Lekárska prehliadka pri nástupe do práce

8. apr 2024

Ahojte, nemám s tým skúsenosť preto sa pýtam tu. Je možné aby mi potvrdenie do práce vystavil aj obvodný lekár, ktorý nie je môj? Ide o to, že lekára mám v mieste bydliska ktoré je vzdialené skoro 200 km a nechce sa mi zrovna kvôli tomu cestovať.

jaaankaaaa
8. apr 2024

Ahoj, áno mne vystavil iný, nie môj

mamatroch
8. apr 2024

Mne firma kazala ist na prehliadku k ich lekarovi 🤷 ...on mi robil aj odbery. Prislo mi to divne, lebo teda moj obvodak o mne vie snad viac, ale ok. Najvacsia sranda bola, ked som tyzden po prehliadke zistila, ze som tehotna 🧐🤣

janka2501
8. apr 2024

Teraz som bola u svojej obvodnej, ale v predoslych zamestnaniach som bola u dr co zamestnavatel mal zmluvu

koniarova
8. apr 2024

Vystaví.

modrykonik33
8. apr 2024

@mamatroch a zobrali ťa do práce? 😀

mamatroch
8. apr 2024

@modrykonik33 som to uspesne tajila do 5. mesiaca 😆 ...ale zase nemohli krive slovo povedat, som sa snazila v praci az do konca, mala som dlhodobo najlepsie statistiky na oddeleni... A po materskej som sa tam vratila.

zeldia
8. apr 2024

Áno treba sa spytat napr na sekretariát že ci majú zazmluvneneho lekara ku ktorému máš resp v podstate musíš ísť. Zamestnávateľ za to platí a istí sa tým keby sa niečo stalo aj zamestnancovi (lekar potvrdil že môže dvíhať ťažké veci) aj keď niečo poškodi zamestnanec napr lekar dal potvrdenie že vidi dobre ale prešiel chodca na koľaji.
Ak nemaju svojho lekara chod hocikam kde chces (ak ra niekto vezme bez karty) asi si za to budeš musieť aj zaplatiť

mogaa
8. apr 2024

pokiaľ daná firma na to nemá dohodnutého lekára, tak iný ťa zobrať nemusí.....ono to nefunguje tak, že prídeš k hociktorému lekárovi a ten ti urobí lekársku prehliadku....hlavne ak nemá k nahliadnutiu tvoju zdravotnú dokumentáciu.....iné je, ak má daná firma zmluvu s nejakým lekárom čo im robí zdra.prehliadky pri nástupoch....