Ahojte, dostala som 2 pracovné ponuky. Prvá je práca pre e-shop začala by som v sklade, lebo to musí vedieť každý. Po troch mesiacoch zvýšenie mzdy a možnosť robiť marketing, ktorý mám vyštudovaný. Táto práca je na TPP. Druhá práca je práca asistentky, ale je to na dohodu, je to slabšie platené. Ale môžem sa naučiť niečo nove v rámci súdu, bankrotom, reštrukturalizácie. Poraďte prosím, fakt si neviem vybrať. Bola som už na školení do tej druhej, ale mám z toho smiešne pocity.
Z toho druheho sa mi zda, ze to bude skor nejake financnictvo....
Prvú!
TPP
Ja osobne prvú, keďže pri slove asistentka ma striasa
Ešte som zabudla dodať, že v tej druhej práci ma už prihlásili do SP a ZP, ale reálne som dohodu ešte nepodpísala, nevidela ju, že je to iba formalita. Čiže neviem ako z toho reálne vykľučkovať. Keďže viem, že po podpise je tam výpovedná lehota 15 dní.
No tak teda ta druha je nedoveryhodna, ked si ziadne papiere nevidela. Ak si na urade prace, mas problem, dohodu treba hlasit vopred.
@martinkatinka je to čiastočne práca pre sudcu a správcu, čiže z toho nemám obavy. Skôr z náplne práce a tá mzda ma tiež neuživí. Nie som na úrade.
mňa by skôr zaujala druhá..
Prva. Naucis sa, ako to funguje v sklade,... Je dobre si preliezt viac oblastami vo firme, ako to tam funguje. Casom si mozes hladat lepsiu pracu. V druhej praci sa mozes tiez nieco naucit, o sudoch,.. rozhodujuca bude potom ta mzda.
Vybrala by som si TPP, dohodu uz nikdy. Aj ked by praca na dohodu bola zaujimavejsia. Je to pre mna len vyd*bávanie s ludmi tento druh....
Praca pre sudcu a nemaju v poriadku papiere? To by ma teda dost odradilo...
a máš sa z čoho uživiť? Ak nie, tak tu druhú určite nie.Tam budeš ešte aj kávičky chystať, dievča na všetko
@macko_usko222 ja to beriem skôr ako dočasné teraz v zime. Dcéra chodí do škôlky od septembra a je stále chorá a tu mám možnosť flexibilnej pracovnej doby a možnosť pracovať z domu. Mám aj partnera a beriem ešte aj rodičák, takže áno.
V tejto dobe by som si skor vybrala asi ten trvaly pomer. Proste pre mna by to bola taka nejaka istota. Ako ani ta druha praca by nemusela byt zla, zalezi comu by si sa viac chcela venovat a kolko penazi na zivot potrebujete
no to je pravda ze sa v takej advokatskej kancelarii ako asistentka fyzicky nenamakas ako v tom sklade.Teraz v tych velkych skladoch, obchodoch je vela prace a malo ludi takze fungovat tam treba na 1000% ako hodinky .Zas ideš vpred aj tie peniaze su lepšie.Ak nie si odkázaná, tak si vyber čo ti vyhovuje
@macko_usko222 ono sa jedná o menší eshop. Sklad je čistý a v novostavbe. Predaj oblečenia, čiže žiadne ťažké zásielky.
tpp je vacsia istota. dnes volim vacsiu istotu kedze doba je zla.
Sudca? Správca? Asistentka na dohodu? Tieto veci mi vôbec nejdú dokopy. Určite nemá sudca asistentku na dohodu. To by som si est dobre preverila čo to vlastne je a čo tam máte robiť
@janka_266 setria naklady.
@bublinka1426 kto šetrí náklady? Súd? Tam určite nepracujú asistentky na dohodu.
@janka_266 no mne to tiez pride "nedoveryhodne". Sudcovia maju asistentov, ale normalne na TPP zamestnanych, spoluziacka tak roky pracuje...
@janka_266
@martinkatinka oni hľadali študenta, tak ako keď hľadajú na brigádu do právnickej kancelárie, Siemens, Telekom... Ja som išla s tým na pohovor aj posielala životopis, že som o tom vedela dopredu.
Na súd hľadali študenta? Viem, že z úradu prace mávajú absolventskú prax, ale toto som ešte nepočula
Vybrala by som si prvú ponuku, ale v pracovnej zmluve by som trvala na tom, aby som mala presne uvedené, že po 3 mesiacoch budem vykonávať marketing a nebudem musieť robiť v sklade a tiež by som tú mzdu po 3 mesiacoch chcela mať vopred na papieri podpísanú. Ak by s tým mal zamestnávateľ problém, na 100% je to práca, kde v sklade budeš robiť non stop a popri tom možno aj ten marketing.
Vybrala by som si TPP