Kto pracuje na živnosť?

danieladeley
20. dec 2021

Je tu zena pracujuca na zivnost? Nie je mi uplne jasne ako fakturovat za pracu? Je na to nejaky vzor alebo musim viest uctovnictvo alebo ako to funguje? Som v tejto oblasti uplny novacik, mozem hocikedy zivnost zrusit?

peter0123
20. dec 2021

stačí si kúpiť v papierníctve blok samoprepisovacích faktúr prípadne počítačom či online napr. cez kros

kabinka11
20. dec 2021

@danieladeley faktúry píšem v programe na to určenom. Živnosť môžeš zrušiť kedykoľvek, alebo aj pozastaviť.

danieladeley
autor
20. dec 2021

@kabinka11 v krose?

kabinka11
20. dec 2021
21oktober
20. dec 2021

@kabinka11 kros je firma, myslíš asi Alfu od firmy Kros.

kabinka11
20. dec 2021

@21oktober áno, len keď sa autorka pýtala na kros, asi to pozná.

danieladeley
autor
20. dec 2021

@kabinka11
@kabinka11 ano, chapeme sa, dakujem 🙂

anos18
21. dec 2021

@danieladeley Odporucala by som ti nájsť si účtovníčku

lobic
21. dec 2021

praca na zivnost ma fascinuje ze tak niekto robi akoze sam na seba ale neviem ci by som na to mala ja odvahu asi aj ked je to vo viacerych smeroch lepsie ci? 🙂

anos18
21. dec 2021

@lobic všetko má svoje výhody i nevýhody

danieladeley
autor
21. dec 2021

@anos18 preco? kvoli comu ? pre faktury, danove, ci celkovo uctovnictvo?

danieladeley
autor
21. dec 2021

@lobic nie som si ista, ze to ma vyhody vo viacerych smeroch, ale niektore prace su tak specificke, ze je lepsie byt szco.

kabinka11
21. dec 2021

@danieladeley faktúry si budeš písať sama, jedine co mi robí účtovníčka je daňové, raz za rok. Aj to som si robievala sama, ale už sa mi to nechce.

21oktober
21. dec 2021

@danieladeley nájsť si účtovníčku presne pre to čo si napísala. Komunikácia s daňový úradom , sledovanie daňových povinností , sledovanie obratu pre účely DPH atď.
Tak ako tvoja práca má špecifiká aj toto má svoje špecifiká a množstvo urob si to sám neskôr zaplakalo .

anos18
21. dec 2021

@danieladeley výhody su,že si pani sama sebe a vieš si zadelit čas,robiť kedy ti vyhovuje. Teda ja to tak mám. Nemusím sa nikomu prosikat za dovolenku a pod. Nevýhody: mne chýba kolektív (ale niekedy je aj výhodou byť bez kolektívu), za všetko zodpovedam sama ...

anos18
21. dec 2021

@danieladeley aha,iné som ti asi odpovedala. No účtovníčku na to, že v otázke sa pýtaš,či "musíš viesť účtovníctvo,alebo ako to funguje?" Nuž tak podľa tohto vidím,že sa tomu nerozumieš,čiže ako si budeš robiť veci sama? Budeš si viesť jednoduché účtovníctvo, daňovú evidenciu alebo budeš robiť paušálne výdavky? Odpoveď mi asi nedáš,lebo tomu nerozumieš a práve preto potrebuješ účtovníčku

danieladeley
autor
21. dec 2021

@anos18 pisem spravu