Ahojte, chcem sa spýtať, prečo si myslíte alebo máte skúsenosti, že chýbajú ľudia a neustále pracovné ponuky na konzultantov predaja v O2, Telekom a podobne ? Ukazujú tam plat 1500 a stále hľadajú a ľudia sa striedajú ako ponožky ? Máte niekto skúsenosť? Ďakujem
@thor21 osobne poznám prípady
Senior s tlačítkovým telefónom, ktorý ani nevie prečítať SMS, má v paušáli platený 3€ balíček neobmedzené posielanie SMS.
Pracujúca žena ktorá má deti v Česku, platí v paušáli 10€ balíček na minúty volania do sveta mimo EÚ, vraj "aby mohla volať deťom do zahraničia".
Senior ktorý nevie čo je internet, má automaticky aktivovaný bezplatný balíček internetu na 3 mesiace, ktorý po skončení bezplatnosti musí prísť zrušiť ak ho nechce ďalej využívať za poplatok. Samozrejme že ho príde zrušiť až 4. mesiac keď mu príde vyššia faktúra ako očakával a príde sa sťažovať prečo odrazu platí viac.
🤣Plat 1500. Samozrejme, až na to, že na ten plat si musíš zarobiť ty sám svojím predajom ľuďom. Tlačia na to neskutočne. Si predstav, ze Ti príde starý dedko, ktorý ani nevie, čo je internet a ty mu ho musíš ponúkať, inak si na koberčeku u šéfa. Na toto nemá každý žalúdok. A pod takým tlakom a tlakom z toho, že poriadnu výplatu budeš mať až po predaji XY položiek, nedokáže dlho pracovať každý. Začne to človeka ubíjať a deptať.
@enmery Áno, chápem to, ja mám nejaké morálne zásady a aj keď som zhovorčivý a viem jednať, tak by som toto tiež nedokázal robiť, aj keď som už rozmýšľal and you prácou, stále hľadajú a to vždy čímsi "smrdí". Moja suseda platila v O2 cez 20 eur dôchodkyňa a úplne smiešne čo za to ma v tej sume, pomohol som jej prejsť a platí minimum z toho, lebo jej to stačí, niekto jej na predajni ponúkol "výhodný balík"
@sandra49 ešte som si spomenul čo som riešil, podomový predajca Magio TV nahovoril seniorku 70+ na zmluvu na TV služby, a po prvej faktúre mi s plačom volala. Ona si pamätala že bol tam mladý pán, inžinier a má mať 3 mesiace zadarmo.
Takže trebalo riešiť ukončenie predošlého TV poskytovateľa kde mala viazanosť. A tie 3 mesiace zadarmo sa týkalo balíčka nemeckých TV staníc, seniorka po nemecky nevie.
Pretože tlaky na plnenie plánov sú tam skutočne obrovské, vo vedení častokrát úplne nevhodní ľudia, ktorých ale nevymenia, lebo vedúce pozície tam nikto schopný brať nechce. Aby tam človek vydržal dlhšie, musí sa vedieť obrniť jednak voči tlaku na neho, jednak voči tlaku, ktorý on musí vytvárať na zákazníkov. Nie je to sranda.
Pretoze plat je sice pekny, benefity fajn ale neskutocne tlaky kazdy den, plany na vsetko, doslova nutit ludi aby si mal cisla, a este veduci su tak skoleni aby ta kazdy den deptali-po ich “motivovali” v plneni planov-ktore nazyvaju plnenie potrieb klienta 🤣 neskutocny brainwashing, ano tiez som tam pracovala-je to hnus
@thor21 Veľa vačších firiem a korporatov to robí tak, že na niektoré pozície (kde je väčšia fluktuacia zamestnancov) majú vysvietené inzeráty kludne aj celý rok aj keď nikoho zrovna urgentne nehladaju. Plnia si tak databázu zaujemcov a keď niekoho potrebujú, tak majú z čoho vyberať a koho kontaktovať. Prípadne vedia tak nahradiť niekoho nového šikovnejšieho za niekoho vyhoreného.
