Ktorú prácu by ste brali?

24. jan 2024

Zaujíma ma váš názor, čo by ste brali.

1. práca po-pia 8hod (do 17), priemerná pozícia, plat v čistom so všetkým cca 1000, súkromík, bez možností kariérneho rastu, ale jednoduchá čistá práca,
Benefity : káva, voda, no veľmi zriedka prémie, zľava 20%

2. práca v nákupnom centre 8hod rôzne zmeny aj cez vikendy, vedúca pozícia s menším tímom (do 5 ľudí) nerobila som to ale na malý tím si trúfam, plat v čistom so všetkým cca 1250, stabilná firma, možnosť kariérneho rastu, ak aj do budúcna nie v tejto firme, už budem mať prax a môžem sa skúšať uplatniť v inej, lepšie ohodnotenej.
Benefity : cafeteria, prémie z predaja pri dosiahnutí cieľov, 13ty plat a postupné zvyšovanie platu podľa odpracovaných rokov, 30% zľava

Obe práce mám rovnako ďaleko (30km)

Ja : samoživitelka, dieťa 10r od septembra bude na druhom stupni, bývame iba my dvaja tj. žiadna babka v domácnosti po ruke nieje, iba veľmi ojedinele.. Prax za sebou nemám veľkú, chcela by som sa už zamerať viac na seba a kariéru, ako samoživitelka tiež uvítam viac peňazí, no obávam sa či pracovný čas v nákupnom centre bude prijateľný.

vanilkovazmrzka
24. jan 2024

Tie zlavy su kde na co?

deti95060810
24. jan 2024

hľadala by som ďálej, pretože cestovať 30 km nič - moc pre mňa.
takže asi č. 1 , ale s tým že hľadám niečo bližšie a bolo by to len na nevyhnutný čas.

evkamotka
24. jan 2024

S takymto malym dietatom by som este pockala s pracou po vikendoch a na smeny ked nemas babku. To by bolo po vikendoch same doma. O par rokov (4) sa rozkukaj znova po praci, kde nemusis tak vyrazne prihliadat na pracovnu dobu

autor
24. jan 2024

@deti95060810 prácu bližšie nenájdem

autor
24. jan 2024

@vanilkovazmrzka na produkty v práci. Uviedla som to len v rámci benefitov, aby boli spomenuté.

lonely66
24. jan 2024

s nezaopatreným dieťaťom by som brala tú prácu, kde robíš od po-pia. prejdú 2-3 roky a aj tam predsa nadobudneš nejakú prax a môžeš sa pohnúť ďalej...

babulkomale
24. jan 2024

Kam das dieta?

vanilkovazmrzka
24. jan 2024

Chapem, ale co tie produkty su pre teba uzitocne a budes ich nakupovat so zlavou pravidelne 🙂 napr keby to bola zlava na potraviny - super, zavazi to. Ked zlava na kosacky - tak je to irelevantne 🙂

vanilkovazmrzka
24. jan 2024

2ka ma z hladiska buducnosti vacsi potencial, 1ka je vhodnejsia vzhladom na dieta a pravidelny rezim. Brala by som 1ku a skusila popri tom najst nejaky part time, alebo nieco co sa da robit z domu, ak treba financie navyse. Predpokladam, ze nezijes v bratislave, tak s tou 1000kou v cistom je to celkom fajn.

autor
24. jan 2024

@vanilkovazmrzka chápem, obe sú také, že zbežne kupujem a používam, takže je to cca rovnako. Prežijem aj bez toho, ale využívam obe.

ejbyk
24. jan 2024

Ak musis vybrať z týchto dvoch JA by som volila 1.
V podstate v niečom podobnom teraz robím, ešte o čosi nižší plat, no nenajazdim toľko.
Mám kľud, čo urobím urobím, čo neurobím si ma počká, nenatahujem sa s podriadenými, neplnim plány...čistá hlava.
Aj vianočné odmeny sú, aj voľno keď potrebujem....
Dieťa ešte potrebuje aspoň 2 roky nejaký "dozor"....

