Ahojte, prosim o radu, ktore korporaty prijali tieto zmeny a presli na 4 dni prac. tyz. s 100 % HO?
Ďakujem
Swiss re, SLSP to testovala. Ale full remote ponúkajú všetky korporáty len určitým pár pozíciám.
Dentsply sirona
Ja viem ze to mala NN poistovna, ale tak, ze bolo treba splnit fond pracovnej doby, cize si ten jeden den kvazi "nadrobit" pocas ostatnych. Aby bola zachovana zastupitelnost, takze ista cast ludi ma "volno" v pondelok a dalsi v piatok. Nefunguje to tak, ze si vyberiem 4 dni, ktore odrobim. Citala som o tom clanok, ze ako to maju spravene.
Co sa tyka 100 % HO tak nie kazda pozicia je na toto vhodna aj ked sa jedna o korporat. Nerataj automaticky s tym, ze v korporate budes mat 100 % remote. Vacsinou sa uz teraz chodi do prace tak, ze aspon cast pracovneho tyzdna treba byt v kancelarii.
@muchotrafka298 áno, zabudla som na NN. Tam je možný 4 dňový pracovný týždeň, ale ako píšeš, odpracovať sa musí plný fond 5 dňového.
Na sk podla mna ziadne, pokial viem, narazili na legislativu, kde to nebolo uplne jednoduche, ak nie uplne nemozne na slovensku zaviest.
Zavisi od pozicie, v kazdej jednej spolocnosti si mozes vyrokovat podmienky, ktore budu pre teba vyhovujuce..napr. ja som si v jednej praci skratila uvazok na 7h za rovnaky plat. Aj s tym HO sa vies dohodnut..
pridam. sa...Ibm urcite nie...