Ahojte náhodou neviete či je toto pravda?
Kuriér dovezie balík... Pýta od objednavajuceho pin lenže sms správa neprišla a objednavajuci nemá prístup na wifi žeby pozrel ci prišlo do mailu... Je pravda ze keď im nenahlasi objednávajúci pin tak kuriér stratí prémie?.. Dnes to znamemu tvrdila kuriérka. Dakujem
@zojazoja ja som sa raz pýtala jedného načo sú tieto pinkody a mi povedal... Citujem "ale prosím vás na hovno" 😁
u nas kurier dal aj bez PIN kodu ....tiez vravel, ze to iba vedenie spolocnosti vyvinulo nadpracu
a ci on ma alebo nema premie, netusim .....ale vzdy to odomna pyta
ja som si donedávna myslela že tie pin kody služia na to,aby to odovzdali čisto iba tomu kupujúcemu.Teda nie susedovi alebo tak.Pretože len on má ten kod.Aby to hocikto nepreberal a tým pádom si to aj nenechal ak by to bolo aj vyplatené.Pretože ludia sú všelijakí,môže to prebrať aj sused a neodovzdať
Nebude to skôr tak, že by prišiel o premie, ak by to vôbec od nikoho nepýtal? Že ak má na 100 balíkov, 95 pinov je to ok, ale ak by mal len 20, tak by vedeli že to od ľudí nepýta?
@liusa82 moju objednávku dala raz kuriérka známej s ktorou som absolútne nebola dohodnutá.. Iba mi volala ze tam mam dáky balík ze ma kuriér nezastihol.. Hovorím no ani mi nevolal... (vtedy ešte neboli kódy)
@nnnuuunnn no to neviem... Ale napr odomna niekedy vôbec nepýtajú aj keď ich mam 🤷♀️
no viete, problem pinu je ten, ze ked vyda balik bez neho a niekto ten balik potom zhana, tak je problem...
no a vidis, pises presne ten pripad, pre ktory PINy zaviedli. Odo mna sa potesia ked maju, zase bez neho by mi dali,lebo ma poznaju. Hocikde by ho nenechali. DOkonca ked nepridem osobne DPHDcko vyzdvihnut a niekho poslem, chceli splnomocnenie :DD
@liusa82 a nemyslite si, že dotyčny, kto si tovar objednal môže ten kod dat hocikomu inemu, susedovi napr. aby mu to vyzdvihol, ked nebude doma napriklad?
@lienocka2808 nie ja som to myslela tak že nedá balíček,že je to práve tým opatrené,chápete.Aspoň ako taká poistka.Ale podla mňa je to sprostosť pri preberaní od kuriera by sa mal ukázať riadne občiansky ako aj na pošte a bolo..nijaký sused by si nič nenenchal.Proste bez občianskeho inemu nevydáme a hotovo
Kamarátkin syn robí kuriéra a už sa mu stalo, že balík prevzal niekto iný, lebo si myslel, že je to ten jeho a potom ho zháňal kde je. Na to je PIN, aby si kuriér overil, že dáva balík správnej osobe.
@liusa82 lenze obciansky nemoze ziadat uz hocikto a za hocico... a nie je povinnost dorucit to presne danej osobe, ale aby adresat vedel kto to prebera a suhlasil s tym, a tym padom pin kod dam komu chcem a nech to vezme
Su aj ine problemy, napr. kurier povie ze dorucil a nedorucil. Mali sme pripady ze mali kuriera zlodeja, ze dorucil a zobral dobierku ale v podstate sa zasielka "stratila". Ako nedorucena. Detto pripady,dvakrat sa mi to stalo doma ako adresatovi, ze kurier zabudol mne pred domom zasielku inych adresatov. A zhanala som ho, mohla som si nechat :DDD a kludne mohol povedat, ze dorucil to... aj ked ich naozaj stratil. Lebo nijak to nebolo overitelne. nejaku hieroglifu ako podpis nacmara hocikto, baliky sa nechavaju pred dverami, u susedov, v psich budach... ;) a je to problem, lebo tie baliky su poistene.
Máme tu ochranu osobných údajov, kuriér nesmie pýtať doklad totožnosti, balík zaplatený, tak najjednoduchší systém sú PIN kódy, ale ako to súvisí s prémiami neviem. Zo Slovenskej pošty mi balík kuriér nevydá aj keď ma pozná 🤔
123kurier necgce nikdy pin, dpd vzdy chce.gls vodne na dvor a balik polozi pred dvere ani nebola - co je pre mna najlepsie. A sps chodi rano 6 50, vytrubuje pred domov a milion krat mu vravim ze je to skoro a nie len moje deti spia ale ja tak isto. Prosila som ho aby balik daval za branu, alebo pri auto a nikdy to neurobil. Ak je moznost sps radsej objednam inde uz par tyzdnov 😀
Určite to kuriéri musia vyžadovať aj kvôli niečomu inému, ako je doručenie tej správnej osobe bez omylu. DPD kuriér ku mne chodí pravidelne, pozná ma už, a aj tak pýta pin kód a naposledy, keď som nevedela nájsť email ma poprosil, aby som mu potom poslala do smsky. Chudáci oni, majú kopec práce a ešte pinkody majú zháňať. Viem si predstaviť väčšinu ľudí, že s tým majú problém, neriešia maily, prehliadajú ich... Napr. už aj poštový kuriér potrebuje pin a dokonca riadne dlhý je.
Moj muž robí kuriéra. Za zbieranie nemajú nič, keď ich nezbierajú, dostanú pokutu. Musia mať tuším 90% aby pokutu nedostali. Viem, lebo kolega jeho nezbieral a dostal dosť vysokú pokutu.. a áno, vraj to má slúžiť na to, aby balík vyzdvihol iba človek, ktorému je určený, resp. Tomu, kto vie pin.. lebo hoc kto môže povedať, že sú dohodnutí
vies co mne tak DPDčko kurier tiez odmieta niektore zasielky dat bez PIN.