Ktorú prácu si mám vybrať?

4. sep 2023

Po určitom období si hľadám prácu a mám 2 možnosti (bezdetná, žiadne záväzky),náplň práce veľmi podobná - kancelárska práca, pre ktorú by ste sa rozhodli?
Práca c.1 - návrat do pôvodnej práce,kde poznám kolegov (vzťahy dobre), náplň práce, plat celkom fajn, dochádzanie cca 30 minut 1 cesta, pevná pracovná doba.
Práca c.2 - nová práca, nepoznám kolektiv, štýl práce, nižší plat o možno 300 e (po čase možno nejaký osobný príplatok) avšak v mieste bydliska,bez dochádzania, viac menej flexibilný prac.cas - štátna správa.

caroline_
4. sep 2023

Za mňa určite 1. moznost

zuzuliennka1
4. sep 2023

1 moznost

luccija
4. sep 2023

Druhú ...prídeš skôr odídeš skôr...neminies na benzín, ušetris hodinu denne žiadne jazdenie v zime...zrátaj si koľko minas na benzín?.Do budúcna, ak budeš mať dieťa v štátnej správe je lepšie.A nižší príjem Ti vykompenzuju odmeny, osobný príplatok...

mimirka32
4. sep 2023

300 eur je podla mna dost a 30 minut nie je tak vela. Napln prace je dobra? Bavili by ta obe prace? Casom by si sa mohla na oboch karierne posuvat?

daniela1911
4. sep 2023

Na prvý pohľad -300€ mesačne, sa mi zdá dosť, neviem či na odmenách a osobných príplatkoch si to vykonpenzuješ, ale keď sa zamyslíš, rátaj…
Koľko prevezieš ? Min 100€ mesacne, to už mame -200€ x12 mes = - 2400 €, dostaneš to v odmenách za rok?
Ďalším plusom je flexi pracovný čas, a zas štátna správa je o inom… myslím pozitívne 🙂 držím palce!

amelie2017
4. sep 2023

2- miesto bydliska a flexibilny pracovny cas vykompenzuje nizsi plat. Len si over ci je ten flexibilny cas ozaj flexibilny.

maranta_leuconeura
4. sep 2023

Jednoducha matematika, stoji ti hodina denne ktoru usetris a mozes venovat sebe za o 10€ denne nizsie plat? Ak ano, tak zober druhu, ak nie, tak sa vrat do prvej. Ale aj z druhej mozes v skusobnej odist a vratit sa do prvej, ja by som to vyskusala, za mesiac uz budes vediet ako to tam chodi, ake su naroky na tvoj vykon, ake su odmeny, ci je ta pracovna doba ozaj flexibilna a budes sa moct zariadit. Nevyskusas nevies.

ropucha6
4. sep 2023

V dvojke nevidim ziadne vyhody pre teba. Nie si matka po materskej, co potrebuje riesit skolku a pod. 30 minut cestovania je skoro nic, v BA z jedneho konca na druhy to moze trvat dlhsie.

maranta_leuconeura
4. sep 2023

@ropucha6 v BA to moze trvat aj hodinu a pol, zas nie je dochadzanie ako dochadzanie. Napriklad pre mna jednoznacne MHD je pohodlnejsie, pocitam si spravy, este trochu zrelaxujem pred pracou. Niekto zas sa rad odvezie vo vlastnom aute. A iny chce mat pracu doma alebo max 5 min od domu. Ale predpokladam, ze ked to autorka spomenula, tak bez dochadzania pre nu zrejme je vyhoda.

bluka2
4. sep 2023

Ja si dost cenim flexibilny pracovny cas

sense
4. sep 2023

Za mňa možnosť 2 pokiaľ flexibilný čas znamená, prispôsobený tvojim potrebám (napr začnem o 6 ráno nech idem poobede skôr domov) a nie potrebám firmy (je toho menej stačí keď budeš 4 hodiny a keď bude toho viac tak ťahať 12 hod) . A takisto podľa toho čo znamená konkrétne v tej práci "viac menej"

ropucha6
4. sep 2023

@maranta_leuconeura v pohode, ja osobne nevidim vyhody. Flexibilny cas by som tiez brala s rezervou, ak nepozna sefa a realne fungovanie.

lejduska
4. sep 2023

No ver či nie,teraz riešim podobnú dilemu a vybrala som si prvú možnosť ale chrobák v hlave ostal. Kľudne napíš IP,

hankab
4. sep 2023

Praca c.2 je idealna pre matky s detmi - ziadne dochadzanie, pravdepodobne dovolenka naviac, ale zaroven asi aj nuda (zavisi od kompetencii). 300€ je dost, pokial nemas zavazky isla by som do 1. Precestujes max 100€ pokial nemas extra zeruci automat benzin, cestou si vybavis nakup domov.