lujza123
24. jan 2024

Ja by som ešte zo 2 roky pockala v klude pondelok piatok a potom sa začala venovať sebe…
Aj ked ako sa poznam tiez by viac lákala práca kde nam možnosť nejakého rastu, finančného ohodnotenia. No to si musíš zvážiť, v OC bývajú prevádzky otvorené do 21.00, ak by ti vyšiel týždeň poobednych + víkend tak je to také. 10 ročne to síce zvládne, ale zase by mi to bolo luto ze niesom s ním. Za 3 -4 roky ti bude pubertiak ruky boskavat za takúto pracovnú dobu, no 10 ročnému je ešte smutno

ysseba
24. jan 2024

Určite by som si vybrala 1ku. To by si akože nechala 10 ročné dieťa samé bez dozoru, bez programu samé doma cez víkend? Hoci podľa mňa aj to, že budeš pracovať do 17:00 a ešte 30km domov je masaker

autor
24. jan 2024

@lujza123 ja viem, aj mne by bolo. Ono ako vedúca by som písala rozpis ja, takže by som mala najviac ranných, ale pár dní do mesiaca, by som proste musela byť do 21. Riešim aj finančnú stránku, lebo zarobiť viac je jednoducho viac, výdavky máme dosť vysoké, no ešte sa asi budeme musieť uskromniť tie 2-3roky. Nateraz môžem byť asi iba rada, že viem zaujať aj na manažérsku pozíciu a keď budem mať dieťa staršie, ísť si za tým a potom zarobiť viac.

diewcatqoo
24. jan 2024

Brala by som moznost c. 1. Pises, ze si sama so synom.. syn je este dost maly na to, aby na teba cakaval po veceroch alebo bol sam cez viked, preto radsej prva moznost. Takto viete obaja, ze prides kazdy den okolo siestej domov a mozete sa podla toho zariadit. Radsej by som sa uskromnila, co sa tyka financii, nez kazdy den stresovat, ci je syn ok.

ajka19
24. jan 2024

urcite si vybrať c 1, ponuka č 2 - benefiy nie sú reálne, ...benefity pri dosiahnutí cieľov...akých?...postupné zvyšovanie platu....kedy? koľko? aké podmienky musím splniť?,,,

januarova
24. jan 2024

Dieťa ide do kritického veku, pokiaľ nie si totálne donútená, prácu v nákupnom centre by som nebrala. Aby bolo samé víkendy, aj v týždni, za mňa nie. Bude samé, naháňať kamarátov a môže sa zle zapliest. Radšej tu od 8-17. A o pár rokov zmeniť.
Alebo hľadať tretiu

saraxyz
24. jan 2024

Ja by som brala zatiaľ jednotku

luccija
24. jan 2024

Prvú...čo bude dieťa robiť cez víkendy, keď budeš v práci ...cez týždeň do 21:30 ešte je malý a ide do puberty

jana121212
24. jan 2024

tá druhá práca je nereálna ak sa chceš venovať dieťaťu. To, že by si plánovala služby ty, to je síce super, je v druhej práci je 5 ľudí, môže sa stať, že 2-3 ochorejú, budú mať choré deti a bude ich treba zastúpiť. Ty ako šéfka budeš musieť vypomáhať. Prípadne neviem aká je tam fluktuácia personálu ale môže sa stať, že nebudete vedieť nájsť náhradu a budete musieť zastupovať. Väčšina ľudí asi bude chcieť denné, takže ak ich budeš písať najviac sebe, tak sa môže stať, že nebudeš s kolegami vychádzať. A asi z tejto práce budeš odchádzať unavenejšia ako z tej prvej. Tiež si neviem predstaviť nechať 10-ročné dieťa samé doma do 21:00 (respektíve 21:30 aj s cestou, prípadne kým zavrieš prevádzku, niečo trvá cesta nákupným centrom k autu). Keď si predstavíš, že o 14:00 príde domov a bude tam sám až do 21:30, to je dlhý čas, čo sa bude musieť postarať sám o seba a ty nebudeš mať prehľad o tom, čo robí. Ak bude mať syn nejaký problém, budeš môcť zdvihnúť v práci telefón? Parkovanie máš v jednotlivých robotách zabezpečené ako? Môžeš tam parkovať bezplatne?

