Mám 2 deti, 6r a 3 ročného... Začala som pracovať na smeny (12tky aj nočné) platovo super, je to troška náročnejšia práca, ale baví ma, robila som to už pred MD a žiaden stereotyp nehrozi.
ibaže naskytla sa mi možnosť pracovať na jednozmenný prac.cas cca od 7 do 13:30, víkendy voľné, celkovo kludnejsia praca. Ibaže platovo je to rozdiel nejakých +- 600eur. V čistom to vychádza v tej druhej robote 770 eur plus benzín, keďže je to 18 km z domu dochádzanie. Väčšina mi vraví ze mám vziať tu druhú prácu aj keď menej zarobím, že budem mať viac času pre deti a kľud. No mne sa zdá ten zárobok dosť nízky na dnešnú dobu.
A manžel pracuje tiež na osmičky takže on ich vie zo školky vyzdvihnut. Potrebujem sa čím skôr rozhodnúť, čo by ste robili na mojom mieste? Rada by som si precitala viac názorov Vďaka 🙂
Ahoj, ja súhlasím s väčšinou, skôr by som brala menej peňazí a viac času, užívala si deti, pokiaľ sú malé, lebo vyrastú rýchlo a pracovať môžeš celý život...Ale tak to musíš vedieť najlepšie Ty, čo je pre Teba dôležitejšie, či viac peňazí (či ich potrebujete až tak súrne, lebo áno...doba je ťažká, to chápem) a menej času s deťmi, alebo mať síce viac peňazí, no menej času na deti...urob tak, aby si bola spokojná Ty 🤷♀️
Okrem pracovnej doby, je dôležitá aj pracovná náplň, ktorá by lepšie vyhovovala. A tiež záleží aj akého máš manžela, lebo niektorý pomôže (zastúpi), takže by sa dali pracovať aj 12 hod. smeny, ale s niektorým by to bol problém.
tá prvá práca ťa baví, je dobre finančne ohodnotená, s deťmi manžel pomôže, spokojne by som tam ostala a vôbec sa nestarala o to, čo hovorí akási "väčšina", ktorá nežije tvoj život. Prácu môžeš zmeniť, keď to TY budeš považovať za vhodné
Ak mas postarane o deti a nie si nutena tu pracu menit kvoli vyzdvihnutiu zo skoly skolky tak by som pracu nemenila.
ak máš manžela, ktorému nerobí problém sa postarať o deti, písať o nejaký čas so starším úlohy, zostala by som tam, kde si. Aj manželovi, aj deťom, aj tebe to len prospeje, keď si starostlivosť o deti a domácnosť podelíte. V tej druhej práci ten plat je almužna a keď si ešte odpočítaš to, čo minieš na benzín, pri dnešných cenách....síce máš aj nočné a ťaháš 12, ale práca ťa baví a môžeš túto pracovnú dobu využiť, ak sú deti choré, vymeniť zmenu, nemusíš si brať OČR. Okrem toho vyšší plat ti umožní tráviť čas, ktorý budeš doma s deťmi, kľudne ísť na pizzu, riešiť to donáškou a nemusieť zabíjať čas varením, aby si ušetrila, môžeš ten čas venovať deťom. Môžeš deťom dopriať viac na výletoch, je to značný rozdiel, keby to bola stovka, napíšem ti niečo iné. Peniaze nie sú síce všetko, ale pri dnešných cenách....deti budú potrebovať stále viac a budú samostatnejšie. Keď prídeš z práce denne poobede, čaká ťa bežný domáci kolotoč - varenie, pranie, upratovanie...koľko čistého času ti zostane na deti? Ak si po nočnej, alebo máš voľno, máš dosť času urobiť tieto činnosti kým sú deti v škôlke a potok sa venovať len im. A nikde nie je napísané, že sa ti o nejaký čas nenaskytne práca, ktorá by ťa aj bavila, aj by mala prijateľný pracovný čas a aj finančné ohodnotenie by bolo celkom fajn.
ostala v súčasnej práci.. najmä ak si spokojná s prácou resp. ťa baví- tak nie je o čom...
Napr. mne by vadilo mať nočné. Keď to Tebe nevadí a si celkovo spokojná, tak nie je o čom. I keď tým, že sa pýtaš a vôbec rozmýšľaš o zmene, tak tam asi beží na pozadí nejaká mini nespokojnosť s niečím. A tá sa bude viac prehlbovať v budúcnosti.
Ja keď som menila prácu a nevedela som, či zmeniť, tak som si povedala, že veď ak budem nespokojná, vrátim sa do "starej" roboty, preto som sa aj rozlúčila v dobrom a ešte pár mesiacov som udržiavala kontakty (zadné dvierka 🙈)
Ak ta súčasná práca baví, tak nemeň. V novej môže ísť o stereotyp a ten ubíja neskutočne.
Šak podľa peňazí, či vyjdete aj s mensim obnosom
Ja som robila 12 ky, keď som mala malé deti. Manžel robil od 7h - 15h .Mne to vyhovovalo, deti dal do škôlky, aj ich zobral. Keď bolo treba ísť k lekárovi, šla som cez voľno. Platovo by som nechcela ísť dole.
Ak by ma praca bavila, nevadili by mi nocne a manzel by pomahal s vyzdvihovanim detmi, urcite by som nemenila job len preto, ze sa “patri” mat takuto kids friendly pracovnu dobu a duplom nie za taky financny pokles.
Mna zaujima, co si myslis ty a tvoj manzel. Absolutne sa neriadim v zivote tym, co si myslia ini, hlavne ak neziju moj zivot a nejedia moj chlieb. Vy dvaja ste doleziti, vas nazor a odhodlanie tu vyzvu to popri smenach zvladnut
Rozhodnut sa musis ty podla finančnej situácie vašej rodiny, manželovho platu, a tvojich pocitov. Zarobi o 600€ menej je dost velky skok. Nazory okolia by som velmi neriesila alebo len v tom pripade, ak by si mala potrebu poradit sa s najblizsimi priatelmi.
keďže robíš 12tky, predpokladám, že zase máš nejaké voľné dni a tie možeš byť s deťmi. No neviem, aj plat je dosť rozdielny. Pokiaľ máš o deti postarané tak by som asi nemenila. Všetko ide hore, aj nároky detí budú stúpať. Budú viac jesť, škola - krúžky, budete chcieť ísť na výlety, dovolenku. 600eur je dosť veľký rozdiel. Aby to neskončilo tak, že budeš nespokojná s prácou, doma unudená, peňazí málo....
Ja by som asi zvazila aj naplna prace, pretoze praca ta musi bavit a tiez moznosti dalsej sebarealizacie.
Mat skvely pracovny cas je super, mat aj 600 eur navyse je super, avsak dolezite je aj chodit do prace s radostou, odhodlanim, ucit sa nove veci, napredovat.
Co sa tyka mna osobne: netrufam si nikdy robit nocne, nemyslim si, ze je to dobre aj na organizmus cloveka
Neviem o aku pracu ide, ale mam napr. znamu, co takto robila v nemocnici 12h smeny, a teraz robi od siedmej rada do druhej v ambulacii a ona tvrdi, ze je to podstatne narocnejsie.