Kto pracuje v Prvej stavebnej sporiteľni?

aktiz
28. feb 2013

Baby, pracuje tu niektorá z vás ako obchodná zástupkyňa v PSS ? Našla som inzerát, že tu prijímajú na živnosť, tak zvažujem či si podať žiadosť o zamestnanie, alebo nie. (pravdu povediac, tá živnosť ma odrádza). Chcem sa spýtať, čo táto práca obnáša, či sa dá zarobiť na nej, či je tam nejaký fixný plat + provízie. Napíšte prosím proste všetko, čo viete k tejto práci, aby som sa vedela rozhodnúť. Ďakujem

mawka
28. feb 2013

zivnost je ina v tom, ze si odvody platis sama a nestrha ich za teba zamestnavatel a ze si robis potom danove priznanie. rozhodne ale mas vyhodu, lebo je to flexibilna praca s flexibilnou prac. dobou. akurat, ze je tam velmi hodnoteny vykon, pricom si to tam rozhodne len clovek neodsedi a neodflaka. nerobim priamo tam, ale tato praca je rovnaka v kazdej stavebke, poistovni a podobne. ale aspon clovek vie, za co robi.

pepe333
24. sep 2013

tak nad tým ani neuvažujte z prvej stavebnej predajcovia utekajú lebo nie že nezarobia, ale ešte sú v strate...

catita
26. aug 2015

Ahoj, aktiz, tak ako si dopadla, prijala si ponuku v PSS??

prettyfat
18. apr 2016

Každý obchodný zástupca z PSS uteká. Nielenže pracuješ na živnosť a platíš si odvody, telefón, auto, ale platíš aj nájom kancelárie, v ktorej pracuješ + vybavenie kancelárie, kupuješ si všetky kancelárske potreby, napr. kancelársky papier, toner do tlačiarne, platíš poštovné za všetko, čo posielaš na centrálu a pod. PSS ti neprispieva na nič. Chvália sa len tým, že ti dajú zadarmo notebook a tlačiareň. A poskytnú ti bezplatné školenia. Ak však odídeš z PSS do roka, musíš zaplatiť aj za tie školenia - je to cca 700 eur - je to v zmluve. Samotné provízie v PSS sú tak mizerné, že nezarobíš nič. Všetko je postavené na cieľových províziách, ktorých vyplatenie je podmienené splnením plánov stavebného sporenia, úverov a poistiek. Mesačne urobiť 13 zmlúv stavebného sporenia je makačka. Za jednu zmluvu zarobíš smiešnych 25,60 eur - ak je to nový zákazník, resp. 12,80 eur - ak zákazník už stavebné sporenie má, resp. 0 eur - ak klient neplatí poplatok za uzatvorenie zmluvy. Splníš mesačný plán na stavebné sporenie, ale nemáš splnený mesačný plán poistiek, smola, cieľovú províziu nedostaneš. Na zmluvách stavebného sporenia nezarobíš nič, pretože provízie za ne sú tak slabé - napr. za za jednu zmluvu Lišiak dostaneš 3,20 eur, tak to je o čom? Dá sa zarobiť jedine na úveroch, ale opäť to má háčik. V súčasnosti PSS nedokáže konkurovať s úrokovými sadzbami na stavebné úvery ostatným bankám. Kým úrokové sadzby na hypotékach v komerčných bankách začínajú od 1,19%, úrokové sadzby v PSS začínajú na cca 3%. Klient radšej v banke založí byt alebo rodinný dom a usporí aj viac ako 100 eur mesačne na splátke, ako keby zobral v PSS stavebný úver bez založenia nehnuteľnosti - beží im na to v TV reklama a prerobí tisíce za celú dobu splácania úveru. Kým do bánk sa klienti priam hrnú, aby si zrefinancovali svoje staré nevýhodné úvery, do PSS nebeží nikto, iba ak sa poinformovať a skonštatovať, že zaspali ako vždy. A tie papierovačky pri vybavovaní úveru v PSS. Tak toto neprajem ani najväčšiemu nepriateľovi. Tí sú schopní si vymyslieť aj pečiatku na pečiatku. Vybavovať v dnešnej dobe 2-3 mesiace úver je choré. A stále niečo chýba, čo ešte treba zdokladovať. Starí obchodní zástupcovia, ktorí pracujú v PSS roky, zažili aj dobré časy, ale teraz len nadávajú ako sú zdieraní a doslova živoria. Tí noví obchodní zástupcovia, prídu do PSS, trošku sa oťukajú, zistia o čom to je, a poď ho preč k maklérom alebo poisťovákom. Robiť za 400 eur v PSS na živnosť sa naozaj neoplatí.

bohuslava8
28. júl 2016

dakujem za recenziu prettyfat
mala som dnes ísť na pohovor tak ma to pekne odradilo

paige1250
11. aug 2016

Ahoj, moja sestra pracuje v PSS. Je veľmi spokojná, síce pracuje na živnosť, čiže odvody si platí ale nie je pravda že by platila za prenájom kancelárie. Výplatu má veľmi dobrú, priemerne okolo 2-tisíc. Nevhýhodou je že občas musí pracovať aj cez víkendy. Ked ju idem navštíviť do práce jej kolegovia vyzerajú tiež veľmi spokojný. Dlhodobo majú nezmenený koletív. viem že spočiatku mala nižšiu výplatu - cca 600 - 700 € ale to bolo asi prvé dva mesiace kedy hlavne chodila po školeniach a zaúčala sa. Ale postupne jej mzda narastala. Teraz je tam už druhý rok, má svoje portfoliu klientov ktorý sa k nej aj opakovane vracajú.

22121981
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nanka2910
14. okt 2018

Ja som bola na pohovore v pss, prijali ma a zajtra som mala ist podpisat papiere, nastastie som si precitala tieto recenzie to idem vsetko radsej zrusit....ma niekto aktualne podobne skusenosti????

purina12345
19. nov 2018

@nanka2910 prosim ta, isla si robit do PSS? Zajtra mam ist na pohovor tak ma zaujima co na to hovoris ... Dakujem!

hanney
20. nov 2018

@nanka2910 Ako si dopadla? Ja som bola včera na pohovore..

duso11x
27. jan 2019

zmenilo sa niečo v pss ? mam možnosť robiť v tejto spoločnosti ale neviem sa rozhodnúť

aniiina
27. jan 2019

zivnost urcite nie je len o odvodoch
to je b

hlavne je ze ´zamestavatel ´
ti nemusi davat pracu .. a teda nemas ziaden pevny prijem

pracu si hladas ty .. a jemu odovzdavas vyrobene

a ty mas cast ´ zisku ´

nanka2910
28. jan 2019

Ano jasne zivnost nie su len odvody, ale je dolezite si uvedomit a zvazit ze pri obchodoch sa ti musi darit....cize ak nic nepredavas, neurobis obchod, poistky, uvery nemas ziadny prijem ale odvody zaplatis musis aj vsetky naklady na podnikanie - telefon, auto....
To je na kazdom, aka praca ho bavi.....

jajaja15
9. jún 2023

@prettyfat Je nejaká možnosť ako sa z tohoto začarovaného kruhu dostať? napríklad docieliť toho aby ma sami od seba vyhodili? potom by nebolo treba vracať nič? lebo je to celkom veľká pálka , 1500 za tri mesiace plus všetko to za tie školenia.
Potrebujem pomoc, chcem z PSS odísť nez toho aby bolo treba niečo vracať platiť.
Ďakujem