Vie by mi prosím niekto poradiť? Hľadala som v existujúcich fórach, ale nie som o nič múdrejšia... 6.4.mi končí RD, v práci miesto už pre mňa nemajú, končíme pp dohodou, dostanem odstupné. Potom sa prihlásim na ÚP, potrebujem čo najvyššiu podporu. Ale firma nechce pristúpiť na čerpanie1-2 dní dovolenky. Buď si ju mám dať celú preplatiť alebo si mám čerpať aspoň 2-3týždne. Čo sa platí, aby mi vyšiel čo naj denný vymeriavací základ? Ďakujem?
@luckujuca Pises, ze koncite PP dohodu, ale zaroven sa dohodnut ohladom dovolenky nechcu. Tak sa stretnite este raz, vysvetli im ake mas poziadavky ty a dohodnite sa nanovo.
Inak to nevymyslis, pokial si nemala taky plat, z ktoreho ti aj bezne vyjde maximalna podpora, tak potrebujes vycerpat len 1-2 dni dovolenky, nie 2-3 tyzdne.
Veď toto, že oni na ten jeden deň dovolenky nechcú pristúpiť, darmo by som na nich tlačila. Ešte by mi nedali odstupné 😕 Aký by musel byť plat, aby vyšla max.podpora?
@luckujuca ak pre teba nemajú miesto odstupné je ich zákonná povinnosť. Nedaj sa odzubat a vystrašiť. Tak isto si dávaj pozor aby si mala v pohode uvedené odstupné na akom ste sa dohodli.
tak im napíš, že sa do práce vrátiš na 1 deň - 7.4. budeš v práci čerpať dovolenku a dohodnite sa na ukončení ku 7.4.2020 (pracovný pomer končí odpracovanou smenou), zvyšok dovolenky ti musia preplatiť a taktiež vyplatiť aj odstupné, potom ti ýjde max. podpora (ak si teda počas RD nepracovala napr. na dohodu)