Ktorú prácu si mám vybrať?

5. mar 2024

Ahojte baby, vidim tu tému často, tak skusim aj ja 🙂. Mám dilemu, ktorú praci si vybrať. Obidve su kancelarske. Mame 3 deti (10,7,4), muz pracuje na 3 zmeny v automobilke. Skolku mame u nas v mieste bydliska.
A) veľký podnik, pracovna doba po-pia, pruzny cas od 6:30- 8:30, 8 hodin, najskor mozem oddist o 15. Autom do prace a z prace by som to mala asi 45 minut. Casto bývajú aj kolóny. 1den v tyzdni homeoffice, 5 dni dovolenky navyse.
B) mensi podnik, pracovna doba po-pia, nastupit mozem od 6-7, 8,5h, najskor mozem odist ked budem od 6 o 14:30. Autom do prace a z prace by som to mala 8-10 minut. Nemaju vsak vobec homeoffice, dovolenka zo zákona.
Do konca tyzdna sa mám rozhodnuť a ja neviem. V prvej ma laka homeoffice v pripade choroby deti, v druhej super dochadzka.

petronelaproki
5. mar 2024

a platovo?

pribinak
5. mar 2024

HO máš až jeden deň……ale cesta je 45 min. No môžem kašlať 1 posraty deň

Plat? Kariérny posun? Iné benefity ?

ibatanecnica
5. mar 2024

HO - nič moc, to by u mňa nehralo rolu pri výbere. A čo plat?
Skôr by som brala 2. Kvôli dochádzke.

eva112014
5. mar 2024

Napíš viac! No a máš 3 deti, čiže tá dovolenka o 5 dní viac, nie je zlá. A ani HO, keďže najmenšie dieťa má 4 roky?!

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
veverickav
5. mar 2024

ked o cas s detmi, tak samozrejme tu, kde sa cestuje menej, nikto nevie, ake budu zapchy, kolko realne budes musiet travit na cestach, ved to je zabity cas. HO jeden den by som uplne ozelela.

belllinka
5. mar 2024

Iste 2, kvoli cestovaniu. Travit 2 hodiny denne v aute je strata casu a dost prejazdis.

autor
5. mar 2024

Plat cca 100€ rozdiel, ale zasa tolko nepreveziem, tak beriem ze rovnaky. V prvej moznosti uvadzaju benefity ako spominanu dovolenku, 1 den HO, kvartalne, letne koncorocne odmeny v zavislosti od hosp.vysledku (v druhej moznosti su koncorocne odmeny), prispevok do 3 piliera, pri darovani krvi. Moznost posunut sa na pozicii a karierne rast. Mne ide hlavne o cas s detmi, preto som hladala pracu kde je moznost aj HO ale zasa druhej strane ta dochadzka 10 minut do prace je super.

petronelaproki
5. mar 2024

Asi B, 1 deň HO je málo rozhodujúci, a to dochádzanie je zväčša masaker a vyčerpávajúce

azzflo
5. mar 2024

Jeden den HO pri dlhsom cestovani zase az taky zazrak neurobi. Za mna je lepsie koncit co najskor (cize moznost cislo 2), ak vies deti nechat v skole/skolke uz tak skoro rano.
Predpokladam ze prva moznost je nejaky korporat - ja by som skusila tu druhu moznost a ked ti to nahodou nebude z nejakeho dovodu vyhovovat, v korporatoch najdes nejake miesto aj neskor.

belllinka
5. mar 2024

Myslis ze 100 eur neprovozis za mesiac?

autor
5. mar 2024

@azzflo kedze muz robi na zmeny, 2 tyzdne by ich rano vystrajal on, takze zavcasu by chodili so mnou len 1 tyzden ked by mal ranne. Ano, prva moznost je korporat

autor
5. mar 2024

@belllinka do tej vzdialenejšej preveziem, preto pisem ze plat rovanky. Do tej blizsej tolko nepreveziem

eva112014
5. mar 2024

Ja by som oželela to cestovanie. Pretože máš možnosť sa kariérne kam posúvať. To je výhoda do budúcna. Teraz sa to zdá ako strata času to cestovanie, ale keď máš možnosť na vyššiu pozíciu postúpiť a zarobiť viac, láka to človeka. Tu, aby si nebola časom ako kompót na poličke a to ťa prestane baviť. Začneš všetko odznova. Životopisy, pohovory ….

deti95060810
5. mar 2024

za mňa B
to cestovanie 45 min. si ako odhadla: to je po meste, po dialnici - mimo mesta... ešte skús objasniť a napíš počet km...

