zdravím vás, je tu mamička, ktorá pracuje v tatrabanke? mám možnosť nastupit ako servisny poradca, len bohuzial, nemám dobré referencie na tuto pracu. Rada by som však mala viac názorov. Ako sa vám v práci páči, ako viete zosuladit pracu a deti, či je práca servisného poradcu naozaj taká stresujuca, ako je to s odmenami a pod. dakujem
Ja osobne pracujem v banke 4 roky - nie konkrétne v TTB, ale v konkurenčnej. Je to náročná práca nielen na čas, ale aj na psychiku.. Ale aj napriek tomu ma táto práca bavila (teraz som na MD). Je pravda, že si hodnotená na základe plnenia plánov, ale tak to v tejto dobe funguje už úplne všade. Ak máš príležitosť, určite nastúp, lebo ked nevyskúšaš - nevieš. Čo sa týka zárobku, tak fakt to nie je nič moc, pohybuje sa to okolo tých 500-600€, ale stále lepšie ako keby si mala robiť u súkromníka za 800, prizná ti minimálnu mzdu, každý mesiac sa bojíš, či ti vyplatí peniaze (kdežto v banke dostaneš peniaze vždy a plne za teba platí odvody z celej tvojej mzdy) a keď nebodaj nastúpiš na materskú, OČR alebo na PNku, tak je to v čavese, lebo nedostaneš skoro nič.. Ja by som to hned zobrala, uvidíš, či sa ti bude páčiť alebo nie..
@mbrazd Servisny poradca v Tatrabanke NIEJE praca pre matky s malymi detmi, ktore ako pozeram mas/ Kolektiv sme boli fajn. Zalezi na pobocke, ci je v nakupnom centre s otvaracimi hodinami kazdy den, ci sviatok, ci piatok- o tom by som ani neuvazovala. Viem o com hovorim, bola som slobodna, bez zavazkov, bolo to pred krizou, takze zdaleka nie tak napata situacia v bankovom sktore ako teraz a bola to najhorsia praca v mojom zivote! Zeny, co tam ostali teraz nepovedia jedno pekne slovo o tomto fleku... Kazdeho koho stretnem odhovaram od tohto sialeneho kroku, pretoze mna nikto nevaroval, aj ked som sa pytala 😝 Jedina vyhoda bola, ze to bolo to na zaciatku mojej kariery, ziskala som peknu polozku do zivotopisu a naucila som sa tam makat od nevidim do nevidim a v kazdej dalsej praci to uz bolo med -malina 😝
ahojte, nechcem novu tému zkladať len sa chcem opýtať ako prebiehaju školenia v banke? dakujem
@mbrazd
Ja pracujem v TB viac ako 3,5 roka. Naozaj to nie je "med lizat", ale určite to nie je katastrofa. Na pozícii servisneho poradcu som pracovala skoro 2 roky. Záleží od pobočky a nadriadeneho, táto práca môže byt aj príjemná. Pracujem na pobočke v BA, kde nás je asi 23 pracovníkov, nie sme shopingovka. Ako ostatné píšu, máš základný plat, ked si sikovná, dá sa pekne privyrobit, navyše máš celkom veľa benefitov, zamestnaneckych výhod. Okrem toho sa vďaka šikovnosti vieš posunúť aj na ďalšie pozície - čím vyššia, tým vyšší plat 🙂
Práca s ľudmi je vždy veľmi náročná, ale vidím na sebe veľký osobnostný aj komunikačný rast, odkedy tam pracujem, za co som naozaj vdacna 🙂
Pre mna veľmi pozitívna skúsenosť, išla by som do toho ešte raz...
ahoj, nemate tu niektora skusenosti s pracou v zmenarni v banke? 🙂
Ono hlavne treba odlisovat dve zakladne veci. V Bratislave a este k tomu na centrale si myslim ze je moznost kam sa posunut, ale co v takych pobockach napriklad Kosice alebo Presov? Vsetko pozicie ktore zavisia predovsetkym od vykonu, ziadne pieskovisko a tu sa budem hrat.
@mbrazd ja som to vydržala 5 rokov, začiatok fajn, ale potom sa troška zmenila doba a celkovo bankový sektor a už tzo prestalo byť o klientoch, ale o komplet všetko o predaji, neskutočné podmienky, jednou z posledných kvapiek bolo, keĎ nám, v rámci šetrenia prišli vziať automat na vodu...........odmeny? áno, sú krásne, ale podmineky na ich splnenie sú no, povedzme, že nastavené dosť podivne - teda boli, keĎ som tam bola, možno sa za dva roky niečo zmenilo......keď som odchádzala, nástupný plat servisáka bol 450 EUR
ale pozerám, že téma je už stará, takže to asi nebude aktuálne
Ja by som sa chcela opytat zamerne to davam do tejto temy lebo je este tema aktivna z tohto roka. Nastupujem do Slovenskej sporitelni v Presove. Nie Shopping centrum. Na poziciu poradca. Mate niekto konrektne rady ako to funguje v Slovenskej sporitelni? Napriklad by ma zaujimalo kde robia skolenia novych zamestnancov, ci su plany realne splnitelne pre poradcov, ci poradca manipuluje s velkou hotovostou na prevadzke (existuje poistenie zodpovednosti za skodu? ak by chybali peniaze v kase). Ak priklad plan sa nebude naplnat podla poziadaviek hrozi vyhazov? Zacinam mat pocit ze privela zodpovednosti a stresu a netusim ci to zvladnem.
zienky,ste este niektore v Tatrabanke? ten servisny poradca to je praca normalne na pobocke,ano?neviem mi dat niekto blizsie info o plate v PO?
som v tb uz dlhsie, su dobre aj zle chvile, presla som si 3 roznymi poziciami ale tie odmeny, ked pridu stoja zato :D
ahoj, ja robim v malej pobocke, som tam ale uz 22 rokov, praca je OK, orientovana na predaj, platove podmienky su postupne sa zvysujuce, t.j. hruby nastupny prijem si myslim okolo 550-600 eur, potom sa to postupne zvyšuje.
