Dobrý deň, nájdem tu niekoho, kto vlasti Utulok alebo tam pracuje ? Mám par otázok.
@benimnadir jednej susede tu behá skoro každý deň pes po ulici, dnes aj pri hlavnej ceste a fakt som sa bála, že ho zrazí auto. Môže utulok takéhoto psa odobrať ? + druhého psa ma stále na krátkej reťazi a ten pes tam chudák nemá žiadny život. Nechcem zle tejto susede, ale tých psikov mi je fakt ľúto.
My sme takýchto psíkov odoberali s pomocou mestskej polície, určite by som išla do toho, je super, že nezatváraš oči 🎀
Veď už je zakázané mať psa na reťazi od januára tohto roku.Volaj na slobodu zvierat,pošli im fotky.
@benimnadir ďakujem za info 🙂
@teki1 je zakázané.. ale susede ten pes utekal na ulicu, tak aby neutekal, ho ma stále na krátkej reťazi :(. Fotky sa mi nepodarí spraviť, z nášho pozemku to nie je vidno.
Práca v útulku je na dobrovolnej báze? Alebo brigáda? Či ako to je riešené?
@thunderdome väčšinou tam upsvar posiela ľudí, kt. pracujú ako dobrovoľníci atď, ale v lete sú aj brigádnici, teda za mojej éry boli určite. Väčšinou je zamestnanec na tpp len jeden/dvaja a je na 90% dosadený mestom, keďže útulok zvykne byť mestská organizácia.
Nejaké takéto mestské roboty by sa mi zišli. Ja velmi lúbim psov, ale chovať nemôžem lebo nemám na to priestor ani kapacity, ale pomáhat v útulku by ma bavilo. Len ak je to dobrovolnícke neriešilo by to moju profesnú situáciu. Ale bavilo by ma to, len ja mám problém zamestnať sa. Stále ma posielajú do automobiliek a logistík kde nestíham. Aj to by mi pomohol keby som bol ten VPP že by som si tak odrábal sociálne dávky a nechali by ma to robiť čo viem robiť a neposielali by ma do prác na ktoré nemám.
@thunderdome opýtaj sa vo svojom meste 🙂 nejaký príspevok sa dáva aj dobrovoľníkom, no je to dosť na takej voľnej báze, záleží od mesta. Ocino napr popri dôchodku takto brigádoval, no peniaz je to smiešny, je to naozaj skôr o tej láske k zvieratám, než o tom, že si ideš zarobiť.
Ja viem, lúbim psy. Len ja riešim aj inú vec čo nepatrí do tejto témy. Tak som to bral ako alternatívu a spojiť príjemné s užitočným.
Ahoj, pracovala som, čo potrebuješ vedieť?