Rozhodujem sa medzi 2 prácami. Ide o rovnakú pracovnù pozíciu aj rovnaký plat ,ja rovnaké mesto.Jedinỳ rozdiel je, že v jednej firme som už pracovala a vedenie má pozná. Kolegovia sú tu už noví. Nevýhodou je, že cesta do firmy trvá ca. 45-50 minút. Druhá firma, kde by som bola nová je blízko domu, ca.20 minút. Ktorú firmu by ste zvolili a prečo?
Tiež by som vybrala prácu ktorú .mam bližšie..
Blizsie k domu.
bližšie k domu.
Cestovať dlhšie, čo znamená vyššie náklady a žiadny benefit napr vyššia mzda?
Tak potom vyberám prácu blížsie k domu
je vsetko identicke? Benefity? Napln prace? Moznost postupu...
Bližšie k domu
Podobnú situáciu som riešila prednedavnom. Skús sa zamyslieť kde bude jednoduchšie rast - či už finančné alebo iná pozícia. V mojej situácii som si vybrala vzdialenejšie miesto 🤷 tak snáď sa mi to potvrdí že som spravila dobre
@irusa financie neusetrim, je to v 1 meste mestska doprava
a ty?
@cookie29 ano
Vybrala by som tu ktora je blizsie ku skolke/skole ak mas deti
Bližšie k domu a nová skúsenosť.
Cez ktore mesto sa ide 50 minut mhd? Ba a KE?
@mikaelka1 zahranicie
Tak potom tam kde je vyšší plat....ak nemáš malé deti
Rovnaká práca , neznamená rovnaké pracovne podmienky . Zistila by som si o obidvoch firmách či najviac dostupných info a podľa toho sa rozhodla . Evidentne kvôli niečo tato otázka vznikla , lebo keby bolo vsetko rovnaké , nechápem , prečo by mal niekto potrebu o 40 minút denne dlhšie cestovať
@marcellka32 🤦
Tak ušetríš určite čas
@marcellka32 plat rovnak, tabulkovy
@lenka.25 rozdiel je v tom, ze v jednej firme ma pozna vedenie a boli so mnou velmi spokojni. Druha firma - ta blizsie k domu- tu ma nikto nepozna, bola by som tam.nova. inac je vsetko uplne rovnake, je to statna sprava, tabulkovy plat
Tak není o čom,bližšie k domu.Nechcelo by sa mi každý deň precestovať ráno 45min aj poobede
20 minút by sa dalo aj pešo alebo na bicykli keď to je v jednom meste či nie?
Bližšie k domu v zime ti bude pohodlnejšie cestovať "len" 20min ako 50min. Môžeš si dlhšie pospať alebo vypiť kávičku .
Ak ide o identickú prácu s rovnakým platom nevidím dôvod tráviť denne hodinu navyše v MHD len preto, že ma niekde už poznajú (aj to len vedenie) Keby išlo o kolegov, s ktorými som kedysi pracovala a boli sme dobrá parta, tak by som zvážila aj dlhšiu dochádzku.
@misicka92 to je 20 min metrom, takze peso by som dlho slapala😄
Aha tak to v pôvodnom príspevku nebolo, nemohla som vedieť
Prečo si odisla z tej jednej firmy?
@saraxyz bola som tam s prestavkami uz dlhsie, ale len na par hodin, potom som odisla komplet, lebo som nestihala 2 prace.
Jednoznacne tu blizsie. dochadzat takmer hodinu, 2x denne by ma zabilo..
samozrejme bližšie k domu...ušetrím financie a čas