Ktoru pracu by ste zobrali?
1. Vyrobny podnik, asistent manazera (nieco uplne ine co som robila pred rd). 8,5h, 10 minut autom. Po-Pia (neskor kazde 4-6 tyzdne aj sobota). Nemoznost HO. Pracovna doba od 6-7 do 14:30-15:30.Na starosti by som mala dochadzku zamestnancov, objednavanie vyrobkov, drobne nakupy. Plat 1000€ v hrubom, po skusobnej dobe 1200€, kazdy rok potom navysenie. Nejake vianocne a letne bonusy.
2. Pološtátny podnik, referent pripravy rozpočtov. (Blizsie k mojej praci pred rd). 8h, 30 minut autom (v špičke 45 minut). Po-Pia. HO 6 dni do mesiaca + dohoda. Pracovna doba od 6:30-8:30- 15, 16:30. Niektore dni by sme sa mohli vozit viaceri v aute. Plat 1200€ v hrubom, stvrtrocne odmeny, letne a koncrocne (ano dostanu ich vzdy). Kazdorocne navysenie platu. 5 dni dovolenky navyse, prispevok na letne tabory deti zamestnancov, na treti pilier,...priatelsky kolektiv, pro rodine zalozene vedenie.
Som po 7 rd, 3 deti. Muz robi na zmeny od domu 10 minut, pri detoch by sme sa striedali rano, aj poobede. Skolku, skolu mame od domu 5 minut pesi. Mam vs ekonomiku, pred rd som robil v bankovnictve kde som dala vypoved.
Ja by som si vybrala 2, 6dni HO to máš hneď týždeň dochádzania menej, lepší plat, 5 dní dovolenky navyše, štátna správa (polostatna) každý rok ti tipujem zvýšia automaticky plat za prax,štátny podnik - výplata meškať nebude, ak je ešte kolektív v pohode u mňa by nebolo o čom. Či budem dochádzat o 20-30 dlhšie denne,to by asi vôbec nezavazilo. O prvej by som ani neuvažovala,keďže píšeš,že ešte aj sobota po čase,keď si zratas HO 6x12 dní, plus 5 dní ešte tá dovolenka.
Za mna 2 - je to odbornejsia praca, lepsie benefity, aj plat.
2
Za mňa jednoznačne číslo 2.
Viac dovolenky, menej robíš, časom dohodneš aj viac HO. plus tie príspevky co pises. Toto ti skratka žiadny sukromnik nikdy "neda", toho skratka rodina nezaujíma. Ak, tak plat by musel byť nie 1000 brutto, ale aspoň 1500€
Za mna 2 ale platovo bieda pre vš ekonomickeho smeru - ale mozno ste ďaleko od Ba
@katkaseiner Zilina. Plat je od 1200€, povedali mi kedze uz mam nejaku prax a nie som cisty absolvent tak by mi dali aj 1300€. Ja som pred rd robila v bankovnictve, posledne 2 roky aj na riadiacej funkcii. Ale musela som dat vypoved, kedze tam nie je pohybliva pracovna doba, ale pevne stanovena od rana do vecera 17:30, plus este porady, casto som odchadza z prace o pol siedmej. To sa pri malych detoch neda. Ja musim niekde teraz zacat, aj ked od sameho zaciatku a nizkeho platu. Postupne sa hadam zasa vypracujem.
Tiez ma to viac taha k 2, 1 mi pride ako praca dievča pre všetko. Tam je vyhoda len ta kratka vzdialenost.
Este som zabudla napisat ze v moznosti 2 by som piatky mohla koncit uz o 14. Ked si postupne cez tyzden nadrobim. Plus este plne hradia stravne listky, aj dni pn, dovolenky ci ocr.
Tak po doplnení týchto info už nie je naozaj o com 👌
2
určite 2
2
2
Čo je to "pološtátny" podnik?
Jasné, že druhu
Ja hlasujem tiež za 2
@andreakotesova však podnik vo vlastnictve statu a sukromneho sektoru. Nechcem konkretizovat
Praca č.2 je pre stavbára. Mala som kolegyňu, robili sme spolu stavebné rozpočty, ale
Po par rokoch odišla a zamestnala sa v štátnej sfére, kde využila ekonomické vzdelanie.
Prepáčte, na pohovore Vám neobjasnili, o čom táto práca je ?
@vitaminsee pokial by hľadali vyslovene stabara, tak by ju nevzali. Mam kopec kamošiek, co robia rozpočtarky a majú skončený gympel ci dokonca obchodnú akadémiu. Mas na to program, nic ťažké, co sa šikovný človek nenaučí.
Jasne ze 2, o jednotke by som uvažovala len keby nebolo nič na vyber ine
@vitaminsee ano hovorili. Nie, nie je to stavebne odvetie. Ale predaj produktu kde ja budem pripravovat rozpocty a nasledne vypracovavat kupne zmluvy developerom. Rozpočty sme mali akp samostatny predmet na vyske, nic tazke
Praca cislo 2, aj ked neviem odkial vies aky je tam kolektiv, ale bez ohladu na tuto informaciu aj tak 2.
Tak potom moja pripomienka je irelevantná.
Stavebné rozpočty sú o niečom úplne inom.
To treba zažiť ...
Radim Vám vybrať si var.2 🙂
Ja by som si vybrala 2
Moznost c.2. Ja by som nevahala, polostatny podnik = zašivareň, taky uz tak lahko nenajdes. Proste idealne pre matku 3 malych deti. Este aj vyssi plat, tak nie je o com. U sukromnika ta budu nahanat, nebude tak lahke riesit chore deti a pod. Este k tomu obcasne praca v soboty. Za tak maly plat tam nie su ziadne benefity. Cestovat o cca tri stvtre hodinu denne kratsie, nie je nic extra, co by ma presvedcilo na var.1. Moznost c.1 len keby som nemala nic ine.
@domkakvet robi tam spolužiačka z výšky. Sice na inom oddeleni, ale je to jeden podnik.
Dakujem baby. Moj vnutorny pocit ma tiež lákal k druhej možnosti. Po 7 rokoch v pracovnom nasadení, snaď sa rychlo zabehnem.
Jednoznacne 2
Vzhľadom na to že máš asi malé decka tak praca c.1
Dôvod: blízkosť a pracovná doba