Ahojte, v avguste mi konci rodicovska dovolenka ale som znovu tehotna, nastup na matersku by mal byt v novembri. Zamestnana som na tpp. Chcela by som si vycerpat dovolenku a potom budem na pn az do nastupu na matersku. Ako to oznamit zamestnavatelovi? Napisat ze nastupujem aj ked realne tam nebudem? Treba vsetky tieto skutocnosti hned napisat? Komunikujem s personalnim oddelenim, sef je uplne inde. Alebo napisem na personalne ze nastupujem, a zo sefom sa potom dohodnem ohladom dovolenky a pn? Dakujem
@viky173 ja len cumim ako kazda dopredu vie, ze bude PN. ....na to bude musiet byt jasna pricina.
Bozinku, tak keď ju gynekológ vypíše na PN, tak vás to trápiť hádam nemusí.
Autorka, urobila by som to tak, ako si písala , personalnemu oznámiť nástup, so šéfom prebrať ostatné a riadiť sa jeho pokynmi.
Prosim ta nebud moja kolegyna
@jaga18 dakujem krasne za odpoved
Dievčatá, ja tiež neobľubujem rôzne prešpekulované PN. Ale čo ak ja napr autorka na rizikovom, ma oddychový režim na lôžku... ale nie je na oficiálnej PN, lebo ta sa počas rodičovského nevypisuje? Ja som počas druhého tehotenstva bola na rodicaku a nebola som na PN, aj keď tehotenstvo bolo rizikové 🤷♀️
Ja ked som bola tehotna som ťahala do 7mes, čo v nemecku v zdravotnicvte kde robým s pacientami s nozokomialnymi infekciami na dych.pristrojoch čo ich treba dvyhat ,polohovať je zakazane pracovať.Kým som nenahlásila zamestnávateľovi oficialne i keď vedel ze som tehotna nechal ma pracovať.Pri tom som mala zdravotne problemy i svoj vek .S dcerou pred 22r som pracovala do dňa pôrodu..Vecer s bolestami som este zaučala predavačku, vtedy som mala obchod s exmanzelom., Tiež som vtedy bola na rizikovom🤷
@jaga18 tak ale toto si pani mohla overit priamo na HR oddeleni. a nie cez MK.
@bublinka1426 JA ROZUMIET TEBE.
@evaachesa OK
@bublinka1426 co nechapes? Ak niekto ma napriklad rizikovu pracu alebo nocne a v predoslych tehotenstvach boli problemy plus pripadne vyssi vek ( podla lekarov) tak automaticky PN.
Mna sa ani nepytali po stratach dietata vo vysokom stadiu a MA plus zdravotne problemy v prvom teh. a hned pisali PN.
@babulkomale poopravim ťa, pokiaľ má niekto zdravotné ťažkosti, resp iné dôvody na rizikové tehotenstvo, vtedy je dôvod na PN. Nočná práca ako diagnóza PN nie je dokonca ani pre tehotné, riešiť by sa to malo inak. To len je taký všeobecný ľudový folklór považovať to automaticky na dôvod PN
@lilinka88 samozrejme ze nie je nocna praca ako kod diagnozy 🤦 kazdy lekar ma zdravotny záznam pacientky a podla neho sa riadi.
Nie podla konika.
Z takych ako ty musia byt zamestnavatelia nadseni.
@babulkomale ja nemam odkial vediet co autorka robi a co prezila..kedze to pise anonymne a nepisala sem svoj osud......ale viem ze planuje byt dopredu chora. tehotenstvo naozaj nie je choroba, ale samozrejme, ak ma na to dovod, ci diagnozu,nech sa paci. a pokial robi narocnu pracu, zamestnavatel by mal brat ohlad na jej stav.
@bublinka1426 Naplanovane retazove tehotenstvo podla mna aj s naplanovanou PNkou
@ildiko36 lenže ty si to podala štýlom že je to úplne normálne takto robiť až do pôrodu, pričom autorka zjavne pracovať až do umoru a pôrodu nemusí keďže sa pýta na tieto veci. Treba tam nabudúce doplniť aj tu info, inak by som ti napísala niečo v štýle že ma mrzí tvoja situácia...ak si toto ale niekto vyberie dobrovoľne, tak preto nemám pochopenie. Dúfam že niečo takéto už nikdy nebudeš musieť zažiť a ani nikto iný. 🌷
a to uz dopredu vies, ze budes PN?