Ktorú prácu si mám vybrať?

12. máj 2021

Ahojte.
Vyberám si medzi 2 zamestaniami. Bola by to moja prvá práca.
1. administratívna práca- cestovala by som, úkolová mzda, náplň práce: telefonáty, papierovačky, tvorenie prezentácií
2. domov dôchodcov- bez cestovania, fixná mzda, náplň práce: starostlivosť o seniorov

Druhá práca je náročnejšia z fyzického prvá práca z psychického hľadiska. Pri rozhodovaní nastáva problém tam, že administratívna práca je síce tzv.na vyššej úrovni (kancelária, pekne upravená,..) ako starostlivosť o seniorov ale nemám v obľube formálne udalosti. Som skôr pohodový typ , ktorý síce rád komunikuje no nie v rámci vybavovania ale uprednostňujem neformálny rozhovor.
Čo by ste vybrali vy?

amelie2017
12. máj 2021

Mna by na tej prvej asi najviac odradzala ukolova mzda. Ze nikdy nevies, kolko dany mesiac zarobis. Ano, moze to byt vyhra a budes v baliku, ale rovnako mozes ledva prezivat. Druha zase- seniori- uff, musela by si ich aj kupat, prebalovat? Lebo to by som asi tiez nedala.

gabriellka
12. máj 2021

A plat? Pracovná doba? Mne vyhovuje administrativa ale viem si predstaviť aj druhu možnosť. Tam je podľa mna dosť veľká istota. Pokial ta práca bude baviť máš istotu že domov pre seniorov len tak nezanikne. Čo sa o rôznych malých firmách povedať nedá

amelie2017
12. máj 2021

Inak segra robila vyse roka v jednej velkej slovenskej firme, tiez ukolovo, kancelaria, skolenia, cestovanie, ale ten stres, ze uz len tolko a tolko dni a este nemas splnene normy, vyvolavat ludom, uzatvarat zmluvy, ak to clovek nema v krvi, je to tazke. Ona chodila do prace s odporom, byvalo jej zle zo stresu, hladala ine miesto prakticky ako tam nastupila. Ale su ludia, co ich to bavi, ide im to a su uspesni. V podstate po rokoch uz ani nemusia poriadne nic robit, len sa staraju o klientov, co maju. Ale kym ich ziskas, je to makacka. Asi by som sla radsej tie zadky utierat. Odrobis si svoje a mas pokoj.

nafka0483
12. máj 2021

Ta prva to je predavanie niecoho? Sprostredkovanie poistenia, alebo nejake fnancne sluzby a nieco na ten sposob? Tak toto by som nebrala, nemas ziadnu istotu zarobku a pravdepodobne ani urcenu pevnu pracovnu dobu.

Z tychto dvoch by som brala tu druhu.

autor
12. máj 2021

Je to realitka kde by som robila administratívnu prácu, mala by som zmluvu ale bez fixného pracovného času a bez fixnej mzdy.

deti95060810
12. máj 2021

asi č. 1 ....
starostlivosť o dôchodcov ani náhodou... máme doma staršieho dôchodcu a mám pocit že niekedy už meliem z posledného...

nafka0483
12. máj 2021

A teda platena by si bola podla coho? Kolko toho predas? Nepises, ze ty by si predavala, ale robila administrtainvu pracu - cize od coho by zaviselo kolko zarobis? Kolko predaju ostatni makleri, pre ktorych ty budes robit administrativu, cize sama by si to nevedela ovplyvnit?

loginexistuje
12. máj 2021

praca c 2

tina4931
12. máj 2021

To musíš vedieť ty. Každý inklinuje k niečomu inému. Ja keď som raz dala na druhých, trpko som oľutovala. Hoci okolie nechápalo. Ja za seba určite 2

autor
12. máj 2021

Platená by som bola podľa úkolu , ovplyvniť to neviem. Vytvárala by som prezentácie a pripravovala schôdzky makléra, ktorý je nadomnou. Teda moja výplata by závisela od neho - ako sa mu darí zohnať klientov.

