Dobrý deň,
dúfam má budete vedieť nasmerovať 😅
Som ekonómka, všeobecný administratívny pracovník (som administrátorom stránok edupage.org, Facebook, asc rozvrhu, ETK, spracúvam personalistiku zamestnancov, mzdy, účtovníctvo neziskovej organizácie, mám skúsenosti s grafikou a tvorbou tabiel, pozvánok, plagátov a bulletínov.)
Mám:
=> Ukončené štúdium Bc. - Sociálna práca
=> Ukončené štúdium Mgr. - odbor Učiteľstvo a pedagocké vedy
/ program Učiteľstvo ekonomických predmetov.
K dnešnému dňu som sa informovala len o pozície učiteľky ekonomických predmetov. Je možné s mojím vzdelaním a skúsenosťami sa uplatniť aj na iné predmety (aj na iné pozície učiteľky)?
P.S. Popri zamestnaní plánujem nastúpiť na rozširujúce štúdium pravdepodobne na predmet Slovenský jazyk.
Vopred ďakujem za rady a nasmerovanie. S pozdravom
Mgr. Woloda
@vlada1988 https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2... v tejto vyhláške si pozri, na čo všetko si kvalifikovaná. Myslím, že na vychovávateľa a asistenta by si mohla byť, treba si to však pozrieť, taktiež na aké predmety.
Môžeš pracovať aj ako asistent pedagóga. Na ostatné pozície si nekvalifikovaná.
@vlada1988 pokiaľ je to tvoje prvé zamestnanie v školstve, ano. Dokonca ti vedenie školy ako zamestnávateľ môže dať podmienku ukončiť kvalifikačné štúdium do (zvyčajne sú to 4 roky od nástupu) a po cely čas si ekonomicky, teda financne vedená ako kvalifikovaná. Keďže je to prvé zamestnanie, ako zacinajuca, teda ideš do adaptacneho vzdelávania.
Áno, s učiteľským vzdelaním na iný predmet môžeš ako nekvalifikovaný učiteľ = najnižšia platová trieda. To sa ti už viac oplatí asistent alebo vychovávateľka.