Niečo o mne, ..momentálne som vo fáze, že si musím nasporiť aby som mohla uvažovať nad odsťahovaním sa, bývam približne hodinu cesty od BA (podľa premávky), vodičky preukaz nemôžem mať (zdravotné problémy) - chodím všade autobusom.
Dostala som 2 ponuky práce.
Možnosť A:
Práca je v BA
Začínala by som o 8 (bus mi 5:15 (neskôr už nestíham)) a končila o 17:00 (bus mi ide až 18:30)
Práca recepčnej
Plat približne 1 200 v hrubom
Pondelok - piatok
Možnosť B:
Menšie mesto, cca 30 min autobusom od bydliska
Bezplatné dochádzanie
Práca v bezp. službách
Približne 900 - 1000 v čistom
Každý týždeň iná zmena
1 týždeň - 5 až 15
2 týždeň - 14-23
(mesačne 2x v sobotu)
Neplánujem ísť do dochodku ani z jednej práce, chcem si odkladať peniaze a presťahovať sa, nájsť si lepšiu prácu a podobne. Jedna sa o dočasné riešenie
B
B
v prípade A budeš vstávať o 4:30 a spať pôjdeš o 20h? to je masaker, nevydržíš dlhšie než pár týždňov bez ohľadu na tvoj vek (tipujem do 30r, ak máš ale viac tak ani nerozmýšľaj)
A ...ale s tým žeby som si našla bývanie niekde bližšie...možno by stačilo prespať 2 krát do týždňa v danom meste
B prác.doba je rozmanitá, čokoľvek môžeš vybaviť, nie si celý deň v práci a dochádzanie je kratšie, 2 soboty sú tiež ok. Ako prechodná práca k niečomu lepšiemu by som volila túto možnosť.
Určite B..
Práca A - na skore vstávanie treba chodiť skoro spávať.. ak by si vstávala o 4:30 aby si stihla bus o 5:15 - večer by si mala ísť spať aspoň o 8.. vieš si predstaviť že prídeš každý deň okrem víkendu domov, osprchujes sa najes a ideš spať? Nič iné by si nestihla.. vyhorela by si skôr ako by si si stihla našetriť peniaze ktoré potrebujes.. navyše veď je tam rozdiel 200-300€ čo ti za to vôbec nestojí..
Práca na smeny nie je zlá, stihneš aj vybavovačky domácnosť, aj oddych a prácu.. navyše každú nedeľu máš voľnú, to je veľké plus.. 2x sobota máš príplatok..
@jana_eyre_2 ja iba dodam, ze plat je rovnaky v oboch robotach. V prvej uviedla totiz hruby plat a v druhej cisty. A v druhej ma este aj bezplatne dochadzanie.
ach, ja neviem, obe sú ubíjajúce. Hľadala by som asi aj C. No keby bolo na mne a nebolo na výber asi A, a hľadala by som bližšie bývanie, podnájom. Obe sú časovo náročné. Ale je pravda práca na smeny má svoje výhody... moc som nepomohla však? 🙈
A teda urcite B. Ved pri acku by si bola kazdy den od piatej do dvadsiatej mimo domu 🤦♀️ Nestihala by si vibec nic ine.
@belllinka aha, áno to som si vôbec neuvedomila, máš pravdu..
B... Ale asi by som sa tiež obzerala po práci C, lebo toto je dlhodobo neudržateľné
Ahoj, a skusala si najst niekoho kto chodi v rovnakom case do BA? Ze by ta bral autom a ty by si mu davala peniaze?
B
B
B.
V pripade A ta to cestovanie zabije, budes len pracovat a spat a vikend ako debil v kolotoci domacich prac, nic zo zivota mat nebudes. Okrem toho - ak si 6:15 v BA, tak co budes robit do 8, kym ti zacne praca?