Ženy, potrebujem nejako usmerniť, poradiť, ako by ste to vnimali a urobili na mojom mieste vy. Som po rd (2 male deti) momentalne si hladam pracu. V predchadzjucej som po rd dala vypoved (vyssia funkcia, dobry plat, ale cely den prec, vzdialenejšie dochadzanie, psychika v keli, nemoznost HO ci flexibilnej pracovnej doby). Mam vs, prax.
Naskytla sa mi praca, nie uplne v mojom odbore, ale nie je tak psycicka narocna, je to taktiez kancelarska praca, flexibilna pracovna doba 8,5h (vedela by som byt uz o 15 doma), je to par minut cesty autom. Po case, dvoch rokoch moznost posunu vyssie. Plat 1000€ v cistom. Ale teda nie je taka atraktivna ako predchadzajuca praca, kamoska tvrdi ze mam na viac. Co by ste uprednostnili? Vzdialnejsiu pracu, dlhsie cestovanie, psychicka narocnost, cely den prec, vyssi plat alebo spominanu pracu? Bola som doma skoro 6 rokov, deti su male.
Poznáš -"lepší vrabec v hrsti, ako holub na streche" ? Ber prácu, ktorú máš tu a teraz, po toľkých rokoch potrebuješ znova nabehnúť na pracovný režim, a kvôli všetkým okolnostiam je oveľa výhodnejšia a vhodnejšia. Môžeš mať naviac, ale strojí ti to za tie nervy ? Atraktívnu prácu si nájdeš aj neskôr, len čo ti je teraz prednejšie, atraktivita alebo lepšie podmienky v súvislosti s deťmi ?
Kym mas male deti, nevymyslal by som s karierou. Flexibilna pracovna doba je pri malych detoch vyhra. A po 6 rokoch nabehnut do pracovneho kolotoca, k tomu deti, domacnost... budes mat dost, potrebuje k tomu psychycky narocnu pracu? Je mile, ze kamoska ma o Tebe taku mienku ale deti Ti strazit nepride, ked budes musiet ostat v praci do vecera.
Na tvojom mieste vezmem tuto pracu. Ved to nie je do konca zivota! Deti su male len raz, karieru mozes robit dalsich 30 rokov.
Zvaz si, kde mas priority a ake mas moznosti.
Keď deti trochu odrastú môžeš makať do roztrhania. Máš celý život pred sebou. V momentálnej situácii by som na tvojom mieste volila prácu dva.
Kľudne zober tú prácu za 1000€. Nikdy nevieš, kde ta posunie vyššie a aké možnosti ti otvorí. Hlavne si o 15:00 hod. doma a to je pri dvoch malých deťoch na nezaplatenie. Okrem toho cestovanie do práce za pár minút, je tiež jeden veľký bonus, čo si tiež treba uvedomiť.
ty musis mat jasno v prioritach, zbytocne budeme radit slabsiu pracu ked to nemas vnutorne prijate. ja robim za mensie peniaze, skrateny, blizko detom od skoly, flexibilita, HO pomaly kolko potrebujem. lebo som mala prioritu rodinu. ak by som tuzila po kariere, tak hladam inu pracu, ale nesmie ma skriet, ze deti vidim akurat cez vikend a dovolenku a cast dobrej vyplaty ide na opatrovatelku. ak sa nevies rozhodnut, mne to skor pride, ze po tej kariere a dobrej vyplate stale tuzis, co vobec nijak nehodnotim (zle-dobre). ak si ozaj dobra, tak lepsi job si najdes aj za 3-4 roky ked uz to s detmi bude lahsie
Pozri, ja som si vedome zvolila druhu moznost. Robim pracu na ktoru som prekvalifikovana, ale som autom 2min od domu, skoly a skolky. Mam moznosodist ked potrebujem, ked je dieta chore, ist k doktorovi kedy treba ziadne obmedzenia. A ludsky to nema cenu. Zatial mi to vyhovuje. Mozno ked deti odrastu budem hladat aj inu pracu s vacsou moznostou sebarealizacie, ale zatial nam to vyhovuje takto
B je spravne.
Spomeň si na dôvody prečo si dala v predošlej práci výpoveď a to bude odpoveď na tvoju dilemu..ak nemáš po ruke starých rodičov čo by zaskočili, išli po deti do škôlky atď tak jednoznačne B je správne.
Ak som to dobre pochopila, ty aktuálne nemáš na výber, buď tá za 1 000 €, lebo nič a musíš ďalej hľadať, či? V tej predchádzajúcej si dala výpoveď. Ja by som brala tú, ktorá sa ponúka, Nič ti nebráni v tom, aby si potom hľadala inú.
2 malé deti. Nieje o com ☺️ ženy, matky sa musia väčšinou "obetovat" a na budovanie kariéry na čas zabudnúť... volila by som prácu za menej peňazí ale viac času s detmi. Detmi sú krátko a potrebujú mamu. Na prestížny džob bude času habadej keď trochu dorastu. A na benefit krátkeho cestovania do prace netreba zabudat, to je tiež veľké plus
ahoj, urcite by som zobrala pracu kde koncim skor a viem byt flexibilna k detom ( teda za predpokladu, ze ma netlacia financie). Ja to tak teda aj mam a som spokojna. Pracovnu dobu mam 7-15, moznost HO, ja si velmi chvalim, mam cas aj na deti aj na domacnost.
