Pekný deň všetkým. Od piatku 13.3 nás zavreli, pretože to vláda navrhla. Náš zamestnávateľ nám navrhol, vziať si dovolenku, neplatené voľno, ale pnkou. Lenže môj obvodný v žiadnom prípade mi nedá pnku. Tak si mam zobrat dovolenku. Paráda, ďakujem, za takú dovolenku, keď nikde nemôžem ísť. Nemal by náhodou zamestnávateľ nám platiť 60% z platu? Nevyznám sa v tom....Je tu niekto taký, kto je tiež doma ako sa k Vám zachoval zamestnávateľ?? Podotýkam, že robím v jednom nemenovanej aquaparku. Ďakujem.
Ja som na ocr doma s detmi
@kajkag presne toto som riešila aj ja zamestnávateľ tlačil na to aby sme čerpali dovolenku, ale nesúhlasili sme a prekážka je na strane zamestnávateľa čiže dovolenku vypísať a podpísať nie si povinná. Zamestnávateľ môže požiadať o čerpanie dovolenky ale je to o dohode!! Ak však podpíšeš čerpanie dovolenky už je neskoro, dobrovoľne si podpísala a tak musíš dovolenku čerpať.
skus sa na to pozriet aj ocami zamestnavatela. snazi sa nejak zachranit firmu a bud mu v tom pomozes, alebo tu firmu moze aj zavriet. Kludne zo dna na den. Som zvedavy, ako potom budes komunikovat s uradom prace.... Vsetko je o dohode
@rooskoliv presne, teraz vsetci ocr, (kaslem na zamestnavatela , ci bude mat kto pracovat al nie, alebo ved kolegyne potiahnu aj za mna) alebo zamestnavatel plať. Ked zatvori prevadzky, potom bude vela ludi sa stazovat, ze nemaju pracu. Pokial som v praci spokojny, a zamestnavatel je v inych pripadoch fer a vychadza v ustrety, tak aj my by sme teraz mohli urobit minimalne ustupky a dohodnut sa
@lucks6 No PN ak si chory alebo v karantene.
Ano ja chápem a vidim do toho aj zo strany zamestnávateľa a je to likvidacne. Ale "paci" sa mi ako ludia co maju možnosť OCR su ústretovi voci svojmu zamestnávateľovi a ti co nemaju su podľa nich ti co nechapu zamestnavatela a nechcu pomoct. Ale by som chcela vediet ci by to tiez tvrdili keby nemali nárok ani na PN ani na OCR a zamestnavatel ich poslal na PN ci OCR ..
@evittam prosím ťa, možeš mi poradiť, máme od dnes zavretú prevádzku a zamestnávateľ vymyslel, že máme aj tak prísť do práce a robiť inventúru, je toto normálne? akože má na niečo také právo? alebo možem zostať doma?
@janickacrazy Ak mate zatvorené kvoli karantene tak nie.
@evittam moja je uz velka, ale chodila do skolky, skoly, a na ocr som bola spolu mozno 5 krat. Vzdy sme to nejak polepili, neisla som vzdy na ocr, zobrala dovolenku, potom muz, ten robi na smeny tak sa to niekedy dalo, niekedy nie.
Ale tu treba mysliet aj trochu do buducnosti, ze toto bude likvidacne pre mnohe mensie firmy, a potom vela ludi pride o pracu, a mysliet trochu aj na kolegov, ze oni musia tu moju pracu urobit aj za mna.
@anesim To nikde nepisem. Vy ste polepili. Nie kazdy ma tu moznost. Bohužiaľ.
Tu pisem ale o tom ako radis vyjst v ústrety zamestnavatelovi a ist na OCR ked zatvoril prevádzku. Ved v poriadku preco nie ak mas možnosť. Ale co keď ju nemáš? Budes taka ustretova voci zamestnávateľovi ze si vezmes napr.neplatene volno len aby ti on nic nemusel platiť? Nebudeš mať nič a ešte si budes platiť odvody?
uz to asi pisali, ale je to prekazka na strane zamestnavatela podla viacerych pravnikov, co som teda zachytila. takze nie pn ani dovolenka ani nic podobne.
Ja by som sa tiez rad opytal, vcera mi volala sefka ze od zajtra sme zatvoreny ako penzion /ja-casnik/, aby som nesiel do prace. Tak som jej oznamil ze ani nemozem, aj keby som mohol, som prechladnuty a idem k doktorke. Rano ma budi telefonat, ze od dneska som evidovany na urade prace, vybavili online! Je toto v poriadku, ak som dobre pochopil bol som prepusteny, z jedneho dna na druhy, aby nemuseli platit nic za nas, podotykam mam tam dokopy odrobene cca 12 rokov z jednou prestavkou, tomu poviem dakujem. Je toto pravne v poriadku, nic som nepodpisoval, len ma postavili pred hotovu vec a informovali rano telefonicky. Dakujem za kazdu opdpoved.
Zamestnávateľ môže, myslím, 2/3 dovolenky zamestnancovi nariadiť...neviem, či píšem presne, ale bolo to v Zákonníku práce, presne si to nepamätám
@xena0 nie je to o dohode. Zamestnávateľ môže nariadit čerpanie, je tam viac spôsobov... Ale v tomto prípade to nejde. Lebo pokiaľ viem je tam lehota 14 dní vopred "nahlásiť", ale teraz nepoužiteľné. Je to v prvom rade prekazka na strane zamestnávateľa. Plný plat alebo 60%.
My mame obchod zavrety. Ide ale eshop, čiže sa pracuje so zsmknutymi dverami... Normálka. Nevidím dovid prečo by nemohks byť inventúra, ved zákazníci sa nezdrzuju tam, aj restiky a pod môžu variť... Ale zase tak do toho nevidím, čiže som ticho 😎😷
@friczko nie nie je to v poriadku a ona ta nemá ako evidovať na upsvar. K nejakému nedorozumeniu došlo určite... Pekne ak si chorý si daj vypísať PN a odovzdá zamestnavatelovi.
Nedorozumenie by som vylucil, nakolko som chori, tak rano pocas hovoru mi bolo povedane ze ak som este nebol u lekara, tak aby som vedel, ze mam nahlasit uz urad prace. Ja som nepodpisoval nic, a docital som sa ze PN je platna spatne 3 dni zamestnavatelovi, tak som odovzdal PN papier /ktory bol vypisany na firmu nie urad prace/ šefke, ktora ho prebrala, ale mam este 3 kolegov, co im rano bolo zahlasene to iste a nemaju ani PN
@friczko no skúšajú na vás finty, ty bud v klude, pokiaľ si na PN, tak ťa nemožu vyhodiť
@friczko tak šéfka bude mať veselo.. 😁 Ak ste na tpp tak takéto ukončenie pracovného pomeru je neplatné. Ja chápem ťažkú situáciu, ale všetci sa s tým pasujeme a neodhlasujem zamestnancov. Dúfam že takýchto chrapunov bude menej... A ze to veru je nejaké nedorozumenie 🤦♀️
@evittam no šéfka ich mohla odhlásiť z PP... Aj keď nemá papiere, to nik nevie...
@simca06022011 No mohla ale porušila zakony. A ťažko ho mohol zamestnavatel prihlásit na UPSVaR...
@evittam samozrejme, určite ho neprihlásila
@kajkag
Pozri si aliancia zamestnancov....mas narok dat podnet na inspektorat prace....je to vsak vzdy o dohode.....ako vsetko....ale nemal by ta nutit....pretoze to je prekazka na strane zamestnavatela....ze ti nema ako zadelit pracu na doma....