnej praci?

doriiis
13. apr 2024

@vvvvb ....a prečo to neurobis tak,že zoberieš upratovanie,aby si mala aspoň finančnú istotu,odvody,atď a knihu nepíšeš vo voľnom čase? Byť akýmkoľvek umelcom na full time Job je veľmi tazke

vvvvb
autor
13. apr 2024

@madeincssr Veď áno, lenže problém je v tom ako uveriť tomu, že by mi to mohlo aj vyjsť. Rozumovo viem, že celá tá nedôvera v seba môže byť len nereálny strach, tie obmedzenia môžu byť iba umelým konštruktom. Len ako to prekonať?

madeincssr
13. apr 2024

@vvvvb no skus zacat nejakymi malymi formami a poslat to na nejake sutaze, do lokalnych periodik (aj webovych, mozno nejaky blog) a pod. Za to nic nedas a mozno pre teba bude uspokojujuce (povzbudi ta), ked sa vysledok bude pacit tebe a tvojim blizkym.

rozculena
13. apr 2024

a už si niečo napísala? lebo povedať si,že chcem byť spisovateľka,to nestačí....ovládaš perfektne gramatiku?Sloh?

vvvvb
autor
13. apr 2024

@rozculena Čo konkrétne z toho slohu a gramatiky máš na mysli? Mäkké i/y, čiarky? Lebo skutočne tŕpnem "či to dokážem napísať správne". A to ma vždy zablokuje a to tak, že proste nie som schopná pokračovať ďalej.

rozculena
13. apr 2024

@vvvvb no tak gramatiku si môžeš dať niekomu skontrolovať......ale už si napísala niečo?
lebo mám z teba pocit,že ty len CHCEŠ,ale ešte si nič neurobila.

vvvvb
autor
13. apr 2024

@rozculena Bohužiaľ, máš dobrý pocit. V každom diele som sa tak akosi zastavila na pol ceste.

vvvvb
autor
13. apr 2024

Asi je to v tom, že to nikto z rodiny neocenil. Raz som dokonca aj uverejňovala na nete, ohlasy to malo celkom dobré, ale nedokázala som to dotiahnuť do konca.
Akurát rodine vadilo, že nič poriadne nerobím, len sa zbytočne hrám.
Alebo ja už neviem v čom to je, kde je podstata toho problému. Tiež ma napadlo, že za to mohlo očakávanie okolia - dobrá som bola jedine vtedy, keď som mala skvelé výsledky, inak mi bolo neustále predhadzované len to, že zle počujem. Akoby som ani nejaké schopnosti nemala, šikovnosť, talent.

mamina7070
13. apr 2024

@vvvvb no a na to aby si to dotiahla do uspesneho konca treba silnu volu

rozculena
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
rozculena
13. apr 2024

@vvvvb tak to neukazuj rodine.

vvvvb
autor
13. apr 2024

@rozculena Dosť som stála o ich uznanie. Ale oni sa rozhodli, že ako taká nemám hodnotu, som bezcenná a môžem robiť čo len chcem, nikdy neuznajú, že aj s tým handicapom niečo dokážem, viem.

rozculena
13. apr 2024

@vvvvb to máš teda blbú rodinu,sorry......vyser sa na ich názory a rob si podľa seba.

vvvvb
autor
13. apr 2024

@rozculena Už sa pomaly dostávam k tomu sa od nich odpútať.

mamina7070
13. apr 2024

@vvvvb a potrebujes ich uznanie ? rob si svoje zi si svoj zivot podla seba
oni neurcuju tvoju hodnotu

rozculena
13. apr 2024

@vvvvb len si nemysli,že budeš mať zamestnanie "spisovateľ"...........

vvvvb
autor
13. apr 2024

@mamina7070 Lenže podľa čoho mám poznať svoju hodnotu? Toto som nikdy nedokázala pochopiť, keďže so mnou nikdy nejednali ako s hodnotným človekom.
A aj normálne počujúci v okolí, čo tak vidím, tak si stavajú hodnotu na majetku, peniazoch, manželstve a podobne. Lenže na čom majú stavať napríklad takí čo nič nemajú alebo sú nejako skutočné veľmi postihnutí?