Kurz SBS a invalidný dôchodok?

mataa52
30. sep 2019

Ahojte žienky neviem či je tu niektorá ale dufam že tu bude niekto kto si robil kurz sbs. Ja rozmýšlam že si ho správim nakoľko si neviem najsť prácu. Mám ukončenú strednú školu odbor cukrár. Len v tomto odbore nechcem robiť nakoľko mám problém s chrbticou a pečenie ma nebaví. Robila som si aj opatrovateľsky kurz u nas v okoli neviem najsť prácu takého zamerania a nemčinu sa učím ale ešte ju neviem natoľko aby som mohla vycestovať do zahraničia. A zle sa mi hľadá 0ráca aj preto že som na invalidnom dôchodku kôli chrbtici mám dmo, problémy s kosťami a vys9ký tlak. silné. Samozrejme keď zamestnávatelovi poviem že mám čiastočny invalidný dôchodok tak ma nezamestná

Môjho priateľa napadlo že by som mohla robiť sbs kurz podľa mňa to neni zlá práca viem že tú prácu vykonávaju aj ženy. Ale neviem či to pri práci sbs nevadí že nemám skoro žiadne svaly, veci nad 10 kg mi r9bi problem dvíhať a som malo komunikatívna. Snažim sa na tej komunikácii pracovať.

marsmykkok
30. sep 2019

@mataa52 sbs sú 2 druhy, taký čo sú tam len aby boli viac menej, teda nemajú zbraň, len strážia a tam kondička netreba a teda kľudne to môžeš robiť aj ty, hoci asi kvôli tlaku budeš musieť hľadať niečo kde sa nočné nerobia, lebo vysoký tlak a práca v noci nie je dobrá kombinácia, nevýhoda že robíš za minimálku.
potom sú sbs so zbraňou, čo potrebujú aj kondičku, psychotesty, zarobia viac ale to pre teba asi nie je s tvojimi obmedzeniami.
takže kľudne si kurz urob, nájdeš uplatnenie v tom prvom čo dáva len pozor a nemá zbraň

mataa52
autor
30. sep 2019

Stražnička to by bolo pre mňa. Nočne mne osobne nevadia. Škoda že je to za minimálku ale aspoň je to viac než mam teraz.

marsmykkok
30. sep 2019

@mataa52 tak ak budeš robiť víkendy, na zmeny, prípadne aj tie nočné za to sú tiež príplatky a teda pár eur naviac to urobí mesačne, teda nebude to úplne minimálna mzda 520 v hrubom, ale možno nejakých 540-590 v hrubom, ale vysoký zárobok nečakaj. To je dôvod prečo stále niekoho hľadajú a ľudia nemajú taký záujem o tú prácu-nízka mzda. Ale presne ako píšeš lepšie ako nič.