Sme malý kolektív 5tich ľudí, máme spoločnú kuchyňku. Začala miznúť káva kolegovi a je to veľmi nepríjemné, lebo kávu pije kolega, ja a kolegyňa. Ja si nosím svoju, ktorú mám v uzamknutej skrinke, mne osobne už tam zmizol hrnček, tak si všetko zamykám. Je to veľmi nepríjemné, že to vyzerá tak blbo, navyše ja som veľký kávičkár, čo všetci vedia, ale nedovolila by som si niekomu brať jeho kávu alebo čokoľvek iné. Cítim sa tak nepríjemne :(
@dzulli1980 Nemáme upratovačku, upratujeme my.
nedávajte si kávu do kuchynky. Nechaj si ju v kancelárii a prinesieš a odnesieš si keď si pojdeš variť kávu. My tiež máme spoločnú kuchynku a spoločnú chladničku, ale svoje hrnčeky, kávu, čaje mám u seba v kancli.
Chcelo by to cctv alebo reznúť kávu niečím, čo zlodej len tak ľahko nerozchodí.
Všetci si zamykajte veci a bude po probléme 😊
@suge Vraj v kuchynke byť nemôže, už som sa na to pýtala po tom, čo mi tiež niečo zmizlo.
@0silvia0 Ja to tak robím.
A kameru tam asi nemáte však? Jedine si zamykať.
aha, takže ty sa blbo cítiš, že si to môžu myslieť o tebe, že kradneš? Toto nerieš, poraď kolegovi nech si zamyká tak ako ty. Ty máš svedomie čisté, nemôžeš sa cítiť previnilo za to, čo nerobíš, iba si môže o tebe niekto myslieť, že to robíš. Vyhoď to z hlavy.
@0silvia0 Jasné, cítim sa blbo, lebo samozrejme každý vie, že ja som kávičkár. A že to môže vyzerať, že to robím ja. Pritom ja si nosím svoju kávu. Ale vyzerá to blbo.
@bloger Nie, vraj nesmie byť.
Ak sa cítiš blbo, povedz to kolegovi, že sa kvôli tomu cítiš fakt blbo, nech si nejaký čas zamyká svoje veci. Nech si ten zlodej odvykne od takýchto praktík.
@0silvia0 Ja viem, že mne to môže byť jedno, lebo mám svedomie čisté. Ale vyzerá to blbo a hlavne na mňa.
@mirkam3 Ja som tam viackrát nechala kávu a tiež mi z nej niekto bral, potom hrnček zmizol, tak som si to začala zamykať.
Ved preto vravím - VYKOMUNIKOVAT. Čo ak to naozaj berie niekto tretí a kolegyňa si to iste mysli o tebe? Podľa mna to bude obyc nedorozumenie…
@mirkam3 Aj tak sa nikto neprizná. Tak neviem čo viac urobiť.
ale veď povedz kolegovi, že aj tebe niekto kradol, tak si zamykáš. Čo je na tom také stresujúce? Nech to tak robí aj on
@0silvia0 Veď ja už som to povedala, aj šéfke.
Ste kolektív 5 ľudí. To je celá firma? Ak áno, čo na to majiteľ? Ja by som nezniesla zamestnávať niekoho, kto kradne iným kávu a šálky. Čo je to za človeka. Určite by som chcela vedieť , že sa niečo také deje a určite by som to aktívne riešila.
Asi by som do kavy dala prehanadlo a pockala si na vysledok... hnusne, ale ucinne, co je toto za ludi 🙄
@melanta Šéfka o tom vie, povedala, že s tým nemá čo urobiť, vraj je zakázané mať kamery v kuchynke, neviem či to tak naozaj je. Sme 5 ľudí, ktorí pracujú spolu, takže máme spoločnú kuchyňku. Ja som zo začiatku nechávala svoju kávu, cukor, med normálne na linke, ale po tom čo mi zmizli veci už všetko zamykám.
