Ahojte maminky🙂Vie mi niekto poradit?Konci mi rodicovska dovolenka som v praci zamestnana 11 rokov a chcela by som sa do nej vratit ale kedze som slobodna mamina dvoch deti(3 a 14r) nemozem pracovat na smeny a rannu mi zamestnavatel neumoznil takze budem nutena odist.Prosim vas o Radu:
1.ako ziskat odstupne?
2.co urobyt aby mi vypocitaly co najvatsiu podporu v nezamesnanosti?
3.ako nalozit zo zvysnou dovolenkou?
Aby som neurobila chybu a mala(Aspon)dobru podporu v nezamestnanosti??za kazdu odpoved Dakujem 🙂🙂🙂
Presne. Ak ste pocas RD nikde nepracovali tak: dohodnite sa zo zamestnavatelom o vypovedi dohodou. S tym ze si po ukonceni RD vyberiete 1-2dni dovolenky (nie viac) a ostatnu vam preplati. Tym vam bude vypocitana max podpora. Mislim,ze od 1.1. je to 900€.
Ahojte potrebujem poradiť.6.5.2017 mi končí rodičovský príspevok.som zamestnaná na dobu neurčitú.mam zostatok starej dovolenky niečo vyše 20dni.chcem ukončiť pracovný pomer so zamestnávateľom dohodou.rodicovsky končí 6.5.to je sobota koľko dní si mám zobrať dovolenky keď je tam nedeľa a v pondelok je štátny sviatok aby mi vyšiel ten veľký vymeriavací základ.prosim poraďte mi dievčatá ak viete 😉
Ahojte prosím vás o radu.som na RD a končí mi 8.7.2017 .Som zamestnana v jednej firme ale nemôžem sa do nej vrátiť koli pracovnej dobe a iba ranné mi zamestnávateľ nedá.takze chcem ukončiť pracovný pomer dohodou,nárok na podporu mám len neviem čo spraviť či ukončiť pomer hneď ku dňu ukončenia RD.alebo odrobiť aspoň 2 dni aby som mala väčšiu podporu.chcem vedieť ako to oznámiť a hlavne kedy zamestnavatelovi.ci mu to ohlásiť vopred keď som ešte na RD? Ďakujem
@matadamka Je uplne jedno kolko ste zarabali. Doležite je, aby ste počas RD nikde nepracovali, aby ste si vybrali 1-2 dni dovolenky po skonceni RD,potom vypoved dohodou a ostatna dovolenka musí byt preplatena. Preto sa treba najskor informovat zamestnavatela ci je ochotný vam to takto spravit.
ahojte dievcata,tato tema veru dost zaujima aj mna...vsetkemu chapem,len ja mam trosku iny problem...ze manzel bol od 2.7.2016 do 13.1.2017 "akoze" na materskej s malym,nakolko sme chceli vyuzit moznost SZČO otecka na MD...co sa nam sice o cosi viac oplatilo ale vtedy sme si vobec neuvedomili ze si tym v buducnosti dost uskodime.Ja som v tom obdobi musela "akoze" nastupit do prace na hodinu denne za 2,40 € brutto.tym padom mi vyhadza podpora na cca 50 €,cize som prisla o cca 850 € mesacne.ide ma poraziiiit z toho!!!keby som to vedela,ze co ten moj stvrtinovy uvazok narobi tak urcite kasleme na cca 300 € manzelovej materskej.mam este 50 dni dovolenky,myslite si ze sa to da aspon tymto nejako napravit,resp.navysit aspon o cosi tu mizernu 50€ podporu???vybrat dovolenku?nechat preplatit?alebo co ?do prace sa kvoli deckam a prac.dobe vratit nemozem.Momentalne pokracujem RD od 14.01.2017 a 28.6. bude mat maly 3 roky,tak mi konci....dakujem za akukolvek radu dievcata...som zufala 😢
@cipuska233 ahoj. Toto neviem,ale myslim,ze minimalne rok musis byt na RD a nikde nepracovat.
@cipuska233 zalezi ako dlho si pracovala. Ak pol roka, tak ti to moc nepomoze....
@favzuzana podpora sa rata z 2 rokov prijmu
@majusqa77
@favzuzana ...no takze som asi dosla;kedze na tom stvrtinovom uvazku som bola prave iba v tom obdobi od 2.7.2016 do 13.1.2017 ked bol manzel na MD.a nejako to aspon zachranit s tymi 50-timi dnami dovolenky??? myslim akoze hned po skonceni RD nastupit do prace ale cerpat si hned celu dovolenku,co mi aspon vykryje prazdniny s detmi a od septembra az ist na podporu.viem ze maximalka to uz nebude ale nech to nie je tych ubohych 50 eur...nevedeli by ste mi prosim poradit???🙏
@cipuska233 ved si urob priemer z tych platov
@majusqa77 ved ja som zarabala cca60 eur v cistom mesacne...prave toto mi to vsetko pokazilo...jedine si myslim ze len tou dovolenkou sa to da este mozno nejako zachranit...platenej z "normalneho" platu ako pred nastupom na MD...len to ze neviem ako???
Maminky ďakujem za rady🙂
@cipuska233 v tomto moc neporadim,ale ked som si to robila ja,bolo mi povedane,ze ak odpracujem tyzden - dva,pocas RD tak sa mozem z podporou rozlucit. Takze neviem....☹
@evittam Ahoj.Vidím že tomu rozumies najviac,tak sa chcem spýtať aj ja.Píšeš že ak je zamestnávateľ férový tak dá aj odstupné,a to by ma zaujímalo.Keďže ona je tá ktorej nevyhovuje pracovať na smeny,prečo by jej mal dávať odstupné,keď ona je tá ktorá chce odísť-aj keď bolo by fajn,keby jej ho dal.Ak to odstupné nedostane,tiež bude môcť mať takú vysokú podporu?zaujíma ma to lebo tiež ma po skončení rd bude toto isté čakať,keďže tiež už nebudem môcť pracovať na smeny.Ďakujem
@anduska3 Ak je zamestnavatel ferovy tak v tvojom pripade dohodu o skonceni prac.pomeru k druhemu dnu po skonceni RD s tym,ze sa v nej uvedie sj odstupne. Vycerpes jeden den dovolenky,ostatnu ti preplatia a budes mat max.podporu.