Ktorú prácu by ste si vybrali?

18. sep 2022

Ahojte. Chcela by som sa poradiť, i keď myslím, že v tom už mám jasno, aj tak ma na chvíľku prepadne neistota.
Mám 2 deti, jedno doma, druhé v škole. O menšie sa chodí starať každý deň babka na 5-8hodín podľa potreby.

Pracujem 80% z domu, plat povedzme AAAA (znamená 4-násobok nejakého čísla), nikto ma nekontroluje kedy a ako robím, keď sú deti choré na mojom výkone to nie je poznať. Okrem toho mám množstvo iných benefitov. Je to práca, na ktorú netreba extra vzdelanie, skôr šikovnosť.

Dostala som ponuku z predchádzajúcej práce. Práca z domu 40%, plat AAAAA(znamená 5-násobok predtým uvedeného čísla), moja práca bude pod drobnohľadom, zodpovednosť veľmi vysoká. Keď budú deti choré neviem ako to vymyslieť. Okrem uvedeného 13. a 14. plat, kvartálne odmeny. Nie je všetko o peniazoch, tento smer mám vyštudovaný, som vo svojej práci dobrá.

Čo by ste si vybrali? Šéf z aktuálnej práce je ochotný urobiť všetko preto, aby som ostala, sumu nepreplatí, dostane sa tak na AAAA1/2A. Výhody sú nesčítateľné, no je tu moje ego, ktorému nová ponuka neskutočne lichotí a aj odmena je lákavá.

Ďakujem za názory

elizabet173
18. sep 2022

prvú možnosť

asia83
18. sep 2022

Do troch rokov dieťaťa prvú možnosť potom druhú možnosť. Prvú možnosť by som si nevybrala preto, lebo by som nezvládla absenciu sociálneho kontaktu a využitia šatníka.

autor
18. sep 2022

@asia83 do práce môžem chodiť aj na 100%, benefitom je HO na 80% podľa môjho rozhodnutia 😊

guiseppinka
18. sep 2022

Keby boli deti uz v skole, tak poviem, ze druhu moznost, z hladiska studia... Ale asi by som si napisala na papier benefity prvej, benefity druhej, negativa prvej a negativa druhej... My sme tiez mali mat benefity kadejake mozne, ale nakoniec setrenie, korona a bum nic.. a este som aj dochadzala 120km denne...

autor
18. sep 2022

@guiseppinka dochádzanie by bolo 30km tam aj späť. Práca je niečo na spôsob volebného obdobia, čiže trvaním obmedzená. A využijem ešte analógiu s politikou, zrovna môjho potenciálneho šéfa by som nevolila

guiseppinka
18. sep 2022

Dochadzanie sice nie je vela, ale asi by som na to kaslala... Len ja sa na to pozeram inak - rodinu tu nemame, ocr je na deti do tusim 10 rokov 12 dni rocne! My budeme podobne typy. Hlodalo by to vo mne, kvoli prachom.. tie su prijemny benefit... Aj to, ze odbor... Ale... Deti su male len raz. Ked chces, napis mi ip, mozeme popisat

juliet86
18. sep 2022

prvum dochadzanie nie prijemny vztah so sefom. ak nie ste na tom financne mizerne moticaciu menit nevidim

marsmykkok
18. sep 2022

druhé kvôli CV, tá prvá, čo môže robiť každý z ulice neznamená nič a po 40tke budeš stará, so skúsenosťou v práci čo môže robiť každý a budeš si ťažko hľadať uplatnenie v odbore a nenájdeš kvalifikovanú prácu, ale maximálne prácu čo môže robiť každý zase. Aj plat vyšší a bonusy plus, hlavne v tejto dobe zdražovania veľké plus, že to nepocítite. V prvej práci je plus iba že je ľahká, ale to je plus teraz, v budúcnosti bude to pre teba príťaž.

