Ahojte baby, ako ste to riešili vy? Koncom decembra mi končí rodičovská dovolenka a som znovu tehotná. Vychádza mi to, že by som mala odpracovať ešte tri mesiace, kým pôjdem znova na materskú. Miesto mna, ale majú náhradu, viem vyhodiť ma nemôže, ale neviem si predstaviť čo mi dá robiť a za aký plat, keď vie, že znovu odídem. Popravde by som najradšej do práce nešla. Ako ste postupovali, čo ste boli podobné na tom? Ísť na PN? Materskú budem mať potom normálnu? Dakujem.
Pokial viem, musim odrobit aspon jeden den, resp. byt na dovolenke, aby si znova mala narok na materku. Nemas nejaku zvysnu dovolenku, ze by si si ju vycerpala a potom isla na PN. Pripadne sa dohodni so zamestnávateľom, aby ta aspon na ten jeden den zamestnal.
@janicka2315 myslela som materskú na druhé dieťa.
@janicka2315 zle vies
@gianna ani to nieje pravda
@violet77 pn/ocr/dovo, nastup do prace. Tolko tvoje moznosti.
Ale. Kedze ti rd skonci v 2017 a na md pojdes v 2018, a nechces aby sa materska pocitala z minima, musis mat nejaky prijem v roku 2017 (=riadne odrobene alebo cerpanie dovo)
Ty uz narok na materku mat nebudes jedine ak tvoj manzel..starsie dieta uz bude mat viac ako 3 roky ked nastupis na MM...