Ja som mala negatívnu skúsenosť v O2, prišiel mi bonus na zariadenie vo výške 60 €, niečo som bola riešiť na predajni a tam ma predajca presviedčal, že nech si vyberiem slúchadlá, alebo niečo za tých 60 eur, že by to bola škoda nevyužiť. Vravela som, že nepotrebujem, že mám dobré slúchadlá, aj powerbanky aj všetko možné 🙂 Tak ma magoril, s tým, že ma to k ničomu nezaväzuje, že to môžem niekomu darovať, že som to zobrala. Potom som si o týždeň všimla, že mi končí viazanosť a keď som chcela prestúpiť, musela som zaplatiť 60 eur za zariadenie. Viem, bola to moja chyba, nepozrela som si to, no čistá nekalá praktika. Presne vedel, prečo na mňa tlačí
@thor21 Ono ked si clovek aktivne hlada novu pracu a pravidelne vidi uverejnene tie iste inzeraty, nevyzera to dobre. Ja uz po par zlych skusenostiach som na tieto veci opatrna. Moze sa stat, ze nevedia najst vhodneho kandidata, ale vacsinou je to o tom, ze im tam nikto nevydrzi, lebo bud su tam zle platove podmieny/zly kolektiv/nefer nadriadeny... proste nieco za tym je. Ja si pre istotu buduceho mozneho zamestnavatela preklepnem aj cez finstat.
@majka36912
@majka36912 hodnotenie spoločnosti na ekariera.sk alebo na forumoch a tiež finstat
napíšem vlastnú skúsenosť, možno niekomu tiež pomôže. bol som tam presne jeden pracovný deň a potom som odišiel pretože predstava o dlhodobom fungovaní ma vystrašila - Door2Door predajca pre Telekom (čiže od dverí k dverám a predávať triple-play služby)
stretnutie na firme, nasledovala porada asi hodina a pol až dve hodiny - zadelili sa úlohy, regiony, miesta atd atd. následne sme šli na obed. a po obede sa sadlo do aút. štyria v každom aute. každý vystúpil v inej dedine ktorú mal na starosti a už len behať po celej dedine a presviedčať ľudí. samozrejme to bolo na živnosť, fix žiaden, všetko to záviselo od toho koľko objednávok si mal.
aj keď si už celú dedinu pobehal, no ten kto má auto ešte neskončil, môžeš sadnúť na lavičku a čakať. domov som prišiel o 19.00. s tým že mi bolo povedané že väčšinou končia okolo tej 18tej.
pokiaľ si chcel zarobiť, musel si hlava-nehlava presviedčať tých ľudí, samozrejme aj zaklamať. nie je to pre všetkých. preto na týchto pozíciách točia ľudia dookola ako ponožky
A má tú niekto skúsenosť s prácou predajcu v elektre ? Aké to je tam ? Napríklad Nay, Okay, Planeo ?
@thor21 mám skúsenosť takú, že som robil pre reklamnú agentúru, kde som robil všelijaké promo akcie pre rôzne značky. asi 2 mesiace som mal na starosti kávovary v Datarte (počas vianoc). samozrejme som sa denne bavil s predajcami na predajni. prácu si celkovo pochvaľovali, údajne aj plat. ale jednak musíš sa tomu trošku rozumieť/naštudovať si, pretože ľudia sa pýtajú na všetko hlavne ak to má byť nejaký spotrebič za pár stoviek eur. každopádne tam fungujú provízie tak, na každom produkte je iná výška provízie.
neplatí tam ale úmera že čím vyššia cena, tým výššia provízia. je to produkt od produktu. a tam musíš ty rozmýšľať či chceš viac zarobiť a predať im niečo iné alebo odporúčiť mu fakt to čo ty si myslíš za cenu menšieho zárobku.
aj tam ale platí to, že sú tlaky na čo vyššie predaje a pod., pretože eshopy začínajú valcovať predajne ale podľa mňa robota ako taká to nie je zlá. robíš ale nonstop s ľuďmi a treba byť proste komunikatívny, ochotný vypočuť si ich, poradiť atď atď
@thor21 možno sú pod tlakom na splnenie plánov, inak nebudú odmeny
a tiež na to potrebuješ mať hrošiu kožu nútiť zákazníkovi predať niečo čo vieš že je preňho nevýhodné a tvrdiť mu opak, neponúkať čo je preň najlepšie ale z čoho máš najväčší bonus