Prosím vás, bola som s realitackou obhliadnut byť a dala mi podpísať toto. Až doma som to poriadne čítala, tak som ostala trochu znepokojená. Prosím kto sa v Tom vyzná... Táto dohoda platí jeden rok. Čo to znamená? Ja keď nekúpim ten byt a budem chcieť využiť inú realitku, môžem? Či ako? Vôbec tomu nerozumiem. Je to sprostredkovateľská dohoda so zabezpečením obhliadky. Taký je názov. Vyplývajú mi z toho povinnosti nejaké? Dakujem
@mojvlk áno, je tam aj presný názov,parcela,všetko. Takže keby som ju nekúpila,nič sa nedeje? Nemám žiadnu povinnosť voči nim?
@mojvlk zarazila má tam dĺžka trvania zmluvy 1 rok...
Keby tam bolo napr 3 mesiace a niekomu to nesuri že radšej počkajú a kúpia potom mimo realitku ale rok sa nechce človeku čakať...nič sa nedeje len si chránia svoje záujmy
@mojvlk aha, takže isto môžem v kľude spať? Ja som to tam čítala aj mi k tomu nie o vysvetľovala,ale toto ma zarazilo že 1 rok. Takzenaozaj keď nekúpim,môžem o mesiac kúpiť iný byt cez inú realitku a pohoda,áno?
prepáč možno mimo tému, vždy si dobre prečítaj čo podpisuješ.... mám s tým tiež isté skúsenosti a veľmi nemilé...nie v realitke , ale v inej oblasti...
vždy prečítať čo podpisuješ...
@deti95060810 ja som to čítala, no do toho mi ona vravela tak svojimi slovami, tomu som rozumela,ale tak rýchlo to prešla,viem som bola blbá,ináč si dávam pozor,ona že to aby mala aj do realitky že tam bola. S doma čítam a skoro som odpadla
Všade píše predmetná nehnuteľnosť...proste aby ste ju neobišli a ona mala svoju províziu...napr že by ste sa dohodli s majiteľom ísť mimo realitku alebo ak má predávajúci tu nehnuteľnosť vo viacerých realitkach , že ju nekúpite u nich možno by mali lepšiu cenu -> menšiu províziu