Kto robil v poslednej dobe testy do armády alebo do polície?

annaa24
19. apr 2024

Dobrý deň, je tu niekto kto robil nedávno testy do armády, polície. Kde boli ťažšie testy, prípadne ak ste pracovali v armáde aj polícií, kde ste boli spokojnejší s prácou aj platom. Ďakujem. 🙂

belle_vie
19. apr 2024

@annaa24 brat robi v armade. On narukoval pred vojnou na Ukrajine. Nedavno bol pri nejakom vyhodnocovani novacikov a hovoril, ze strasne sa znizil pocet zaujemcov a tym padom i kriteria.

Najtazsi je vycvik a tak cca prvy rok, potom uz je to +- pohoda ( pocas prveho roka bol minimalne na 5 cviceniach rozne po SVK robil rozne podrztazkove ulohy). Potom si porobil nejake specificke vycviky a ma odbornu pracu na utvare, uz ho tolko neposielaju. Pokial nechodis niekde na misie, je to celkom zasivarna. Plat maju lepsi ako policajti.

Policajta robil moj otec. Trvalo pomerne dost dlho, kym sa vypracoval. Asi 10 r trvalo, kym zacal slusnejsie zarabat ( dostal sa na krajsku kriminalku). Prace standardne nebolo nejak extra vela. Ale obcas ked bol nejaky velky pripad ( chytila sa nejaka velka dealerska ryba, zmizlo male dievcatko...) mal par dni takych, ze prisiel domov tak na 5 hodin sa vyspat a hned naspat. Treba si uvedomit, ze policajt nezistuje info od normalnych ludi- najviac informatorov boli fetaci, romovia, bezdaci. Plus musis ratat s tym, ze ta mozu klamat.

Pre mna z toho lepsie vychadza vojsko, minimalne dovtedy, kym nie je vojna. Ale vsetko zavisi od utvaru.