Kto pracuje v Halo reality?

nadej1111
27. okt 2023

Pracuje alebo pracoval tam niekto?

alickapusinka
27. okt 2023

a čo chceš vedieť.

nadej1111
autor
27. okt 2023

@alickapusinka ako to tam presne funguje....hľadajú makléra tak chcem vedieť skúsenosti...či tam nieje vôbec žiadny fixný plat napr....?

melanta
27. okt 2023

@nadej1111 nie, makléri nemajú fixný plat, to nie je pozícia na klasický pracovný pomer. Majú provízie za nehnuteľnosti, ktoré predajú. Samozrejme, ako začiatočník budeš mať v realitke províziu 30-50% z toho, čo zaplatí klient. Záleží od realitky. No a skúsenosti, tak asi vieš, čo robia realiťáci. Zoženú si klienta, ktorý chce predať dom alebo byt. Odfotia ho, potom urobia inzerát, potom dvíhajú telefonáty, odpovedajú na otázky záujemcov (aké otázky - predstav si, čo všetko by si sa pýtala, ak by si kupovala byt), potom chodia na obhliadky, hlavne poobede a večer a cez víkend, čiže keď záujemcovia skončia vo svojej práci. Úspešní sú tí, ktorý majú zmysel pre to, aby urobili dobré fotky, dobrý inzerát, ktorí vedia o nehnuteľnosti všetko, vedia poradiť aj s vecami okolo. Pracuješ na živnosť alebo na DIČ (čiže ako SZČO), platíš si sama mesačne zdravotné poistenie (cca 84 eur) a po podaní prvého daňového priznania aj sociálne odvody. Nie si zamestnanec, takže nikto ti neplatí dovolenku, stravné, ak si neplatíš prvý rok odvody do SP, nemáš ani platenú PN či OČR. Ak nepredáš nič, nemáš žiadny zárobok. Odvody sa platia každý mesiac bez ohľadu na to, či máš alebo nemáš príjem. Sama musíš vedieť, či si typ na takúto prácu. A zvlášť v dnešnej dobe, keď je realiťákov neskutočne veľa a ceny stagnujú, trh je spomalený, tak zvlášť v tejto dobe choď do toho ak si vieš predstaviť, že toto je niečo, čo ťa bude baviť a pôjde ti to.

alickapusinka
27. okt 2023

@nadej1111 nie nemajú fixný plát to záleží od toho koľko toho predajú. S toho majú percenta. Ak budeš chcieť byť dobra budeš musieť veľa behať a prosiť sa ľudom aby TI to dali do ponuky predať. Najprv musíš človeka uprosiť že aby TI dal nehnuteľnosť do ponuky potom prísť na čas vyfotiť to zavesiť na portál mať pri ruke telefon ktorý TI bude zvoniť. Potom budeš musieť behať s klientami na obhliadky. Ja robím pre RK ale ja vyhľadávam nehnuteľnosti ja nechodím nikám iba dávam typy ale všetko chodí maklér. Ak je ťažšie predajná nehnuteľnosť vtedy idem na pokec s ním ale ľudia sú rôzny vymýšľajú mnoho krát maklér príde a záujemcovia nie a zbytočne míňa svoj čas. Môžeš to robiť v RK na živnosť to znamená odvody si platíš sama daňové dávaš tiež sama. Alebo môžeš byť zamestnaná v RK ale stali plát tam nemáš. Akurát som volala včera s majiteľom RK tak vravel že slabota ľudia len vymýšľajú a ťažko sa predáva trh je strašne presýtený. Nehnuteľnosti na mraky banky majú vysoké úroky tak veľmi nekupujú len fakt TY ktorý bývanie potrebujú súrne pre seba ale malo kto kupuje investičnú nehnuteľnosť .Popri RK má môj známy aj veľa iných aktivít čo robí preto žijú dobre ale hovoril že ak by sa mal spoliehať len na RK tak to nie. Podľa mňa sa to oplatí za predpokladu že budeš robiť ešte niečo iné. Teraz je tak že RK zháňajú aj ľudi na vyhľadávanie nehnuteľnosti. To robíš len z domu. Nájdeš nehnuteľnosť od súkromnej osoby pošleš RK a ak vezmú do ponuky a predajú máš za typ peniaze od 100 do 200 eur za jednu na ruku dostaneš .Platí to pre domy, byty, garáže, záhrady pozemky, role, polia urbare.

clodika22
27. okt 2023

V prvom rade je to práca na živnosť, takže nikdy nevieš, koľko sa ti v daný mesiac podarí zarobiť, aj keď v niektorých realitkách ponúkajú aj ako keby nejaký ten minimálny fix