Ktorú prácu by ste si vybrali?

ria36
19. okt 2022

Mám dilemu.Dostala som 2 pracovné ponuky.
Prva je práca v sklade prac. doba od 7 do pol 4, vzdialenosť cca 13 km z domu, ráno možnosť ísť autom s manželom,poobede prestup na 2 autobusy cestou vyzdvihnúť dieťa zo škôlky.Plat v hrubom nižší o 170 euro oproti ponuke číslo 2.
Druhá je práca v office,prac.doba do pol 5, čiže ltt stíhať škôlku,ale vyšší plat,cesta domov 1 autobus.
Dilema je,či prijať fyzicky alebo psychicky náročnú prácu,nastupujem po dlhodobej rodičovskej dovolenke.
Co je podľa vás lepšia voľba? Predtým som pracovala ako bezdetná, teraz prvý krát potrebujem radu od žien, ktoré majú dieťa, ktorý druh práce sa dá zvládnuť lepšie popri dieťati?
Ďakujem za vaše názory a skúsenosti

meyby
19. okt 2022

Ja po dlhej dobe pracujem do 15 tej, a neviem si vynachvaliť , domacnosť zriesena , s detmi naucena a este aj cas pre seba ...keby som robila do pol piatej asi by som to nestíhala, nieže asi ale určite

loyda
19. okt 2022

@ria36 pracujem do tretej, s kľudom idem do škôlky, na nákup, stihnem navariť, ešte sa aj program s dcérou. Raz do týždňa robím do 17tej a to kým prídem domov (20 minut), navecierame sa, chvíľku sa pohrame a už ideme spať (dcéra chodí 19:30). Neviem si predstaviť fungovať tak celý týždeň. Nedá sa ti v tej druhej práci dohodnúť na úprave pracovného času?

eeffka
19. okt 2022

@ria36 uprimne nevidim dovod ist robit manualne a este aj za menej penazi.

janage
19. okt 2022

@ria36 koľko rokov ma dieťa deti?

ibrunova
19. okt 2022

Dať dieťa do škôlky v mieste práce, či už prvej alebo druhej.

zara1357
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bluka2
19. okt 2022

Mňa by zaujímalo, od kedy je tá druhá práca. Ak začína neskôr, to by som brala.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sense
19. okt 2022

Vybrala by som si možnosť 2

janka_266
19. okt 2022

@ria36 ja by som brala určite radšej administratívu a snazila si vybaviť úpravu času 😃 aj to bude lepšie vyzerať v životopise ako pisu vyššie, aj vyšší plat, pripadne manžel nevie ísť po dieťa?

syslik81
19. okt 2022

2 a az sa vypracujes a ukazes ze vies makat upravit cas alebo ak sa da praca domov... pripadne ci je moznost starkych ze by vedeli ak by si nestihala zaskocit a vziat deti.. manzel do kolkej robi -nedalo by sa s nim striedat .. kazdopadne do buducnosti je epsia volba c2 ..

elanor
19. okt 2022

ani jednu, ani druhu. Hladala by som dalej, podla moznosti skrateny uvazok a v mieste skolky.
Zakym su deti male, je pre mna dolezity cas, nie peniaze. Cas mi nikto nezaplati, ani nevrati. Ked vyrastu, do dochodku bude stale daleko, este sa namakam dost na plny uvazok potom.

ria36
autor
19. okt 2022

@janage dieťa má 5 rokov

ria36
autor
19. okt 2022

@ibrunova škôlka je v mieste 2 práce

ria36
autor
19. okt 2022

@bluka2 8.5 hodiny prac čas od 8 do pol 5, škôlku zatvárajú o 5

ria36
autor
19. okt 2022

@syslik81 manžel tiež bude meniť prácu,tak ešte nevie, či bude môcť pomôcť s vyzdvihovanim v škôlke, žiadnu rodinu tu nemáme

ria36
autor
19. okt 2022

@eeffka uvažujem o tej prvej možnosti z dôvodu, že by som nemala stres a nenosila si prácu domov,v predošlých zamestnaniach v office som nevedela doma psychicky vypnúť,plius pracovná doba do pol 4

ankare
19. okt 2022

@ria36 ja by som brala prácu číslo 2 a silno by som uvažovala o skrátenom úväzku. Držím palce!