autor
18. sep 2022

@guiseppinka nechcem o sebe povedať príliš veľa zatiaľ 😁
@juliet86 myslím že aj aktuálny plat je veľmi veľmi slušný, na SR myslím, že parádny.
@marsmykkok práca rozhodne nie je ľahká, ja som šikovná 😎 nemohol by ju robiť ktokoľvek len som to tak nazvala, že zrovna jadrová fyzika či môj odbor to nie je. Klasika zmluvy, vybavovačky, stretnutia s partnermi, štátnymi inštitúciami.. firma jednotka na trhu, bitka o bývalých zamestnancov 😊

janinah
18. sep 2022

Neskutočné zaťažuješ babku aj keď ti to nepovie.Viem.ze na toto sa nepýtaš ani nečakám o tom diskusiu.len by bolo dobré si to uvedomiť...

autor
18. sep 2022

@janinah som si toho vedomá, budem to musieť vyriešiť. Myslela som, že bude škôlka ale žiaľ nie je

tosomja
18. sep 2022

Ja len že chcela by som mať tvoje problémy rozhodovať sa medzi takými platmi 🤣

autor
18. sep 2022

@tosomja áno a som za to veľmi vďačná, ale nemysli si, že iné problémy nemám.. tento však viem ovplyvniť.

tosomja
18. sep 2022

Veď ja ti to prajem. A rozhodni sa tak, aby každému v tvojom živote bolo dobre. 🍀

surama
18. sep 2022

Som za pracu A. Dobry plat, dobre podmienky, nikto ti nestoji za chrbtom, aj s detmi si...no proste parada. Ako celok super. Praca B je taka, ze sice vysoky plat, ale vsetko ostatne zle. Navyse mozes byť pod neustalym stresom, tlakom, co sa prejavi na zdravi. Dochadzat 30 km nie je ziaden zanedbatelny cas.

nafka0483
18. sep 2022

JA by som si vybrala A. Teraz. Neskor moze byt situacia ina, ale ja by som brala prvu.

marcellka32
18. sep 2022

Možnosť A

lienka.7
18. sep 2022

Jednoznačne zatial A. A pred tvojim egom by mali byt tvoje deti... to len tak na okraj

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kaktusik007
18. sep 2022

ja by som sa rozhodla podla perspektivy - v dnesnej dobe ked budes chciet napriklad refinancovat hypoteku, bude pomaly banka pozerat a preverovat aj spolocnost, kde pracujes.... cize ja by som asi riesila B, aj ked zase v dalsom prispevku pises ze ide o pracu iba docasnu - co by u mna bola stopka, pretoze co potom?

sasa1310
18. sep 2022

namiesto rozhodovania medzi 2 prácami sa radšej zameraj, aby si prestala zneužívať babku na 25 h týždenne k tvojmu dieťaťu. Asi budem jediná, ktorú toto zarazilo ako jediné. A potom sa rozhodni akú prácu podľa toho, či to všetko zvládneš s 2 deťmi bez toho, aby si niekoho otravovala alebo zneužívala.

autor
18. sep 2022

Áno ženy máte pravdu s tou babkou. Keď ona sa bude biť do pŕs že chce prísť. Nič iné ju už ani neťahá.. je sama, do práce už nechodí, celý život bola učiteľka a vidí v tom zmysel. Ale veru to budem musieť okresať

domi235
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
domi235
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
domi235
18. sep 2022

Ahoj, Autor, pls napiš mi 📩

autor
18. sep 2022

@domi235 prepáč, ale nemám dôvod

domi235
18. sep 2022

Ale ja mam dôvod. 👌
Bohužial, neukazuje, tvoj nick, tak ti 📩 nemôžem napisať

squ1rrel
18. sep 2022

Ja by som sa rozhodla na zaklade toho co je moj konecny ciel a ci praca A alebo praca B ma k tomu cielu posuva. Je jedno ake platy a benefity maju tieto medzistupne.

lienka.7
18. sep 2022

Vies, len ine je prist pozrieť vnúčatá a iné je jej ich zavesiť na nos.
Aj ku nám chodi moja mamina, vezme mi starsiu von, alebo ideme všetky 4 spolu niekde von, na koláčik, kavu a pod. Ale fakt "nezneuzivam" ju ako opatrovateľku.

autor
18. sep 2022

@domi235 veď napíš sem 😊

@lienka.7 Áno máš pravdu. Nejako sa to zvrhlo, budem to musieť vyriešiť