zuzpap
12. máj 2021

2

slavka1307
12. máj 2021

2

amelie2017
12. máj 2021

Kedze to bude tvoja prva praca, asi si este velmi mladucka. Neviem ci uz byvas sama alebo u rodicov, alebo uz teda mas rodinu a prva praca po detoch. Takze treba si zratat, ci potrebujes financnu istotu kazdy mesiac, alebo ta podporia rodicia/partner v pripade, ze by prva praca velmi nevynasala. Aj ked osobne, ak si makler moze dovolit asistentku, tak mu to pravdepodobne ide dobre. Ak nie, stratis mozno par mesiacov, rok, ale ak nepotrebujes financnu istotu, moze to byt fajn do buducnosti, ak mas zaujem sa uberat tymto smerom. Predsa len ta lahsie prijmu na dalsiu administrativnu pracu, ak uz budes mat v cv nieco podobne.

vendulka80
12. máj 2021

Ani jedno nie je terno. Ale robit v domove dôchodcov neexistuje. Vyhorena do roka s nízkym príjmom. Psychicky a fyzicky náročná práca, nedocenená spoločnosťou, rodinou seniorov. Platovo uplne minimum. Takze možnosť cislo 1. Resp. pohladat možnosť č. 3

nafka0483
12. máj 2021

No tak to by som tu prvu nebrala - to nemas ziadnu istotu. Ked si tvoj makler vezme dovolenku a nebude riesit klientov a ty nebudes mat co robit, tak cely mesiac vyzijes z coho? Alebo ak bude mat iba malo klientov... toto je velmi rizikove.

Keby si mala nejake minimum + potom odmeny za to cim viac prace mas, tak to je ine, tam aspon istotu toho minima, ale cisto ukolova mzda ked navyse ty ani nevies ovplyvnit situaciu, tak by som nebrala v ziadnom pripade.

andreatytler
12. máj 2021

Podla mna starostlivost o seniorov je nielen fyzicky narocna ale aj psychicky vycerpavajuca.
Stari ludia nie su vacsinou dobri pacienti, vela z nich nevie ocenit starostlivost. Citia sa pri tom ponizeni a obera ich to o dostojnost a potom to schyta ten osetrovatel.

lemra
12. máj 2021

Robila som v domove dôchodcov v UK s rôznymi rezident ani od normálnych pohyblivych až po ležiacich a bláznov. Zadky uttierat je to najmenej. Je to hlavne psychicky náročné. Človek ostatné pri tej robote. A to nás bolo dosť na klientov. Mali sme kadejaké pomôcky aj na zdvíhanie. Ú nás je malo zamestnancov na veľa klientov a väčšinou žiadne pomôcky. Ja by som si vybrala tu prvú robotu. Teraz sa nehnuteľnosti predávajú ako teplé rožky. Realizácii majú kopec roboty.

mogaa
12. máj 2021

@vendulka80 no nie tak uplne..ja som teraz nastúpila do DSS a plat slušný, nástupný 800, po skúš.dobe 1000 + príplatky za nočné a za víkendy.....
autorke:robila som aj v administratíve(niekoľko prác) a teraz som v DSS....tá práca v realitke - tam sa mi nepáči že nemáš fixnú prac.dobu, aby sa t estalo že realiťák nebude môcť ísť na obhliadku a pôjdeš ty, detto ak bude na PN alebo dovolenke tak budeš mať základ.....DSS veľmi záleží od kolektívu a riaditeľky, nevýhoda 12-tky, výhoda príplatky a nočné, víkendy a sviatky....a veľmi záleží ak o aké zariadenie ide, resp.koľko je tam ležiacich pacientov....

vendulka80
12. máj 2021

@mogaa len nevedno ake ma autorka vzdelanie. Lebo asi opatrovateľky maju menej ako asistenti alebo sestry. Nemam v tomto vedomosť priznam sa a asi zalezi od viacerých faktorov ale co sa týka samotnej prace so seniormi so psychiatrickými diagnózami, s imobilnymi, je to o hubu.

zuzubb007
12. máj 2021

Prvá práca administratíva je super, s tým, že ak budeš robiť v realite budeš musieť naháňať klientov, vyvolávať a tak to by mi bolo trocha proti srsti, druhá práca so seniormi je síce krásne a pomáha, ale musíš byť na to psychicky pripravená, ja osobne by som sa rozrevala zakaždým by mi bolo ľúto totiž to si beriem dosť veci k srdcu, takže za mňa ja by som hľadala dalej, sama si odpovedz aký si typ a či to dáš ak áno jednoducho si vyberieš

littlebubble
12. máj 2021

Vždy som si hľadala istotu.Takže za mňa práca čislo 2.

Ale ja som vnútorne takto založená, že pomoc ma obohacuje viac než kancelária