ria36
autor
19. okt 2022

@elanor súhlasím,ale polovičný úväzok je pre mňa nereálny plat je veľmi nizky

elanor
19. okt 2022

@ria36 ano, to chapem, ja tiez svojej vyplate nehovorim vyplata, ale vreckove.

zmrzlinka2021
19. okt 2022

@ria36 to že máš dieťa nerobí z teba človeka druhej kategórie. Veď ste rodičia dvaja, čiže žiadne či manžel pomôže alebo nie, je rodič ako ty. Pokiaľ máš niečo v hlave, buduje si aj karieru

jana_eyre_2
19. okt 2022

Ja som sa kvôli deťom pozerala hlavne na pracovny čas, ltt nie je dobre, čokoľvek sa stane a dieťa strvrdne v škôlke po záverečnej..
Neskôr, keď bude dieťa staršie prácu môžeš opäť zmeniť, teraz by bola moja priorita aby som stíhala vpohode dieta.. 170€ nie je žiadna závratna suma..

savanna
19. okt 2022

Neviem, aku konkretnu pracu mas robit v tom sklade, ale ak ide o fyzicky narocnu pracu, uvedom si, ze do dochodku mas este na mile daleko a ludia castokrat vo vyssom veku trpia na ochorenia pohyboveho aparatu, predovsetkym taki, ktori roky robia jednostranne zameranu manualnu pracu. Okrem toho v office mas moznost sa casom niekam posunut, mozno robit na homeoffice. Na tvojom mieste by som zobrala office pracu a popracovala na stanoveni si prisnych hranic, o pol 5 padla a ziadne dorabanie po veceroch. Cas je vzdy aj na druhy den a najma nadcasovanie a vecernu pracu v reale nikto nikdy neoceni.

h2
19. okt 2022

@ria36 Brala by som určite tú druhú. Áno, dieťa bude dlhšie v škôlke, ale zase ráno sa tam nemusíte hnať tak skoro. Lebo ak by si do prvej práce išla na siedmu ráno, navyše s manželom autom, z toho vyplýva, že dieťa už by muselo byť dlho pred siedmou v škôlke. Manžel nemôže dieťa popoludní vyzdvihovať, keď robí od siedmej?

tulipanicek
19. okt 2022

Ja by som z mnohých spomínaných dôvodov brala prácu 2 s tým, že by som si požiadala o skrátenie pracovného času (nie polovičný úväzok) o napr. hodinu.

bluka2
19. okt 2022

@ria36 sorry, odveci, ale to sa vám aj obedova prestávka ráta do pracovnej doby?

evkamotka
20. okt 2022

Druhú by som si vybrala. Office je office. Usetris si zdravie aj vychodzia pozicia do buducna. Kto ta vezme co robit v budúcnosti do officu po rokoch skladnictva? Manzel si musi hladat pracu potom aj podla toho

ana82
20. okt 2022

určite č.2 a skús sa dohodnúť robiť bez prestávky...aby si končila o 16, prípadne sa opýtaj či by si nemohla chodiť skôr a tým pádom aj končiť

lusyyy36
20. okt 2022

Určite 2. Možno nebudú mať problém s tým, keď skoncis o 10 minút skôr. My sme mali prac.dobu do 17, vybavila som si potom do 16:30 s tým,že som začínala skôr ale chodila som o 10 minút skôr, nikto s tým nemal problém.

eeffka
20. okt 2022

@ria36 existuju aj 6al 7hod uvazky. Ja koncim o pol 5,skolku do 17.00 som si vybrala vedla prace. Je to prakticke