Krádež na pracovisku

potvorkaniki
31. máj 2024

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať ako postupujte v prípade podozrenia krádeže na pracovisku a samotnému dokázaniu krádeže? Ako to prosím máte zapracované v internej smernici (pracovnom poriadku) a aké náležitosti musí obsahovať tlačivo k osobnej prehliadke zamestnanca pri príchode/odchode z pracoviska?

katkaseiner
31. máj 2024

fiha, som zvedava... u nas som osobnu prehliadku nezazila a to si nechavam kludne kabelku s penazenkou a telefonom na stole (klientov nemame, vacsinou su to rovnaky kolegovia v budove... celkovy pocet neviem odhadnut pretoze nikdy nie je kazdy v robote...

sun_shine_2020
31. máj 2024

@potvorkaniki ahoj, mate SBS? U nas mohli oni "nazriet" do tasky/ruksaku a bolo obdobie ked kontrolovali dost poctivo 😁 mali kontrolovat aj kufor v aute ale nie vzdy sa im chcelo.
Ked sme mali podozrenie, tak sa volalo na vratnicu a isli na to.
V inej firme kradol kolega peniaze kolegom z tasiek a penazeniek pocas obednej pauzy - odhalili ho vdaka kamere v kancli.

4stanka4
31. máj 2024

U nás v práci odhalili kolegyňu kamery. Dostala hodinovú výpoveď

kinats
31. máj 2024

to je asi konecna, neviem si predstavit tracovat v takom kolektive, kde sa kradne, ved tam travis velku cast svojho zivota a byt stale v neistote, brrr

melanta
31. máj 2024

@potvorkaniki každá firma to má podľa svojho nastavenia. Si majiteľ alebo konateľ firmy? Oslov svojho právnika, nech ti zakomponuje uvedené do pracovného poriadku tak, aby to bolo v súlade so zákonom a zároveň podľa teba ako majiteľa/konateľa.

deti95060810
31. máj 2024

zažila som divoké roky... SBs kontrolovala všetko - kolegyni pozerali do kabelky a z vložiek si robili srandu... pred ňou.

kris_tin257
31. máj 2024

My sme mali sbs a keď bolo podozrenie u niekoho tak kontroly boli dôslednejšie... Raz sa to aj potvrdilo a následne volala polícia