@jurkom dakujem pekne za info. Podla tych predchadzajucich prispevkov mi to tak nejak vychadzalo, ale znama mi tvrdi, ze jej kamoska zarabala na pobocke v okresnom meste o viac ako dvesto eur v cistom viac 🙂 preto mi to neslo do hlavy. Lebo mat 800 v cistom ako poradca v banke...neviem... :-/
ako priemer je to mozne, stvrtrocne ak sa splni plan,su odmeny, takze v cistom to moze byt aj 800 ale priemer.
@jurkom tak to uz znie lepsie 🙂 to su potom dost vysoke odmeny... Plany myslite za celu pobocku, alebo osobne? Ospravedlnujem sa,ak sa vela pytam, ale v pondelok mam ist na pohovor (cize je to vsetko len v teoretickej rovine)- ale dcerka ma len sedem mesiacov (dnes🙂), a preto velmi zvazujem. Poviem pravdu,ze bude zalezat najma o ponuknuteho platu, ako by som sa pripadne rozhodla. Nebojim sa prace a mam aj dost slusnu prax,avsak priamo v banke som nikdy nepracovala a informacie od cloveka "zvnutra" maju cenu zlata a ovela vacsiu vypovednu hodnotu ako tie oficialne.
@errika86 ahoj, zvažujem prácu v sporiteľni ako poradca, je to pobočka v obci, len taká malá... Ty si to vzala?
@stanusa999 ahoj, nevzala, pretoze hned po nastupe je potrebne absolvovat 12 dnove skolenie mimo domu (ba alebo poprad...) a potom sa asi prve tri mesiace pracuje stylom, ze tri tyzdne na pobocke a tyzden na skoleni...a tak sa to opakuje. Ja mam malinku dcerku (v case pohovoru 7 mesiacov) takze sme sa hned na pohovore dohodli, nech so mnou nepocitaju. Ale inzerat im vysiel znova, takze asi nenasli este taki osobu, co by vyhovovala🙂 Takze bohuzial, neviem poradit viac :-/
@errika86 ďakujem za odpoveď, no ja som mala ísť na druhé kolo pohovoru a potom ma začali všetci odhovarat od tejto práce (nie známi, ale ľudia na fórach pracujúci na tejto pozícii), tak som to nechala tak a teraz tiež vidím znova ten inzerát...tak znova zvažujem.. Tiež ma hlavne odrádza to školenie mimo dom, mám síce deti už väčšie, ale neviem ako by som to časovo vykryla... Ale tiež nie som veľmi ten typ predajcu "za každú cenu"....
Rozhodla si sa dobre, že si sa na takú prácu vykašľala, je to otrasne a ešte raz otras, robím to 23 rokov, VŠ vzdelanie príjem mizerný, lebo ak nesplníš tie hlúpe čísla, nedostaneš okrem základnej mzdy nič. Je to fakt o predaji blbých produktov za každú cenu, už nie som ani sama sebou, lebo tlčiem do hlavy ľuďom blbosti a je to prosti môjmu presvedčeniu. Intenzívne si hľadám niečo nové. Erika
@jurkom presne toto ma odradzalo...predaj za kazdu cenu. Ved uz len ked pocuvam ludi vo svojom okoli...uz sa aj boja chodit do banky, aby ich pracovnicky vyslovene neotravovali. Je to skoda, ale je to tak. Starsie generacie (aj moja mamina napriklad, ktora ro robila lred 30 rokmi) si myslia, ze v banke sa suler zaraba a za nic...ale ked som citala na forach tie diskusie...ma som dost. Drzim palce pri hladani prace
ano súhlasím s jurkom. je to riadne psycho. nikto to nechce robit. všimni si na profesii že tieto pozície sú veľmi často voľné. prečo asi? ja som to vydržala robit 5 rokov a potom som dala výpoved. a ešte som mala problém nájsť si prácu v inom ekonomickom odbore. mám ekonomickú školu s maturitou.
robila som v TB
@mbrazd Práca v banke je dobrá škola života, najmä na nachytanie skúseností jednania s ľuďmi. Nečakaj však od tejto práce niečo výnimočné, nečakaj plat 1000,- eur ako si bohužiaľ mnohí myslia, že sa v banke zarába, ak dostaneš 500 - môžeš byť spokojná. A čo sa týka odmien, neviem síce priamo TB, ale bežne bývajú odmeny naviazané na mnoho iných faktorov, ktoré sama ovplyvniť nevieš, a ktoré ak nebudú splnené, tak odmeny nedostaneš - čiže počítaj vždy len so základným platom - ak bude odmena, super na prilepšenie, nie je to však pravidelné.
Priprav sa na milých ľudí, ale aj na ľudí, čo by Ťa najradšej zniesli pod čiernu zem. Buď pripravená na časy, keď sa budeš hrdiť tým, kde pracuješ, no aj na časy, kedy radšej pomlčíš o svojom zamestnávateľovi...
Napriek negatívam/pozitívam určite túto prácu vezmi, teda pokiaľ nemáš na ruke inú lepšiu, bude Ti totiž minimálne čas odpracovaný v banke ,,zdobiť" životopis - i keď často už pochybujem o tom, či je to lepšie alebo horšie...
Držím palce v novej práci 😀