Kvalifikácia pedagogického zamestnanca

vlada1988
5. sep 2022

Dobrý deň,
dúfam má budete vedieť nasmerovať 😅
Som ekonómka, všeobecný administratívny pracovník (som administrátorom stránok edupage.org, Facebook, asc rozvrhu, ETK, spracúvam personalistiku zamestnancov, mzdy, účtovníctvo neziskovej organizácie, mám skúsenosti s grafikou a tvorbou tabiel, pozvánok, plagátov a bulletínov.)
Mám:
=> Ukončené štúdium Bc. - Sociálna práca
=> Ukončené štúdium Mgr. - odbor Učiteľstvo a pedagocké vedy
/ program Učiteľstvo ekonomických predmetov.

K dnešnému dňu som sa informovala len o pozície učiteľky ekonomických predmetov. Je možné s mojím vzdelaním a skúsenosťami sa uplatniť aj na iné predmety (aj na iné pozície učiteľky)?

P.S. Popri zamestnaní plánujem nastúpiť na rozširujúce štúdium pravdepodobne na predmet Slovenský jazyk.

Vopred ďakujem za rady a nasmerovanie. S pozdravom
Mgr. Woloda

uriva
5. sep 2022

Áno, s učiteľským vzdelaním na iný predmet môžeš ako nekvalifikovaný učiteľ = najnižšia platová trieda. To sa ti už viac oplatí asistent alebo vychovávateľka.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
akinomel
5. sep 2022

@uriva ako vychovávateľka musí mať kvalifikáciu v odbore vychovávateľstvo

nikuskakri
5. sep 2022

@vlada1988 https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2... v tejto vyhláške si pozri, na čo všetko si kvalifikovaná. Myslím, že na vychovávateľa a asistenta by si mohla byť, treba si to však pozrieť, taktiež na aké predmety.

uriva
5. sep 2022

@akinomel Nemusí. Robila som tak, tak viem, že nemusí.

1ryba
6. sep 2022

Môžeš pracovať aj ako asistent pedagóga. Na ostatné pozície si nekvalifikovaná.

akinomel
6. sep 2022

@uriva nuž možno áno, vedela som to tak, ako som písala. Taktiež ale mám vedomosť o tom, čo platí napr. na západe Slovenska, zrazu na východe neplatí. Tak ja už mám zmätok vo všetkom...

vlada1988
autor
28. okt 2022

@uriva ak v septembri 2023 nastúpim na rozširujúce štúdium Slovenského jazyka a literatúry, môžem sa uchádzať aj o učiteľku SJL aj na základných aj na stredných školách ako nekvalifikovaný učiteľ ? S tým že do dvoch rokov nadobudnem kvalifikáciu?

1ryba
28. okt 2022

@vlada1988 uchádzať sa môžeš. Či ťa niekto zamestná je druhá vec. Možno sa ti to podarí.

palicka
28. okt 2022

@vlada1988 pokiaľ je to tvoje prvé zamestnanie v školstve, ano. Dokonca ti vedenie školy ako zamestnávateľ môže dať podmienku ukončiť kvalifikačné štúdium do (zvyčajne sú to 4 roky od nástupu) a po cely čas si ekonomicky, teda financne vedená ako kvalifikovaná. Keďže je to prvé zamestnanie, ako zacinajuca, teda ideš do adaptacneho vzdelávania.

vlada1988
autor
28. okt 2022

@palicka ďakujem, asi to tak vyskúšam... Ďakujem

shakes
27. aug 2023

@vlada1988 môžem sa opýtať vy ste si spravila Bc. sociálna práca a potom ste pokračovala na Mgr. Učiteľstvo alebo ste zase išla odznova? Ďakujem krasne

palicka
28. aug 2023

@shakes na socialnu pracu 2. stupen VŠ učiteľstvo nenadviazeš