Mam ist na pohovor este na inu poziciu do toho vzdialenejsieho mesta. Vyssi plat, nejake benefity. Ale dlhsie dochadzanie, viac preveziem, viac casu stravim v aute (cca o hodinu viac ako v ponukanej praci). V ponukanej nie je moznost HO. Moj vnutorny pocit mi hovori jednoznacne ber moznost blizsej prace, deti ta potrebuju, starsie bude od septembra skolak. No na druhej strane ma laka dosiahnut po rokoch na rd posun v kariere. Aj ked by to bolo na ukor rodiny a so zviazanymi rukami, kedze su este male a nie som pri nich taka flexibilna. Potom sa mi vyroja spomienky ako som v tej predchdzajucej praci po psychickej stranke vyhorela a odchod na md bol pre mna vykupenim.
Autorka, ja som sa splašila a pelašila späť do roboty z materskej, ale zistila som, že akurát sa môžem rozkrájať, aj tak nebude dobre. Ako som raz povedala, môj program a či som k dispozícii doslova visí na sopľoch môjho dieťaťa . Po čase som musela pripustiť, že akokoľvek chcem, iba robím, nie kariéru, len robím.. a som rada, že aspoň tak :/ Ja neviem, ako je na tom s časom manžel? Vedeli by ste to po tej stránke riešiť? Že je k dispozícii, keď treba, aj on? Starí rodičia...? Alebo možno v tej druhej by si vedela zarobiť toľko, že by ste mali na opatrovateľku na vyzdvihovanie zo zariadení, odvoz domov, venovanie sa deťom, či aj v prípade choroby...
Pred detmi som mala pracu vo svojom obore, ale o 7 som uz bola v praci. Ked sa narodil syn, vedela som, ze sa tam nevratim. Teraz mam pracu, kde len okrajovo vyuzijem svoje vzdelanie, ale mam skveleho sefa, volno kedy potrebujem, prenho je podstatne, aby bolo vsetko urobene. Rano odprevadim deti, nemusim sa ponahlat, pracujem z domu. Ohodnotena som ovela lepsie ako v predoslej praci. Nasim bolo chvilu luto, ze som studovala narocnu skolu a teraz to velmi neuplatnim, ale pochopili, ze momentalne pri detoch je to najlepsia moznost. Deti su male len raz, pre mna su na prvom mieste.
ber tú, ktorú máš istú, "mám ísť na pohovor" ešte nie je práca
Kludnejsiu pracu, ked mas dve male deti a ked deti podrastu, tak nikde nie je napisane, ze v tej praci musis ostat navzdy....a kamoska mozno sice vidi, ze mas na viac, ale ona za teba nebude v praci tak dlho, nebude sa starat o tvoje deti, nebude s nimi na OCR v pripade potreby, cize asi tak...
Vzhľadom na to, že ste boli doma 6 rokov a máte malé deti, by som zvážila prioritu flexibility a rodinného života. Nová práca vám síce ponúkne nižší plat, ale umožní vám tráviť viac času s deťmi a budovať si lepšiu rovnováhu medzi prácou a súkromným životom.
Neuprednostnila by som malé deti pred peniazmi a lepšou prácou. Pokiaľ teda by som nebola živitelka rodiny. Sama za seba poviem, že moje deti ma nikdy už nebudú tak potrebovať ako teraz kým sú ešte malé, tiež som tesne po RD a bola som 6 rokov doma. Nechcem sa za pár rokov otočiť a ľutovať, že som tento čas presedela v práci. Ale každá žena nech urobí tak ako to cíti. Sú ženy, ktoré dajú dieťa do jaslí a idú radšej robiť, neodsudzujem žiadnu, každá to máme inak v sebe usporiadané. Hlavné je aby ste vy ako rodina s tým boli v pohode.
Akoby som citala o sebe, som v takmer rovnakej situacii. Ak mas chut napis mi, rada by som sa o tom poradila s niekym, kto prechadza niecim podobnym, nakolko kamosky v okoli nieco take aktualne neriesia. Ale taktiez som viac priklonena k druhej moznosti.
@dundulica co sa tyka tej druhej, tam som postupila uz do 3 kola a sme uz len dvaja kandidati v hre. Vysledok sa dozviem tento tyzden. Ak by vybrali mna, nastup by bol tiez rovnako buduci mesiac
ak ta kamoska bude zivit, nez si najdes lepsiu pracu, kludne daj na jej slova.
Z mojho pohladu ti nic nebrani sa zamestnat v tom, co si nasla a pritom si kludne pokracovat v hladani, pokial ta to nebude uspokojovat, ved mas skusobnu dobu a aspon nejaky prijem - mysli na deti a na to, ze potrebujes nabehnut na pracovny rezim znovu...