Ktorú prácu by ste si vybrali?

23. máj 2024

Ahojte, prosim realisticky z Vasej strany, pretoze lahko da radi, tazsie sa uz realizuje ked ste v danej pozicii.
pozicia c 1.: sucasna pozicia, takmer 4 roky. Je to uz taka komfortna zona, vsetko viem, vsetko ovladam, citim sa komfortne. Platovo vobec nie zle (cca 1000-1100)v cistom podla toho aky mesiac), ale nemam sa uz dalej kam posuvat, pri ziadosti o zvysenie platu dostanem max. 10€ viac, pritom povinnosti a ulohy mam stale nove, nebavi ma uz riesit uplne vsetky blbosti s ktorymi sef pride. Mam vela zodpovednosti, stoji a pada firma na mne. Karierne sa nemam kam posuvat, jednoducho riadim vsetky firemne procesy (mensia firma). Sef je ale dobry, mame dobry vztah, mam firemne auto aj na sukromne ucely a tankujem za firemne. Co sa tyka nevyhod, tak je to teda nemoznost sa niekam posunut dalej, to ze mam stale viac uloh, kedze musim vediet vsetko, a uprimne ubija ma trosku praca s neprijemnymi zakaznikmi (niektori su takí, ze som pre nich viac menej sluzka) som skratka taka holka pro vsechno, nikdy si ma sef nezastane pred zakaznikom aj ked na mna utocia. Jednoducho zakaznik je pan, a ja tobim sluzku za 10€ navyse.
pozicia c 2. Nova pozicia, vyjdenie z komfortnej zony v podstate do neznama. Ide o dolezitu poziciu vo velkej firme s velkym kariernym aj platovym potencialom (na zaciatok 1200-1400, na ktoru sa clovek iba tak nedostne, zatial iba junior, neskor karierne cesty vedu do vyssieho managementu) firemne benefity ako dni dovolenky navyse, sick days, nejaky home office (zatial iba 30%), flexibilny cas…bola by som sucast teamu. Ale prisla by som o auto. Ale byvam v danom meste 10 minut cesty MHD. Co sa tyka nevyhod, to je to, ze vlastne realne neviem, ake to bude, je to nieco nezname ale s potencialom (samozrejme nemusi da nikdy naplnit, to nikdy neviete)
Je pre mna velmi podstatne mat moznost karierneho a platoveho rastu, a ze budem dokezita sucast teamu, nie zr bude stat vsetko na mne ale ohodnotenie navyse ziadne, na druhu stranu sa bojim, ze urobim zle rozhodnutie, kedze nemozem povedat ze sucasna praca je zla
Co by ste uprednostnili vy? overeny komfort ktory vas auz ale vacsinu casu irituje alebo skusit rast a pozicii s vacsim potencialom ale aj riskom, ze to nemusi byt take ruzove…

lube_zna
23. máj 2024

C.2

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
babovka2321
23. máj 2024

Ja by som urcite sla do moznosti c.2

wolf_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
luccija
23. máj 2024

Keď je pre teba dôležité rast a napredovať tak 2 aj, keď teamova práca, nevieš aký bude šéf, kolegovia plus pracovná náplň, stratis auto a pohonné hmoty
Ja mám rada istotu, dobrého šéfa, benefity čo ti ponúkajú prácu poznáš ja by som zostala v prvej
Aká je pracovná doba?

zooeynka
23. máj 2024

Aby si v korporate nelutovala....
Ale zas ak si zatial bezdetna a obetujes korporatu vela casu plus budes za to ohodnotena tak nevahaj. Pokial si v starej robote dievca pre vsetko a poriadne ta nezaplatia, tak nech sa tam sef potom necuduje ze mu odides. Teda mozno ti aj plat zazracne dvihne ked zisti ze chces odist.

zuzanka.zuzu
23. máj 2024

tvoj vek??? ak si mladá, tak neváhaj skúsiť nové 👍 kedy keď nie teraz 😉

beata_k
23. máj 2024

Bez vahania c 2. Raz ked uz si nalomena pre zmenu prace, tak sa s tym uz len tak lahko nezmieris. Nakoniec das aj tak vypoved. Len teraz sa ti nuka ozaj dobra sanca, ktora nechodi kazdy den.
Este doplnim...bez ohladu na vek!!!

marca12
23. máj 2024

Pokial si mlada,neboj sa vyzvy. Vzdy si mozes najst inu pracu,ak nebudes v moznosti c.2 spokojna. A budes mat dalsiu skusenost do zivotopisu,to je velke plus.

venom19
23. máj 2024

Aby si nelutovala, dobry kolektiv je dolezity, nemusis sa trafit aj druhy krat. A potom sa do prace chodi tazko....

