Ahojte kto my vypíše papier keď som tehotná a nemôžem robiť nočné? Gynekológ alebo obvodná doktorka?
@janulka2811 aky papier z prace pre tehotne? Ked donesie potvrdenie od gynekologa ze je tehotna automaticky ju musi zamestnavatel preradit na ine smeny
@misicka2805
@veronikastrickova
Tehotenstvo musi byt oznamene pisomne a treba mat o tom doklad.
Niektori zamestnavatelia maju svoje tlacivo, ktore vyplnit a ktore lekar priamo potvrdi, alebo sa k nemu prilozi potrvdenie od lekara.
Ak zamestnavatel nepreradi automaticky, tak si treba tiez pisomne poziadat o upravu pracovnych podmienok. Podmienkou je, ze tehotenstvo musi byt riadne pisomne oznamene.
@veronikastrickova @misicka2805 tehotenstvo treba oznámiť písomne, stačí napísať krátky list, že na základe príslušného paragrafu zákonníka práce (pozriem ho a o chvíľu napíšem) oznamujes že si tehotná a týmto ziadas o preradenie iba na denné zmeny. Zamestnávateľ nie je povinný ťa automaticky preradiť z nočnej, iba ak o to tehotná požiada. Sám od seba si to ani nemôže dovoliť, bez tvojho súhlasu.
Zákon 311/2001, paragraf 40 odsek 6.
@meadow1 ja som iba doniesla oznamenie o tehotenstve a bola som automaticky preradena, bol to 4+6tt, a robim vo velkej fabrike.
Potom som uz iba doniesla v 12tt, tehotensku knizku prefotenu, oznamenie k predpokladanom odchode na matersku a ziadost aby mi umoznili navstivit vsetky lekarske prehliadky.
@veronikastrickova tehotné ženy môžu vykonávať aj prácu v noci ak im to vyhovuje. Zrejme ak by si s tým mala nejaký problém že prečo ťa preradili, že nechceš mať len denné, tak myslím že by ťa nemohli nútiť robiť iba denné, ak ti to lekár nezakáže.
@meadow1 my sme sa o tom rozpravali chodila som ranne a poobedne.
@veronikastrickova to áno,ale to je taký papier aspoň u nás vo firme potvrdenie o tehotenstve kde to vypíše gynekológ čo treba,zanesie sa do práce a vedúci sa musí starať a nájsť vhodnú prácu.
@janulka2811 prvykrat citam ze su aj tlaciva niekde
gynekológ nech ti napíše papier a ten zanes potom do práce..zamestnávateľ to musí rešpektovať..
@veronikastrickova sú ja som tak mala uz druhýkrát 👍😊
Gynekológ ti dá predsa potvrdenie,no ty si musíš priniesť papier z práce pre tehotne.