Kurz, aby som mohla pracovať ako zdravotná sestra

ivett311
5. sep 2016

Ahojte.
Chcem sa spytat ci nahodou nevie niekto ci existuje kurz aby som mohla pracovat ako zdravotna sestra? Vystudovala som nieco uplne ine. Dakujem. Pekny den🙂

tecko28
5. sep 2016

Existuje pomaturitne studium pre tych co vystudovali inu skolu.Trva to tusim 3 roky a studuje sa externe

zuzik307
5. sep 2016

@ivett311 kurz asi tazko 🙂 zdravotne sestry v dnesnej dobe musia mat VS...na SZS mozes koncit ako sanitar, zdravotnicky asistent...

janinah
5. sep 2016

máš maturitu? môžeš ísť na vš ošetrovateľstvo min. bc.

ivett311
autor
5. sep 2016

Mam vysokoskolske vzdelanie len iny odbor (politológia😂)

ada1981
5. sep 2016

Na strednej zdravotnickej skole sa da studovat 3 rocne pomaturitne denne studium diplomovana zdrav sestra ukoncene maturitou. Zial externe sa neda..

tecko28
5. sep 2016

@ada1981 da sa spravit zdravotnicky asistent externe (vecerne) , kamoska tak chodila tu v Nitre

ada1981
5. sep 2016

@tecko28 ale to uz nebude zdravotna sestra, ale zdravotnicky asistent :(

angelinja
5. sep 2016

Na vysku moze IST Len ten co mal uz nieco spolocne so zdravotnictvom alevo vystudoval strednu v tom obore okrem Toho pocas studia Sa chodi na prax...to niehe Ken Ta dat da na zdravotnictvo ze keby nieco tak mam v zalohe tuto oblast...IBA ak chces to najmensie minimum da Sa ten kurz co mozes opatrovat potom v rakusku alebo na slovensku

tecko28
5. sep 2016

@ada1981 ale z toho sa uz zasa da potom odrazit. Samozrejme idealne je ist na vysku a dosiahnut v odbore co najvyssie vzdelanie, ked ju to bavi a chce to robit

dmka
5. sep 2016

@angelinja na vystudovanie VS pre zdravotne sestry neni treba mat ziadnu strednu ani inu zdravotnu skolu. Ja mam VS osetrovatelstvo mgr vystudovane a na strednu som chodila na gympel cize moze kludne ist studovat je potrebne mat min 3roky bc. A mozes robit sestricku;)

oslo1
5. sep 2016

Ja som iba diplomovana sestra a sefujem oddeleniu. Nastastie v Uk sa cenia skusenosti a nie skola.
Ale tiez odporucam aspon bakalara, uz ked zabijes 3 roky studiom, nech si nemusis neskor dorabat skolu.

svetkaadamko
5. sep 2016

@angelinja presne ako pise
@dmka nemusis mat SZS, aby si mohla ist studovat osetrovatelstvo. To by potom na kazdej VS musela byt taka podmienka a teda neviem neviem kto by kde studoval po tych strednych skolach.

@ivett311 ak chces robit zdravotnu sestru,.musis mat minimalne Bc. vzdelanie v odbore OSE, ziadne kurzy na to nie su.

janinah
6. sep 2016

úprimne?, politologia nicmoc a sestra to isté....ísť robiť do dnešného zdravotníctva by som neradila ani najväčšiemu nepriateľovi 😒 jedine do zahraničia....alebo potom niečo ako fyzioterapeut a zariadiť sa tak,aby si bola sama sebe pánom a nerobila na x zlodejov ,čo sa okolo zdravotníctva motajú

angelinja
14. mar 2019

@svetkaadamko viem ze moja m ama studovala ose ale externe ale popritom robila lebo uz robi v zdrav. vela rokov..a ona mi to hvoirla neviem si predstavit zeby niekto studoval externe osetrovatelstvo a robi mzdy..mozno denne studium je jedno aku skolu vystudoval ale eexterne urcite treba mat prax v obore