Ja len nechapem ako sa moze citit niekto blbo ze nieco co nespravil? Tebe asi sebavedomie chyba…od veci ale:
.v byvalej robote sme boli 2 ja casnici- zrazu 50kav chybalo .sef ze mame s kolegom zaplatit.
Hned som mu povedala ze mu ani cent nedam nakolko som v tom nevinne.a vobec som sa necitila blbo! Nemam preco.
No jak zeny uz radili kazdy nech si zatvara veci do skrinky
@hennyinnsbruck Inak toto čo Ty mi povedal muž, že mne to môže byť jedno, aj keby sa tam počítače kradli. Ale mne to nie je jedno, nie je mi jedno, ako vyzerám pred kolegami.
Uff, a prišlo sa na to, kto tie kávy vzal?
Tak pozri ste tam 5ti ludia, je jasne, ze niekto z vonku nepride a nevypije vam kavu. Inak by si videla, ze niekto tam kruzi. Robi sa to normalne napr tak, ze sa kupuju veci firmne, kludne sa da aj "skladat" na kavu, u jedneho nasho dodavatela mali kavovar kapsulovy, pokladnicka vedla, zobral si niekto kapsule, hodil peniaze a z toho sa kupovali nove... Ja kupujem na firmu cukor, kavu, mlieko, vsetko, mame erarne pohare, aj taniere... su proste zamestnanci co si aj tak dovoluju, mali sme jedneho, co veselo mi vbehol do kancla a pouzival moje pohare (mala som tie take na coffee to go, s vrchankom, so silikonovym pasom, drahe, sklenene... a porcelanove na espresso a pod, ak prisiel niekto na jednanie), dokonca ich s kludom poskodil (vyhodil silikon a pod). A jemu nedopinalo ani ked som zamkla. Musela som mu prost epovedat, ze odtial potial, dala som im vlastny kavovar, kupujem tam veci, ale ak ma potrebu nieco extra robit (a hlavne NEMA CO ROBIT? lebo firma nie je kaviaren aby cely den kruzil a zbieral kavu a pohare a popijal si) nech si donesie z domu a ked aj tak papuloval, zakazala som popijat kavu na pracovnom stole (posledne rozbil dotykovy monitor.. lebo kavicka). Sef ma paky ako zabezpecit poriadok, ale kradnutie kavy neovplyvni inak ako bud zavedie system, alebo zrusi kuchynku.
Napr. chladnicku som zrusila p otom, co veselo nechavali plesniviet v nej veci ludia. Proste som prisla jedneho dna, hodila vsetko do kosa, chladnicku vytlacila von a dala ju odviezt. A mozu si piskat :DD
Ak ti zmizla salka tak bud ju niekto rozbil a nepovedal, alebo ju ma niekto pri sebe. Nohy asi nedostala. Mne ked nieoc chybalo, tak som normalne na celu firmu zakricala kde mam pohar :DDD a este lepsie, kde mame pribory.. to vzdy chyba :DDD vyhadzuju sa s obalmi donaskovymi casto.
A hlavne ty si z toho nemas co hlavu robit, nekradnes to, tak nech si mysli kto chce co chce...
To už kto kradne kávu:D :D . Daj tam do miestnosti nejakú malinkú kamerku. A ešte ukradnúť hrnček to už je čo. Cenné veci si do takej roboty radšej nenos
@rozkvet1 Neviem no. Také tie 3v1 sáčky.
Ale malo by ti to byt jedno ☺️
No kolega to bol 😃 ale neplatil ani on nic lebo som zistovala - a sefovi povedala ze od nas aj tak peniaze nemoze ziadat kedze kazdy ma pristup k masine
Musela by som byť na tom veľmi zle aby som ukradla kávu alebo hrnček. Každopádne nemysli na to. Nie si na vine. Skôr či neskôr sa na toho človeka príde
A upratovačka si nemôže "požičiavať"?