Zdravím, vie mi niekto povedať ako sa správne udáva titul titul, ak Bc. mám z ošetrovateľstva a Mgr.zo sociálnej práce? Píšu sa obidva alebo len Mgr? Keďze sa jedná o dve rôzne školy/ profesie... Ďakujem
Pred menom. Uz som videla napisane oba 🙈, osobne by som pisala len mgr
Ja mám ukončené dve VS (Mgr.) iného zamerania a pri oficiálnych záležitostiach uvádzam iba jedno ( v bežných situaiciach ani jedno -ani na vodičáku nemám nič uvedené ) , žiadne Mgr. et Mgr.
@majka2682 keď sú to dva rozdielne odbory, kľudne si mozes napísať Mgr. et. Bc…. Veď si to vyštudovala, tak prečo neuvadzat..
Na strednej tiež mali napr. Mgr. et. Mgr.art
@majka2682 ale to Mgr štúdium nadväzovalo na Bc štúdium?
@kleopatra114 a ja by som si to tak just písala , nič na tom neni smiešne je to pekne a obdivuhodne že niekto zvládne vyštudovať dve vysoké školy klobúk dole !!! Ja som jednu zvládla s odretými ušami …. Ja práveže vždy aj v práci keď som mala v rukách občianske preukazy zákazníkov klientov tak som ich za to chválila ked mali viacero titulov, je to inšpiratívne 😘
Myslím, že by mali obmedziť používanie titulov tak,ako to urobili v Čechách. Je to zbytočné, vzdelávanie treba dokázať správaním sa.
@majka2682 a naco to bude dobre si pisat oba tituly? Ja mam ING a nepisem si ho skoro nikde ..niekto sa s tym musi chvalit a inym je to praveze na smiech...ako kolegynu kreslil syn a napisal na obrazok ze lubim ta mamicka ING ..Anicka Mrkvickova lebo v rodine sa na to stale kladol doraz ze rodiacia maju titul 😁V dnesnej spolocnosti vela firiem ani neberie do uvahy ci ma clovek titil alebo nie - hlavne v korporatoch..vsetci maju rovnaky plat...Tak tam by si moc nepochodila ani keby si 4 mala.
@nika11103 mne nie sú moje tituly smiešne , ani nikoho iného ( dobre , keď vidím niekde Bc. Meno a priezvisko a nesie sa ako 5 koruna do banky , to mi smiešne je ) , ale pre mna tituly nie sú dôležité , nemajú pre mna výpovednú hodnotu . Muž nemá ani jeden , maturitu opakoval a je omnoho úspešnejší ako ja s dvoma titulmi a tretim na ceste .
@kukuk29 no záleží z čoho tie tituly máš. Môj manžel má aj pred aj za menom a boli to vydraté tituly, bez nich by sa nemohol robiť to čo robí, ale je pravda že v súkromnom živote ich nepoužíva.
@terezia323 nie- po 15 rokoch a iný obor
@kleopatra114 pekne napísané-ďakujem. Presne tak to vnimam aj ja. Vôbec sa ním nechcem pýšiť- mám toho za sebou dosť čo sa tyka kariery na SK aj mimo neho aj bez titulov. Len som chcela vedieť ako je to formalne...
@kleopatra114 jasne že tituly nič nezaručujú . Ja s tým mojim jedným robím prácu čo môžu robiť aj baby s ucnovkou ak im to Páli … len som ti chcela vyjadrit uznanie tot vse
@kukuk29 tiež tvrdím že je smiešne písať to tam kde netreba - napr kuriér donesie balik z cukroviniek a tam je napísané PaedDr…. No naco… ale takto na úrade alebo oficiálnych veciach prečo nie..
@nika11103 jej , ďakujem 🙂 ale ja som taky študijný a teoreticky typ . Milovala som sedieť v knihách a hltať nové info .
Ja mam tiez 2 tituly, Ing. este za cias, ked sa studovalo jednostupnovo, teda vcelku 5 rocne studium, teda Bc. som vobec nemala, ale po skonceni som este sla na uplne inu skolu, a z toho mam Bc. - Na oficialnych papieroch si uvadzam oba, preco nie, ked ide o 2 diametralne odlisne odbory. Ked mi ma daco doniest kurier, jasne, ze to tam nepisem alebo na objednavlu z Ali 🤣🤣🤣
@majka2682 píše sa len Mgr.