Čo sa týka prvej práce, tak tiež ti na syna nezostane nejak veľa času ale budete mať celé víkendy pre seba. A je to tam také prijateľnejšie, bude sám doma cca od 14:00 do 17:30, takže bude mať aj trochu slobody a súkromia ale budete aj spolu. Zaujala ma tá pracovná doba v prvej robote. Prečo má 9hodín a nie len 8,5h? Máš tam dlhšiu obednú prestávku? Lebo štandard na Slovensku je 8h+0,5h na obed a niektoré firmy dávajú ako benefit o 0,5h kratší pracovný čas. V tej prvej robote by si vedela robiť aj homeoffice? Prípadne odísť skôr a dorobiť si prácu večer z domu? Tá prvá práca je veľmi závislá na tom aké podmienky ti šéf vytvorí a ako spolu budete vychádzať.

mimikarol
25. jan 2024

Osobne by som brala možnosť c1

ibatanecnica
25. jan 2024

brala by som c,.1. Aspoň dočasne, kým dieťa nevyrastie. Potom sa môžeš realizovať.

beky223
25. jan 2024

Myslím, že som sa dovtípila, čo je to za prácu. Pred MD som si vyskúšala obidve možnosti, len s tým, že v možnosti B sa robili 11tky. Za mňa ani jedna z týchto možností nie je terno. Keď som bola vedúca, malo to všelijaké úskalia, liezlo mi to na nervy, vedenie najskôr nasľubovalo pri pohovore hory-doly a potom tlačilo do rôznych vecí, čo sa niekedy popri ľuďoch nedalo stíhať a zároveň bol vždy problém s personálom, ako tu už niekto spomínal, bolo treba zastupovať atď. Prešla som do možnosti A s tým, že peniaze oželiem, budem mať kľud a nebudem robiť víkendy.. no 😅 mala som pocit, že celé dni sú úplne zabité. Končiť 17:00, ešte zavrieť a cestovať domov, reálne z toho dňa nebolo nič, bola to väčšia "nuda" a stereotyp, išlo mi to tam oproti možnosti B veľmi pomaly. Mala som čas doma celkovo menej, víkendy prešli rýchlo, počas víkendov v práci sa predsa len človek toľko nenarobil ako cez týždeň a ešte sú samozrejme aj príplatky. Peňažný rozdiel to bol nakoniec celkom veľký. Ale to bolo pred deťmi. Po materskej ja osobne skúsim hľadať ešte nejakú variantu C 😅 A v tvojom prípade by som možno tiež išla radšej niekam, kde sa robia dlhšie zmeny a je viac voľna, pretože ak máš robiť poobednú do 21:00 tak to už môžeš rovno začať ráno a potom mať inokedy cely deň voľna, lebo so synom nebudeš tak či tak.

96barbora
25. jan 2024

Kavu a vodu vidim ako samozrejmost, nie benefit, 30km podla mna nieje vela, ak mas auto tak uz vobec nie.
Brala by som druhu poziciu. Ako pises, mozes si tuto poziciu vyskusat a potom hladat nieco v tomto smere, co ti bude viac vyhovovat. Kedze budes rozpis robit Ty, vies zariadit aj cas dietatu, kym Ty budes s praci.
Nevieme ale o akych poziciach presne rozpravame, cize mozno mas aj sancu zacat pracovat v prvej firme a popritom si hladat nieco, co ta karierne a platovo posunie.

beronsche
25. jan 2024

Zalezi od toho, ci ma kto byt s dietatom, ked budes mat zmenu poobede, cez vikend.
Ak nie, nemala by si o 2. ani uvazovat.