Ahojte je tu niekto kto priamo pracuje na pošte ?
Ide o to že mi chodia dosť často zásielky alebo často posielam a už mi to začína ísť na nervy.
Príde mi napr pošta z aliexpresu ktorá ma podacie číslo to znamená že na pošte ma pýta vždy občiansky a podpísať sa a keďže mám trvalý pobyt iný ako ten kde si nechávam posielať zásielky stále ma pani na okienku pýta napísať k podpisu adresát osobne. Robí sa to tak ?
Ani mojmu mužovi minule nechcela dať zásielku aj keď som lístok celý podpísala vypísala pričom sme zobratí.. a to sú trapne baliky z aliexpresu napr.
Ešte ma zaujíma že ak chcem poslať balík tak adresu uvediem na balík tej pani ktorú ona zadala kde ma trvalý pobyt . A potom keď v aplikacii zadávam balík na postu tak mi vybehne len adresa posty . Mám aj na balíku zmeniť adresu na adresu posty alebo môže byt adresa tej pani ktorú ona zadala. ??
nemusis menit adresu, ked ide balik na postu... na baliku by som ja nechala adresu komplet, pre pripad ze by sa nieco stratilo.. ak to teda vypisujes este aj rucne. Do drahych balikov ktore by sa mohli otvorit, poskodit, ja davam adresu aj dnu... (to je zvyk z eshopu, kolkokrat rozbili balik, poskodila sa nalepka, nevedeli najst od koho komu, a potom nam pisali aj o pol roka zo skladu v neviem akom meste, ze sa u nich nasiel balik a v nom nasa faktura a teda je to nase :DD )
a ano do vypisovanie je normalne, ja pisem vzdy, osobne, splnomocnenec atd... Nastastie ali mi v 99% chodi kurierom a ten mi to hodi vzdy do schranky, pred dom a tak ked nie som doma. Posta minimalne.
Áno, postup je správny, musíš dopísať ze si si prevzala osobne ty, keďže podľa op ti adresa nesúhlasí... Keby sa ti tá zaplatená zásielka z aliexpresu stratila, bolo by ti jedno, kto ju prevzal? A čo sa týka posielania balíka na poštu, stačí adresa pošty a telefón alebo email adresáta... Ak máš uloženú adresu adresáta, meniť ju nemusíš, avšak podstatné je smerové číslo a adresa pošty, kde má byť balík uložený (pretože to kľudne môže byť pošta mimo bydliska adresáta). Kľudne sa pýtaj, ak máš ďalšie otázky.