autor
23. máj 2024

@taynee ano niekedy v buducnosti vlastne auto. Ale momentalne zariadujem byt, takze nie je to v blizkej buducnosti planovane. Mam 25 rokov, nie neplanujem RD/MD, ani v buducnosti deti nechcem
@luccija pracovna doba v prvej je 8-16, v druhej na pohovore odznelo ze fix je 9-15:30 ale neodpipavaju sa, ked treba prist neskor, da sa, ostanem dlhsie na druhy den mozem prist skor/odist skor. Udajne to nejako prisne nesleduju, ale tak isto 40h tyzdenne.
@zooeynka ved to ze mam obavy…a samozrejme pri zmienke o vxpovedi pojde plat aj dvojnasobne hore…ale nepaci sa mi to, ze ked si pytam sa sa natahuje o 10€ ale zrazu uz sa vude dat aj neviem co. Uraza ma to, ze musim prosit o 10€ ale ked mu tecie do topanok uz nebude problem…

autor
23. máj 2024

@venom19 samozrejme…viem…mozem povedat ze na pohovore voli velmi mili sympaticki…ale aj tak realitu nepoznas kym neskusis. V sucasnej praci je kolektiv iba moj sef a niekedy to ide aj na nervy…vieme sa dobre porozpravat, ale vadi mi ze ked mi povie aby som mu asledovala osobne veci, kde ma co OSOBNE poobjednavane tak musim robit aj to. Aj pisat odobne maily atd. Proste aj navyse co len chce ale nedajboze zaplatit viac…

autor
23. máj 2024

skratka podla mna ked vam firma stoji na jednom cloveku, aj vasa sloboda, tak sa starate o to, aby sa mal co najlepsie a citil sa co najviac doceneny.

autor
23. máj 2024

@beata_k ved to…uz dlho som nalomena, lebo ma zacina iritovat v tej praci pomaly uz vsetko. Aj ked vobec nepoberam minimalku, mam to auto, sef je fajn atd. Ale viem ze bikdy nic viac ako “holka pro vsechno” nebudem. Rada by som sa posuvala aj platovo dalej…

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
personality
23. máj 2024

Však nemáš čo stratiť, keď Ťa to irituje. Choď do dvojky,prípadne Ti sef aspoň zvýši plat.

lakebabe
23. máj 2024

Chceš ísť v blízkej dobe na MD? Alebo už neplánujes? Aký máš vek?
Pokial si mladá a neplánujes teraz deti určite 2 , naučíš sa čosi nové, zmena prostredia, novi ľudia , auto si môžeš pri takom plate kúpiť v pohode vlastné na leasing, určite za mňa táto možnosť

autor
23. máj 2024

@taynee ano :( bojim sa toho, aby to nebolo este horsie…ale nechcem zhnit v tej jednej firme dalsich 20 rokov na rovnakej stolicke, a riesit ze zakaznit proste chce zlavu a musi dostat zlavu…

beckinka
23. máj 2024

@autorka, nemas co stratit. Bude to nova vyzva, naucis sa nove veci, posunies sa dalej a uvidis. Stale mozes dat vypoved a ist o dum dal. Ved zmena prace nie je koniec sveta. Nakoniec, ak nespalis vsetky mosty, po case sa mozes stale vratit do starej firmy.

autor
23. máj 2024

@lakebabe nie neplanujem, mam 25..ano laka ma to ze zmena, nove moznosti, o par rokov mozem viest nejaky projekt s este vacsou volnostou, platom, pripade ma mozno zavedie niekam uplne inam. Za rovnaky cas v sucasnej firme budem to iste dievca pre vsetko, s novymi povinistami a rovnakym platom

autor
23. máj 2024

Hovorim si…ze keby to tsk nemalo byt, nedostala by som takuto unikatnu moznost…mozno mi “osud” doslova hadze prilezitost do naruce a krici, aby som ju vzala…ale vyjst zo znameho konfortu je naozaj tazke

blondinka95
23. máj 2024

Určite 2. Bez váhania

beata_k
23. máj 2024

Vies ako sa hovori...kto sa boji, nech nechodi do lesa...

Kazdy ma z novej prace obavu, ale svet by sa nikam neposunul keby sa kazdy bal. Prajem vela stastia 🍀

petronelag
23. máj 2024

Pri zmene práce je vždy riziko, nedá sa vedieť s akými spolupracovníkmi tam príde do styku, ale v tomto prípade by to mohol byť postup a už sa uvidí, za akú cenu.

beckinka
23. máj 2024

@autorka, kazda praca sa raz stane komfortnou ked sa casom okukas 🙂 no myslim ze uz si rozhodnuta. vela stastia prajem.

lakebabe
23. máj 2024

Poviem ti za seba , v 30 tke som skoro po10 rokoch odisla zo stabilného miesta, 13 , 14 plat super podmienky ale strašný stereotyp, bola som psychicky vyčerpaná, išla som úplne do opačného biznisu, mini firma, fakt krok do neznáma, ale riskla som a bolo to super rozhodnutie , ktoré ma potom dostalo ďalej co sa mi ani nesnívalo.
Si mladá, určite máš priestor riskovať teraz, skôr ako v 40 tke s deťmi, skus uvidíš, v 25 zabiť čas stereotypom načo práce je dosť, nikde nie je napísané že tam musíš ostat naveky keď to nevyjde pôjdeš inde

autor
23. máj 2024

Dakujem vsetkym…ja myslim ze podvedomie viem, co si vyberiem…a dufam ze to nebudem lutovat 🙂

deti95060810
23. máj 2024

2

freepalestine
23. máj 2024

Ja by som isla pri tvojom veku a “nechceni” deti na moznost 3 - skusila job v zahranici aspon na rok/dva (teda ak vies daky cudzi jazyk)

sante81
23. máj 2024

2 jednoznačne, držím palce