ahojte, vedely by ste mi poradit kam sa mam ist nahlasit ked 19.2.2013 mi konci rodičovsky a zaroven mam moznost ist zatial pracovat na dohodu, ciže od 20.02.2013 budem pracovat na dohodu. Mala chodi do školky . Dakujem
@nenee ak chces ist na predlzenu RD moze ti dieta chodit do skolky len na 4 hodiny...kvoli tomuto som ja sla na UP aby som mohla ked si najdem pracu , ist na cely den...ano na UP mozes zarobit max., 143 eur na mesiac....ale povedzme si narovinu....na papier pre UP ti zamestnavatel napise co chces...aj 20 eur...tiez chodim na dohodu...
@sympa1 nie každý zamestnávateľ zamestnáva na čierno, toto nie je riešenie, skôr je to dosť nebezpečné kvôli budúcemu dôchodku, taká práca ti zníži OMB na výpočet dôchodku. O pár rokov sa toto tu prejaví a ludia čo sa snažia zarábať počas RD, budú mať oveľa nižšie dôchodky ako ľudia čo na to kašlú, resp. počerný spoluobčania .. lebo im sa bude rátať dôchodok z cca500 eur čo prispieva štát na dôchodkové poistenie mamičke na RD.
Ale mamička čo robí za 20e na dohodu .. tak jej budú rátať dôchodok aj z tých 20e a od štátu už nedostane odvody, lebo má povinné poistenie z dohody... viac je na škodu robiť na taký malý príjem ako na efekt. :( @nenee
@zalka kto vravi ze nacierno???? normalna prac.dohoda na nepravidelny prijem...a kto vravi ze budem takto robit 10 rokov??? vsetci su aki mudri...clovek je rad ze robi..niesu v tom ziadne špekulacie, to špekuluju len zametnavatelia a ja som rada ze mam aspon nejaku pracu ale nemusim to tu vysvetlovat
@nenee ak si bez práce tak na UP, ale vezmi tam aj kopiu dohody , aby ťa zaradili do evidencie UP.
Ak sa nenahlásiš tak budeš platiť odvody do ZP ako samoplatca vo výške 55,02 eur.
Ale na dohodu ako nezamestnaná môžeš zarobiť najviac 143,40 v hrubom... ešte prichádza do úvahy bezplatná rodičovská do veku 6 rokov dieťaťa- i tak vieš riešiť svoju situáciu