nops
5. mar 2024

45 min autom za mňa nie,tiež mám 3 deti a síce muž flexibilnejší ako ja,ale oželiem aj deň HO,lebo priznajme si,nie je to nič extra a jeden deň ťa nevytrhne.A ubrať si z dňa ďalšie 2 hodiny cestovaním?Zapcha,nákup a natiahne sa ti to ani nevieš ako.Odmeny a iné benefity boli aj u nás sľúbené!ale reálne ich nikto nikdy nezažil okrem vedenia.Uz si asi vo veku(neuraz sa),kedy tvoje a pohodlie deti je dôležitejšie.Ale ak chces kariérne rásť,je to o inom.Kym sú decká v takomto veku,chcela by som byť viac s nimi ako v práci..V tej strávia celý život viac času ako s rodinou.Ked budú väčšie vždy máš obrovské množstvo možností.

lakebabe
5. mar 2024

Určite B dochádzanie 45 je dosť, keď bude buracka kolóny sa to ešte o to natiahne. Jeden deň HOje nič keby aspoň tri krát v týždni čosi ušetriť na naftu a čas .

tana85
5. mar 2024

nic v zlom, ale robim v korporate uz 10 rokov a zial, ak uz nezacinas na vyssej pozicii, tak zena s 3 detmi, ktora ma prioritu deti a rodinu, nikam nepostupi. vidim to vsade okolo, hore idu hlavne ti, co su vidiet na kazdej akcii, dobrovolnickej aktivite, v office...nie ti, co o tretej vypnu pc a idu domov. brala by som druhu moznost, mozno casom aj tam dostanes moznost HO

lakebabe
5. mar 2024

@tana85 dobrý dotaz za desať rokov kedysi v korporáte väčšinou šli hore slobobne baby co tam pomaly aj spavali ráno prvé večer posledne každý teambuilding na očiach nie mamičky co sa ponáhľali domov a boli často ocr

tinqua
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pribinak
5. mar 2024

Nervy v korporate za skoro rovnaký plat v menšom podniku?
Nemáš ani o com rozmýšľať, ber menší podnik

Ty matka s 3 deťmi ideš súťažiť v korporate s mladými babami ktoré majú drive a nemusia makat domov k deckám? Si bez šance
Srandujes, že?

autor
5. mar 2024

@deti95060810 po meste a mimo mesta. Casto zapchy, preplnene mesto rano aj poobede. Je to 30km autom, ale kedze sa stoji v kolonach je to nadlhsie

tana85
5. mar 2024

@lakebabe no a ja som mala ine priority, praca je pre mna viac zdroj prijmov, takze ja som nepostupila :D:D ale nemozem hanit korporat, mame dobre benefity a aktualne som kvoli chorobe na HO uz druhy tyzden, nikto nic neriesi

lakebabe
5. mar 2024

@tana85 jasne pre mňa to bol fajn štart v 20 tke do života. Už potom som išla uplne iným smerom a robím sama na seba ale ako taká stabilita to bolo fajn. A boli dobre aj Sick days Ho benefity...

lakebabe
5. mar 2024

@tana85 len prioritne na jej mieste kvôli kariérnemu postupu by som to nevidela tak ruzovo

ivanapetrasova
5. mar 2024

Pred 5 rokmi som sa rozhodovala medzi podobnými možnosťami. Vybrala som si možnosť, ktorá bola bližšie k domu aj keď s nižším platom. Neľutujem a neľutovala som ani raz za tých pár rokov. Mám dve deti a je paráda o druhej/pol tretej skončiť a byť za pár minút doma/v škole/na výlete s rodinou 🙂 Pre mňa každodenné dochádzanie do práce je rozhodujúci faktor pri rozhodovaní.

ibatanecnica
5. mar 2024

tak aby si nebola prekvapená z HO. Neviem o akú prácu ide, ale môj švagor má tiež niekoľkokrát do týždňa HO a akoby ani doma nebol. Musí byť stále na PC a k dispozícii. Takže neexistuje, že je s niekým iným, alebo si niečo doma spraví. Musí vykazovať prácu a výsledky. A to v tom istom čase, akoby bol v kancelárii.

deti95060810
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
surama
5. mar 2024

Urcite B, ani nevahaj 🙂 Ked dobre ratam, tak tych 45min cestovania denne ti urobi 12h cestovania mesacne (45x16 - odratala som 4 HO), cize 12h mesacne x 12 mesiacov je 144h rocne / 24 = 6 dni rocne precestujes. Takze tych 5 dni navyse pri prvej praci je ti zbytocnych.

A pri tej druhej aj tak by si mala mat 25 dni dovolenky zo zakona, nie? A si vezmi, ze rano zacnes skor, skoncis o 14:30 a mas zvysok dna volno. Ved to je parada 🙂

autor
5. mar 2024

@surama 2x 45 minut, rano aj poobede 😁. Asi mas pravdu